Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csiktor

    tag

    Sziasztok!

    Hosszas mérlegelés és olvasgatás után én is beléptem az E52 tulajok táborába. E51-ről váltottam és sokat gondolkodtam, hogy E52, E72 vagy valami tipi-tapi Android ketyere legyen. Végül főleg az üzemidő és a legkedvezőbb ár miatt lett E52.

    Írom a tapasztalataimat, véleményemet és kérdeznék is 1-2őt.

    1. A telefon nagyon tetszik. Igényes a megjelenése és a mérete is pont jó szerintem. E51-en nagyon pici volt a kijelző és a gombok is. Az összeszerelés minősége (legalábbis az enyémen) szerintem elég jó, a készülékház nem lötyög, nem áll el sehol. A hátlap viszont nem illeszkedik tökéletesen, így az egy picit mozog ide-oda, ez bosszantó.

    2. A telefon nagyon gyors, ugrik pikk-pakk több nyitott alkalmazással is. A kijelző növelése jótékony hatással volt az e-mailezésre/netezésre. Most már tuti előfizetek majd valami alap net csomagra. Wifi működik tökéletesen, ott is ahol E51 nem látott hálózatot, vagy a jelszó fajtája miatt nem tudott felcsatlakozni.

    3. A forgatós képernyő forgatás nekem bejön, bár néha indokolatlanul is elforgatja.

    4. Az akksija nagyon bika. Szerdán vettem, full feltöltés. Azóta 1* 10 percet volt töltőn (usb) telepítés miatt. "Folyamatosan" nyomkodom, GPS, Wifi, BT, telepítgetés és még ma (hétfőn) is megvan kb. a negyede.

    5. Vakut frankón tudom lámpaként használni, kellett hozzá a PhoneTorch progi, de ok.

    6. 033 szoftver van rajta, frissíteni nem engedte. T-mobilenál ez a legújabb?

    7. Hangminőségről, 3G vs. GSM mód akkuidőről még nem tudok nyilatkozni, mert eddig nem sikerült róla telefonálni (számot hordoztam másik szolgáltatótól és még nem él a SIM kártya). Ha átáll, akkor nyilatkozok arról is.

    8. Fényképezőgép egész jó, amire én használom arra bőven elégséges. Nyilván nem egy dslr fényképezőgép... Tetszik a panoráma mód.
    Ki lehet valahogy kapcsolni az exponálási hangot? E51-en ha némítottam, akkor nem kattant, itt viszont így is kattan... Idegesítő.

    8. A home és felvevő gomb közötti kis led feature nekem is bejátszik. Értelmét nem látom, egyébként különösen nem zavar.

    9. Érthetetlen, hogy E51-hez képest miért felezte le a nokia a memóriát... Kb. pár száz forint lett volna egy nagyobb memória modul és minden további nélkül beépíthető lett volna. Biztos valami szemét marketing fogás, hogy fogyjon az E72 is... Ugyanez a kamera is: 1-2 ezer forint plusz a jobb optika. Viszont ha ezeket berakják, akkor senki nem vesz E72-t, mert kb. csak a qwerty gombsorral különbözne.

    10. GPS elég frankón muzsikál. Nekem működik és navigál szépen OVI maps-al és Garmint XT-vel is. Én garmin párti vagyok a turistautak.hu térkép kompatibilitása miatt, de OVI maps sem tűnik rossznak.

    11. Bejövős programok: opera mini, sykpe, g-mail kliens, upcode vonalkód olvasó, foreca időjárás előrejelző, racechrono gyorsulás mérő, energy profiler fogyasztás mérő.
    Amit még keresek és ha esetleg tudnátok ajánlani: frankó játékok, tudományos számológép (deriválás, stb).
    Ti miket használtok még? (handy .... programokat vágom)

    12. Naptár szerintem jobb lett mint a régi, nekem jobban bejön. Viszont az egyik legfontosabb kérdésem: hogyan tudok TÖBB google naptárat szinkronizálni a telefon naptárával INGYEN? Az is elég ha csak google-től jön a telefonra info. Exchange csak egy naptárat szinkronizál, Goosync fizetős. Van erre valakinek megoldása? (Nem hiszem el, hogy ez nem létezik, 2010-et írunk bakker...)

    Első körben talán ennyi. Majd ha lesz még valami, akkor írom...

    [ Szerkesztve ]

    A feszültség ESIK, az áram pedig FOLYIK!

Új hozzászólás Aktív témák