Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dobolan

    senior tag

    válasz karldergroße #20883 üzenetére

    Helyes, hogy eladtad, mert a leírásod szerint nem neked való típus ez a telefon. Szerintem nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy nem csak alkalmazásokat veszel a telefonodra, hanem akár operációs rendszert is olyat, ami neked szimpatikus. És innentől már nem telefonnak hívják, hanem számítógépnek, akkora, ami a zsebedben elfér. Ennyi, a jövő nagyon errefelé megy.

    Kicsit kisarkítva, egyáltalán nem érdeke a gyártónak minden igényedet kielégíteni már a vásárláskor, mert akkor nem fogsz vásárolni később. Telerakja a legolcsóbb szoftverekkel, aztán majd mikor látsz nála jobbat, és tudod, hogy a telefonodra lehet telepíteni, úgyis megveszed. Meg különben is, szerintem külön munkacsoport foglalkozik azzal, hogy ne tudjanak olyan telefont gyártani, amivel minden tekintetben elégedett vagy. :D

    Az okos telefonok nagy előnye az alakíthatóság, ha valami nem tetszik, telepítesz helyette mást, persze bizonyos határok között. De azért azt is figyelembe kell venni, hogy ez nem lesz soha olyan, mint egy optimalizált céleszköz. Pl. a Nokiamaps szerintem a célnak tökéletesen megfelel, nekem eddig mindíg tudott utat mutatni oda, aminek a helyét nem ismertem. Ha pedig arra használod, hogy az általad jól ismert utakat vizsgálod vajon ki az okosabb, az teljesen felesleges, se a programot se a telefont nem arra tervezték, hogy úgy használd, mint egy navigációs célkészüléket. Ez már többször volt itt téma a fórumon, nem szabad tőle elvárni.

Új hozzászólás Aktív témák