Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tott

    tag

    válasz kelly416 #2400 üzenetére

    Én sem gondoltam hogy barmire hasznalhatnam a twittert de pl bejeloltem az Android Police-ot, vagyis "kovetem" es igy mindig tudom hogy milyen nemzetkozi nyeremenyjatekaik vannak (most pl Note 2-t fognak kisorsolni) ;] tulajdonkeppen ugy mukodik mint egy ertesitorendszer.

    "The only thing we have to fear is fear itself. And crazy ass hamsters on meth. That shit freaks me out." Franklin D. Roosevelt

  • kelly416

    veterán

    válasz tott #2401 üzenetére

    Nem tetézem a bajt, inkább el sem mondom, hogy facebook-om sincs. :DD

  • tott

    tag

    válasz kelly416 #2402 üzenetére

    cool :Y

    "The only thing we have to fear is fear itself. And crazy ass hamsters on meth. That shit freaks me out." Franklin D. Roosevelt

  • Kront

    tag

    válasz kelly416 #2402 üzenetére

    azért nyugtass meg, legalább sim kártya van a telefonodban és van e-mail címed? :D

    (amúgy se facebookom, se twitterem, se google+ -om, pedig informatikus vagyok.)

  • kelly416

    veterán

    válasz Kront #2404 üzenetére

    He? Mi az a sim? :P Az van azért. E-mailom is, kettő is. Sőt, iwiw-em is, bár az is csak osztálytalálkozót szervezni és g+-om is, kíváncsiságból. Már van is 6 vagy 7 ismerősöm alig egy év alatt. De annál több barátommal tartom a kapcsolatot élőben. Én valahogy ebben jobban hiszek. (Ipari informatikus mérnökként végeztem és napi 8-10 órát ülök gép előtt.)

  • harait

    tag

    Sziasztok egy kis technikai segítsétséget szeretnék kérni. Nézegettem h hogyan tudnám megoldani a fat32 4gb fájllimitjét.....háts sehogy csak más particióval. Vajon ha ext4 fájlrendszerbe formázom át az sd kártyát akkor kezelni fogja a telo?

    -Miért nem jön ki a medve tavasszal a barlangjából???? -MERT MEGDÖGLÖTT! xD

  • Kront

    tag

    válasz harait #2406 üzenetére

    nem lehet semmilyen módon kijátszani a fat32 limitjét, elég egyértelmű okból. (elfogynak a címbitek)

    használhatsz helyette exfat-ot, hfs+, ntfs-t, ext2,3,4-et. ezek közül az első kettőt már a linux sem támogatja, az android (ics-ig bezárólag) meg (nem rendszerpartícióként) egyiket sem támogatja. rendszerpartícióként az android még elboldogulhat az ext2-vel és a btrfs-el.

    esetleg megpróbálhatod 3rd party programmal formázni és mountolgatni írásra/olvasásra, ami vagy működik, vagy nem. és ha működik, akkor sem mindig. ha minden áron próbálkozni akarsz valami kiforratlan eszközzel, akkor a paragon-ra keress rá a playen. nekik néha sikerül 1-1 formátummal megbírkózni, de erősen készülékfüggő. és persze a root alap. ráadásul ha sikerül, akkor meg egy-két rendszerközeli program dobhat hátast egy ext2 vagy ntfs sd card partíciótól, amelyik fat32-re számít. pl. egy ti backup.

    én inkább azon trükköznék, hogy beférjek a fájlonkénti 4 gigába.

    [ Szerkesztve ]

  • Schanyee

    senior tag

    Van ez a Mobile hotspot az alkalmazások meg a beállítások között is, ez hogyan működik? Mintha lett volna róla szó korábban is, de hirtelen nem találtam. Nekem az a bajom, hogy kipipálom, hogy működjön, majd amint elindul (1 pillanatra meg is jelenik a gépemen a wifi-s listában), már zárja is be.

  • harait

    tag

    válasz Kront #2407 üzenetére

    Köszi

    Schanyee: nekem működik rendesen

    [ Szerkesztve ]

    -Miért nem jön ki a medve tavasszal a barlangjából???? -MERT MEGDÖGLÖTT! xD

  • clodooo1

    csendes tag

    Sziasztok
    Tegnap vettem egy ilyen telefont, alapvetően elégedett vagyok, de két kérdésem lenne: le lehet-e irtani valahogy a google search bar-t? Zavar, hogy feleslegesen ott van mindegyik képernyőn.... A másik, hogy sem a Light manager -rel, sem Light flow lite-tal nem csinál semmit az állapotjelző led, azt lehet még valahol ki/be kapcsolni?
    Köszi...

  • Kront

    tag

    válasz clodooo1 #2410 üzenetére

    All setting->Apps->ALL (fül)->Google Search->Disable
    visszakapcsolás ugyanitt, csak akkor már az utolsó lesz a listában.

    állapotjelzőhöz nem tudok szólni, nekem a gyári színek és jelzések pont megfelelnek.

  • Tirithon

    csendes tag

    Sziasztok!

    Most tervezek Razr i tulajdonossá válni, de nem könnyíti meg az Expansys a dolgom. Van itt olyan, aki tőlük vásárolt és munkahelyre kérte és tudta igazolni a szállítási címet? Én a munkahelyemre rendeltem, ott is hátsó portára kell a csomagokat kérni, amit érthető okokból semmilyen hivatalos papírral nem tudok igazolni. Magyar ügyfélszolgálat csak annyit segített, hogy rendeljem bárhova, amit tudok igazolni, aztán meg a futárnak szóljak utólag, hogy ne oda vigye - azért ezt nem lenne vicces minden jövőbeni rendelésnél eljátszani. Van itt olyan, akinek esetleg sikerült normálisan a munkahelyére rendelni és igazolni a címet? Ha igen, akkor mivel igazolta?

    Előre is köszi a segítséget!

  • zsirfecske

    addikt

    válasz clodooo1 #2410 üzenetére

    light flow lite ics alatt még működött. bár én egyből leszedtem, mert felesleges és az összes hasonló appal előfordul hogy elmulaszt jelezni egy-egy esetben, úgy meg értelmét veszti az egész. sőt, észrevettem hogy napi használatban rohadtul nem izgat hogy sms, talk üzenet, mail, hívás vagy egyéb notification színe villog, mert így is úgyis megnézem ha villog a led.

  • zsirfecske

    addikt

    válasz Tirithon #2412 üzenetére

    eu adószámra kéred? ha belefér anyagilag, válaszd a készpénzes utánvétet, ott nincs semmi extra cécó, szinte csak rendelsz, hozzák és fizetsz.

  • kelly416

    veterán

    válasz zsirfecske #2414 üzenetére

    Ezért, meg a könnyebb garanciáztatásért fordulnak el egyesek az Expansys-tól. :((( Én is, pedig jobban örülnék, ha onnan lenne a telefonom. Vagy igazolod még a kutyád bolhájának a címét/születénapját/anyja nevét is, még ki tudja, még mit, vagy fizetsz, mint a katonatiszt.

    Szerk.:
    Egyel több "is" volt :))

    [ Szerkesztve ]

  • clodooo1

    csendes tag

    válasz zsirfecske #2413 üzenetére

    Igazad van, le is szedtem a programot, de továbbra sem villog, és nem találom hol lehetna aktiválni a led-et. Mindegy, keresem még....

  • zsirfecske

    addikt

    válasz kelly416 #2415 üzenetére

    utánvétes fizetésnél az eladó csak önmagát védi a drágább árral, ez a világon mindenhol így van. az meg, hogy első alkalommal bekérnek egy csomó adatot, pont a bankkártyás vásárló érdeke. no comment, ennyi erővel még azt is fel lehetne róni nekik, hogy eu tagállamként magyarországra euróban számláznak és ezért utalni is csak eurót tudsz az itthoni viszonyoknak megfelelő horribilis kezelési költséggel.

    megjegyzem a telefon jelenleg nettó 93k/bruttó111k kilencezres utánvéttel együtt az expansys-tól. akinek nem éri meg a legdrágább szállítási móddal is csak bruttó 5k pluszt a rendes gari, annak találták ki a rabló gsm műfajt. ha gond van, gsm boltban persze kényelmesebb, gyorsabb(?) az ügyintézés és jó esetben ingyen is kapod, míg az expansys-nál a vevő állja a kifelé postaköltséget. nyilván a legjobb lenne egy hivatalos hazai forgalmazás, normális gyártói szervizhálózattal. anélkül viszont mindenki el tudja magának dönteni, hogy mi a fontosabb neki, ahogy te is inkább az itthoni vásárlást választottad.

    peace :K

  • zsirfecske

    addikt

    válasz clodooo1 #2416 üzenetére

    alapból asszem a settings/accessibility alatt kell külön aktiválni a programot telepítés után, és a tesztelés részéhez ugye ki kell kapcsolni a kijelzőt. ha ezek megvoltak, akkor csak a JB miatt lehetett valami zűr. esetleg próbáld meg visszatenni az appot és kapcsold ki a led controlt és utána szedd csak le megint, hátha. amúgy passzolom, szerintem ra gyári omban nem lehet állítani a led dolgait, mert alapértelmezés a működése. ja és reboot sem árt mindenek előtt, lehet annyitól is meggyógyul!

  • kelly416

    veterán

    válasz zsirfecske #2417 üzenetére

    Félre ne érts, én is jobban komálnám az expansys-t, mint bármelyik GSM-es megoldást, ahol a legjobb esetben is csak 1+1év garanciát adnak. Még a váltás+utalás költségét is megértem, mert ott van a bolt, ott van minden ahol Euro a fizetőeszköz, ha nekünk nem kell az Euro, igyuk a levét. (A további gondolataim politika ízűek ezzel kapcsolatban, úgyhogy nem is írok semmit.) Csak azt nem értem, hogy ha előre kifizetem, minek kell ennyi papír? Én fizetem ki, én adom meg a címet és az átvevőt. Legfeljebb a helyszínen kérjenek egy személyi felmutatást. Ezt amúgy globálisan hiányolom az összes eddigi futárszolgálattól, aki előre fizetett cuccot hozott ki nekem, Bözse Néne is átvehetné, amit én már kifizettem és csak egyetlen aláírás árulkodik ellene.
    Az utánvétes drágább ár rendben van, hiszen ha nem veszi át a vevő, a postát akkor is ki kell fizetni. Én sem az 5k miatt választottam ezt a módot, hanem a kényelmesebb ügyintézésért. Lustaság? Lehet. Csalódás? Az is lehet. Készül már az összefoglaló, amit oly rég ígérek, ott talán majd megérted, miért "teszek" a garanciára.
    És igen, totál igazad van, hivatalos hazai forgalmazás lenne a leg egészségesebb. Onnantól már mindegy nekem, hogy itthon vagy külhonban csinálják, ha garanciás hibája van.

    peace részemről is :R

    Szerk.: hibajavítás

    [ Szerkesztve ]

  • DVlad

    őstag

    válasz Tirithon #2412 üzenetére

    Én többször is. Legutóbb odakint elírták az irányítószámot (pont a Razr I esetében), mire felhívtam a dhl-t, hogy elõre szóljak, még dhl-es cs.szám nélkül, nehogy visszaküldjék. Semmi gond nem volt, profik voltak. 2 nap múlva már rutinból hozták a cserealkatrészt.
    Sima ügy lesz. Intézd el te is, hogy képben legyen a dhl.

    [ Szerkesztve ]

  • DVlad

    őstag

    válasz Kront #2411 üzenetére

    Megnéztem és nem találtam csak fs és ui lehetőséget. Mit rontok el?
    Valamint megvilágosodtam, hogy itt már nincsen negyedik fix gomb, amivel azonnal keresni lehet, tehát ésszerű a sáv. Csak ronda.

  • Kront

    tag

    válasz DVlad #2421 üzenetére

    egy picit lehetne bővebben? mit nyomogatsz és hogyan? mi az a fs és ui?

    engem a sáv külseje és helye nem zavar, viszont felüldefiniálja a középső gombot (felfelé húzás) így a legtöbb fps és egyéb akció játék játszhatatlan (mert ha véletlenül hozzáérsz a középső gombhoz, már ránja is fel a képernyőre a keresőt.) de már egy sima pdf readerben is nehéz tőle a lapozás, mert abban is felhozza a keresőt, ha 2 milliméterrel mellé nyúlsz.

  • DVlad

    őstag

    válasz Kront #2422 üzenetére

    Force stop és uninstal, illetve cash clear lehetőségeket látok. Enable/disable kapcsolót nem.

  • J.K.F.

    tag

    válasz DVlad #2423 üzenetére

    Ez azért van így, mert már frissítetted egyszer a "gyári" Google Search app-ot. Ezért először Uninstall kell erre az app-ra, és az így "visszabutított" Google Search esetén már "Enable/Disable" jelenik majd meg az Uninstall helyén.

  • hsrasus

    aktív tag

    válasz Keki #2010 üzenetére

    Bocsi a kései válaszért, :DDD mindensetre köszi szépen!

  • hsrasus

    aktív tag

    Sziasztok!

    nem is nagyon tudom honnan kezdjem. szeretném leszögezni, h nem vagyok nagy híve az okostelefonságnak, pontosabban eddig ellen tudtam állni, de mostanra megérett bennem, h hajlandó vagyok érte olyan szemérmetlenül sok pénzt is adni, mint kérnek. 2001 óta van telefonom kronológiailag a következő: Ericsson R320 (2 év) -> Panasonic GD95 (3 év) -> nokia 5310 (4 év) aki ismeri az említett típusokat láthatja, hogy a vékonykákat szerettem. egyébként h a matekosokat is kielégítsem, a köztük eltelt időben illetve most is már majd egy éve, kölcsönkapott telefonokat használtam/használok, amiket még arra sem tartok méltónak, h megemlítsem őket (igazából nem hagytak bennem mély nyomot és/vagy nagyon nem voltam velük megelégedve). már jó ideje nézelődök, és már akkor felfigyeltem a motorola razr i-re, mikor még ez a teszt meg sem íródott. számomra fontos, h tetszen a készülék ránézésre, ugyanis mégiscsak évekig fogom nézegetni (nem vagyok divatból telefont cserélős, hosszú időre tervezek).

    szóval mivel még nem volt okostelefonom, ezért a fejemben kialakult egy kép, h szerintem mire való egy okostelefon és mit kell tudnia és nekem teljesen hótmind1, h milyen OS csipog alatta:
    - hívás/SMS részletes naplózással (melyik számot, mikor hívtam/hívott, mennyi ideig tartott, SMS-t mikor küldték stb)
    - normális SMS nézet, nem ez a mostanában divatos baromság
    - legyen benne kamera (dedikált fotógomb és hangerőre zoomolás előny - nyílván nem portrékat akarok vele készíteni, de sztm készítenek ezek a gépek olyan képet, mint a 8 éves 3,2MPixeles kompaktom-)
    - zseblámpa! (dedikált gomb előny)
    - ébresztő
    - emaileket tudjak vele fogadni és lehessen róla netezni
    - GPS szoftver (nem google maps!!!! hanem mintha lenne egy GPS a kocsimban)
    - zenelejátszó (esetleg rádió is)
    - 1 napnál tovább bírja az akksija
    - és természetesen a legfontosabb szempont: tetszen.

    röviden azt tudja amit a nokiám, jobb fényképezővel, normális nettel, +zseblámpa, +GPS

    a kis kívánság listám után vissza a valóságba:
    két olyan készülék van, ami képek alapján külsőre tetszik:
    Motorola Razr I
    BlackBerry Z10

    az utóbbit már volt szerencsém a kezembe tartani igaz csak kikapcsolt állapotában, de mivel ez pár napja volt, azóta erősödött fel bennem, h mostmár kell egy új telefon. legnagyob sajnálatomra itthon eddig sehol sem találtam razr i-t h élőben is a kezemben tarthassam (lehet azóta már lenne ilyen telefonom :D )

    ezt a fórumot is olvasom már az elejétől kezdve (jó volt, h kihagytam pár napot és nem olvastam vissza) és baromi sok hasznos dolgot tanultam innen
    (maximális respect a közösségnek, nagyon klassz 1.hsz-t raktatok össze és egyébként is nagyon segítőkész a csapat :R )

    szóval kilyukadva végre a lényegre ezen hozzászólásomnak az lenne a célja, hogy tapasztalt felhasználóktól segítséget kérjek a választásban, kételyeim elhessegetésében, ne adj Isten megerősítésében. nem számítok arra a kivételes helyzetre, hogy valaki mindkét modellel kapcsolatosan bír tapsztalatokkal, azonban a motorola tekintetében remélem segítségemre lehettek.

    jelenlegi tudásom alapján (és ami hirtelen eszembe jut) közölnék egy pro és kontra listát a razr i-ről:

    pro:
    - a nem elhanyagolható árkülömbség
    - a több napos készenléti idő (értem ez alatt, h több napig kibírja töltés nélkül, miközben azért használom)
    - nem szokványos készülék, masszív felépítés
    - dedikált kamera gomb és zoomolás a hangerőre
    - tudom, h van zseblámpa

    kontra:
    - amit eddig az androidról tudok, egyáltalán nem tetszik:
    - ha nem adom meg az emailcímem telefonálni sem tudok.
    - ha megadom berkja az összes embert a kontaktlistába, aki az email listámban ott van
    - ha jól értettem a fórumban, külön be kell állítani, h zenehallgatás esetén mit csináljon ha hívásom van (azért az nevetséges, h az 5310-esem ezt tudta értelmesen kezelni, egy állítólag okos telefonnak meg nem az az alapbeállítása, ahogyan működnie kellene)

    most hirtelen ennyi jut eszembe, pedig tudom, h még van... na mind1 :F

    csak a teljesség kedvéért közlöm veletek a Z10-es pro-kontra listámat is:

    pro:
    - teljesen egyedi
    - HUB (üzenetközpont)
    - külön lehet kezelni a céges kontaktokat/leveleket a magántól
    - jobb kamera

    kontra:
    - nem elhanyagolható árkülönbség
    - készeléti idő csak 1 nap (mennyit bír az akksija)
    - egy teljesen új rendszer gyerekbetegségei
    - külön lehet kezelni a céges dolgokat a magántól (ha elmegyek a cégtől, elvesznek ezen dolgaim, mert simán letörlik)

    hát nagyjából, hirtelen ennyi lenne, ami nagyon kikívánkozott belőlem.
    ha esetleg tudnátok tanácsot adni olyasvalakinek, aki most fog lépne az okostelefonok világába az sokat segítene. előre is köszönöm és bocs, h ha hoszú lett..

    üdv:
    hs

  • axioma

    veterán

    válasz hsrasus #2426 üzenetére

    Apro pontositas: mint minden androidnal, nem "az" email cimedet kell megadnod, hanem "egy" email cimet. Nekem peldaul egy olyan gmail cimem van csinalva, ami csak arra van, hogy az android arra telepuljon, meg a play-t elerjem. (Igazi gmail cimem nincs is, de ha lenne is, lehet valogatni, hogy miket allitasz be szinkronra, mit nem. Nekem 3 masik van berakva, es kontaktfrissites meg egyikre se. De telszamok mentesere meg hasznalhatod a specko cimedre szinkronizalast...)

  • RiddleR

    aktív tag

    válasz hsrasus #2426 üzenetére

    Remélem nem írok be hülyeséget (mert mondjuk ki nem nagyon próbáltam), de egyáltalán nem kell semmilyen email címet megadnod, hogy telefonálj.
    Az viszont sicher, hogyha nem akarod akkor nem szinkronizál neked semmit. Ez beállítható, úgy működik, ahogy Te akarod.

    [ Szerkesztve ]

  • Schanyee

    senior tag

    válasz hsrasus #2426 üzenetére

    Igazából én is csak azt tudom mondani, amit a többiek már elmondtak, hogy amit az android-hoz írtál kontrának az röviden nem igaz. De kíváncsi vagyok részletesebben mikre gondolsz, fejtsd ki bővebben, hátha el tudjuk oszlatni a kételyeket.
    Még kiegészíteném azzal, hogy amit a blackberry-hez írtál pro-nak, hogy külön kezeli a céges/stb kontaktokat azt tudja az andorid is. Plusz az android előnye: mindenki erre fejleszt, ezért teljesen egyedivé tehető, és nem az lesz, hogy van egy teljesen egyedi telefonod, amit senki se használ ezért nincs rá semmi se, hanem rövid idő alatt olyan egyedivé teszed amilyenné csak akarod. Plusz a Razr i sem egy gyakori telefon.

    Azért összességében el lehet mondani, hogy eléggé kiforrott mára az android, nagyon kevés hibája van a többi rendszerrel összehasonlítva is.

    GPS: mi a gond a google maps-el? Amúgy van rá több navigációs szoftver is, nyugodtan válogathatsz. Blackberry-t nem ismerem, gondolom arra is van, de 1000-szer kevesebb. Androidra pl van több olyan is ami nem csak sima gps szoftver, hanem előrejelzi a traffipaxot, a dugókat, a balesetet a felhasználók jelzései/sebessége alapján.

    Zseblámpa dedikált gomb - kiraksz neki egy ikont, és ráböksz ha kell, amúgy hardveres lámpa gomb az okostelefonokon nincs, ikont bármelyik andoridos vakus telefonra ki tudsz tenni.

    Hívás, sms - ez szerintem alap minden rendszernél, android előnye, hogy ha nem tetszik lecserélheted, van a boltban sok másik, egyébként szerintem elég jó az alap.

    Ébresztő, email, net mindegyik rendszerben van (ébresztő csak bekapcsolt állapotban)

    Még annyi szinkronizáláshoz, valamilyen szinten csak előny, mert így akár gépről is egyből elérheted a naptárad, kapcsolataidat, emaileket, és bármit módosítasz az kb egyből megjelenik a telefonodon.

    1 napnál tovább bírja az akksija - használat függő, 1 napot nekem mindig kibírt nagyon erős használat mellett is, átlag a 2 nap (kb 2 óra kijelző használat és fél - 1 óra telefonálás)

    Amúgy nem kell ezt az okostelefon dolgot túlmisztifikálni, ha nem használod okostelefonként akkor is elég jól használható dolog, még jobb is mint a butatelefonok, főleg ez a motorola az alap telefonfunkciókban nagyon profi.

    [ Szerkesztve ]

  • hsrasus

    aktív tag

    válasz Schanyee #2429 üzenetére

    Mivel nem értek hozzá, ezért nem tudom biztosan, csak olvastam, viszont egyértelműen nem tudta nekem ezt megmondani senki. (pl kötelező-e email címet megadni, h telefonálj)
    a kontrákhoz:
    nem akartam félreérthető lenni, nem az androiddal van bajom, (ahogy azt említettem nekem hótmind1 mi van rajta) hanem mivel tetszett a telefon és az androidról sem tudtam semmit utánnaolvastam és ilyen hülyeségeket hordtak össze :DD , ami viszont nem tetszik

    egyébként eszembejutott még pár dolog kontrához, ami ugyan nem nagy súly, de mégis:

    - nincs magyar nyelv (tudok angolul és minden telefonomat angolul használtam, de ez már kicsit több annál és jóérzéssel töltene el, ha tudna rendesen magyrul)
    - ha valami tönremegy benne véletlenül, akkor nagyon megjártam, mert macera bármilyen javíttatás...(mondjuk miért menne tönkre? a tendencia szerint 5 évig bírnia kell :D )

    pro:
    - cseppálló

  • kelly416

    veterán

    válasz hsrasus #2430 üzenetére

    Nem tudom, miben segíthetek, miben nem, de kérdezz nyugodtan. Félig butafonként használom, ebben tudok segíteni. De a legtöbb kérdésedre tudok válaszolni, vagy hamar találunk rá választ, hiszen azért vagyunk itt. :R Persze van, amit csak privátban illik. :)
    Nem tudom, merre laksz?! Ha eljössz a veletechre, szívesen megmutatom bekapcsolt állapotban a RAZR I-t. :) Az elérhetőségemet és a városomat is megtalálod a nevemre kattintva, úgyhogy ha a közelben laknál (kicsi rá az esély) akkor egyéb úton-módon is találkozhatunk.

    Szerk.:
    Megyek (pizza-sör-haverok), úgyhogy csak holnap vagy késő este válaszolok az esetleges kérdésedre.

    [ Szerkesztve ]

  • Schanyee

    senior tag

    válasz hsrasus #2430 üzenetére

    Ha az nem zavar hogy a beállítások angolul vannak, akkor nem lesz vele gondod, van magyar billentyűzet, szótár, hangfelismerés gyárilag. A beállításokkal meg főleg első használatakor találkozol, utána készség szinten menni fog. Elején én is tartottam tőle mert nekem csak magyar mobiljaim voltak előtte, de kb fel se tűnt hogy angol.

    A garanciáról szerencsére semmit sem tudok és remélem nem is lesz rá szükségem. Ettől én paráztam mert sok htc-s tönkrement telefonról hallottam.

  • bwoay

    nagyúr

    válasz hsrasus #2430 üzenetére

    telefonáláshoz NEM kell semmilyen e-mail címet megadni. fura, hogy a többiek kevésbé tűnnek határozottnak a kérdést illetően :D amihez mailcímet (pontosabban egy e-mail címhez kötött Google accountot) kell megadnod, az a szinkronizálás, mert azt követően HA akarod, a kontaktlistád, naptárbejegyzéseid a megadott google fiókra menti, azok webről is elérhetővé válnak a számodra, illetve nyilván nagy segítség, hogy telefoncserénél 1 perc alatt le tudod onnan szinkronizálni ezeket. illetve ahhoz is google account kell, hogy a google play store-t használni tudd, ahonnan az alkalmazásokat tudod letölteni. de mint már korábban elhangzott, rajtad áll, hogy milyen (gmail) e-mail címet adsz meg, regisztrálhatsz (akár közvetlenül a telefonról, netkapcsolat megléte mellett) direkt erre a célra egy mailcímet.

    javíttatás: mitől is macerásabb ez, mint bármelyik másik készüléknél?

    [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

  • zsirfecske

    addikt

    válasz bwoay #2433 üzenetére

    annyi kiegészítést tennék még, hogy gmailben be lehet desktopon állítani hogy ne adjon hozzá automatikusan új kontaktot, ha új embernek írsz mélt. ezzel és a csoportok használatával (my contacts alap csoporton kívül/belül is akár) ha egyszer berendezed a kapcsolatokat a browserben és androidon ennek megfelelően állítod be a kapcsolatkezelőt, soha többé nem kell telefonon/simen tárolni semmit. innentől mobilcsere után automatikusan átkerülnek a kontaktok, ennél egyszerűbbet és ésszerűbbet elképzelni sem tudok. ráadásul gmailbe simán beimportálhatsz meglévő kontaktlistákat, amit utána max cicomázni kell.

  • Kront

    tag

    válasz hsrasus #2430 üzenetére

    szia. azt nem tudom eldönteni helyetted, hogy melyiket vedd, de van valamennyi rálátásom mindkét készülékre. nekem razr i-m van a párom meg pár napja egy z10-et kapott céges készüléknek. (pontosabban azt választotta a felajánlott z10, lumina 920, one x trióból)

    bár szerintem sem felel meg a valóságnak, amit az androidos készülékek "kontra"-jában írtál, de bizony van valamennyi valóság alapja.

    az androidos készülékeknél (szemben a blackberryvel) valóban nem élvez kiemelt figyelmet (a telefontól alpból elvárt) hibátlan telefonálás és sms funkció. bár az utóbbi verziókban sokat javultak a telefonálás funkciók, és a motorola is valamivel jobban fókuszál a használhatóságra, (mint pl. egy másik, koreai gyártó, aminél ha bizonyos alkalmazásokat futtatsz még a kicsörgő telefont sem tudod felvenni annyi időn belül, hogy közben ne tegye le a hívó fél). de mindettől függetlenül, a BB OS majdnem olyan stabil a készülékeknél, mint a symbianok voltak pl. a nokiáknál. mindez az androidról nem mondható el. verzióról verzióra folyamatosan javul, de megbízhatóságban még nagyon messze van a tökéletestől.

    és valóban sok száz app van androidra sms kezelésre, de egy olyan egyszerű, logikus, kézhez állót nem találtam, mint amilyen a blackberrykben gyárilag telepítve van.

    bár itt a topiktársak (helyesen) leírták, hogy google fiók nélkül is használhatod a készüléket, annyit azért hozzátennék hogy a telefonálásra igen, de azon kívül jóformán semmi másra, csak levélnehezéknek. hacsak nem lopod az appokat, azt a playen keresztül kell feltölteni, amihez kell a fiók. de már egy sima kontakt lista áttöltéséhez is kell a gmail fiók. én megpróbáltam a nélkül, a motorola által javasolt három másik módszerrel. korrektül egyik sem működött. mindez bár melyik régi nokiádon 2 kattintás és nem kell hozzá semmilyen fiók. akár csak a z10-nél. ott is 1 perc alatt töltöttem át a párom nokiájáról a partnereket.
    ha nem rootolt a telefonod (ami razr i-nél nem annyira egyszerű), akkor a rendszer mentéseket is jóformán csak a fiókodon keresztül tudod elvégezni. ami egy "régi" nokiánál vagy a blackberrynél szintén 1-2 kattintás a hozzá adott kliens programban.

    a razr i belakásához is kellett nekem vagy 2 hét. ez alatt azt kell érteni, hogy ennyi idő alatt sikerült úgy bekonfigolni, hogy bátran zsebre merjem tenni, tudván, hogy csörögni fog, ha kell, néma lesz, ha kell, nem csatlakozik fel idegen hálóra, 3g-n nem frissít feleslegesen és a leveleimet is rendesen szinkronizálja. (pl. az androidban egy ma is meglévő(!) exchange csatoló bug miatt sikerült egy éves levelezésem a második napon törölni a telefonommal, a levelező szerveremről). na, ilyenről egy blackberry kapcsán nem fogsz olvasni.

    igaz ugyan, hogy a razr i volt életem első okos telefonja, (leszámítva egy szűk hónapos nexus 4 használatot), de több éves androidos fejlesztői tapasztalatom ellenére (tabletekre fejlesztünk a cégemnél) a mobil készülék beállításában itt ezen fórum tagjainak a segítsége és több alkalommal külföldi fórumoknak a tapasztalata is kellett.

    nos, a blackberrynél ez a beszokási időszak kettő óra volt. és ez idő alatt minden olyat beállítottam rajta, amit akartam és az előző telefonról is áttöltötten a név és sms jegyzéket. csak a kézikönyv segítségével, bár az se nagyon kellett. felhasználó támogatás szempontjából a bb egy más világ.

    üzemidő: a páromnak és nekem is 2 napig megy egy töltéssel a telefonja. a különbség annyi, hogy én közben használom is intenzíven, ő pedig még telefonálni is alig. nálam a z10 még egy napot is alig bírna ki.

    összefoglalva, a két készülék közül én a razr-t venném, mert az androidé a jövő és BB OS-é a múlt (ez nem feltétlenül jó így, de ettől még tény). az androidra töménytelen programot találsz akár a munkádhoz kell valami, akár csak szórakozni, jó hazai fórumos támogatása van, ha valami problémád van vele (pl. itt is szívesen segítünk) és nem elhanyagolható szempont, hogy nem kell állandóan egy hálózati töltőt vagy mobil usb-s rúdtápokat hordanod a farzsebedben. (gondolom, ha vékony készüléket akarsz, akkor nem akarsz mellé tápokat hordani). mindezektől függetlenül, ha az okos telefonra, mint "telefon" tekintünk és az elsődleges funkció számunkra a telefonálás, sms és mms, akkor a z10, magából az architektúrából adódóan, egy kézhez álló, jobban használható eszköz bár mely androidos kütyünél. még azoknál is, amit egy motorola nevű cég gyárt.

  • Kront

    tag

    válasz Kront #2435 üzenetére

    talán a külsőről még egy mondatot, mert itt van előttem éppen mindkét készülék: szerintem összeszerelésben mindkettő egyformán igényes, "jól esik kézbe venni" kategória. anyaghasználatban valamivel jobbnak tűnik a blackberry, de ez a minimum, amit el is várok tőle, ha már közel 50%-al drágább.

  • Schanyee

    senior tag

    válasz Kront #2435 üzenetére

    Nem szeretnék kötekedni, csak két meglátásom lenne:

    a razr i belakásához is kellett nekem vagy 2 hét. ez alatt azt kell érteni, hogy ennyi idő alatt sikerült úgy bekonfigolni, hogy bátran zsebre merjem tenni, tudván, hogy csörögni fog, ha kell, néma lesz, ha kell, nem csatlakozik fel idegen hálóra, 3g-n nem frissít feleslegesen és a leveleimet is rendesen szinkronizálja.

    Én első perctől kezdve zsebre mertem tenni, nekem tényleg ez volt az első andoridos telefonom, előtte 4 évig egy nokia okostelefonom volt, és nem okozott semmi meglepetést a rendszer (illetve de, de azok mind pozitívak voltak) Az hogy tovább tartott belakni azért volt, mert 1. andoridos telefon és még 2 hét után is találtam olyan újdonságokat amikről nem is hallottam és megtetszett. Ha nem mint okostelefon szeretnéd használni, hanem csak hogy menjen, lehessen vele jól telefonálni, akkor meg a belakási idő is sokkal rövidebb. Egyébként akit zavar, hogy mindent a google fiókon keresztül lehet megtenni azt nem igazán tudom megérteni, mert az összes többi ugyanúgy gyűjti az adatokat, csak max nem olyan nagy cég mint a google. (nem azt nem értem meg, hogy ez valakit zavar, hanem csak azt nem, hogy valakit pont a google zavar). A másik, hogy nekem a nokia után a híváskezeléses dolgokkal voltak pozitív meglepetéseim.

    A másik pedig ehhez:
    igaz ugyan, hogy a razr i volt életem első okos telefonja, (leszámítva egy szűk hónapos nexus 4 használatot), de több éves androidos fejlesztői tapasztalatom ellenére (tabletekre fejlesztünk a cégemnél) a mobil készülék beállításában itt ezen fórum tagjainak a segítsége és több alkalommal külföldi fórumoknak a tapasztalata is kellett.
    Remélem nem sértődsz meg, de ez így kívülről elég viccesen hangzik, hogy bár sok éve fejlesztesz androidra de ahhoz nem értesz, hogyan lakd be a készüléket 1 hét alatt. Úgy hangzik mintha olyan rendszerre fejlesztenél, amit nem is ismersz. Szerintem ezt a dolgot ne nagyon hangoztasd. :)

    Amúgy nem kötekedni szeretnék, sőt igazából megvédeni sem akarom az android rendszert, pláne nem a blackberry ellen, amit nem is ismerek, csak leírom én is a többiekhez hasonlóan a véleményem. Meg remélem nem hal ki a symbianhoz hasonlóan a bb, mert legalább van kiről példát venni ha jót csinál, mivel ők kb csak a minőséggel tudnak kitűnni.

    Meg úgy vettem észre sokan azért szídják a rendszert, mert vesznek olcsón (vagy drágán) egy hulladék telefont, és persze, hogy nem működik jól. Az már más kérdés, hogy jogos elvárás lenne egy átlag felhasználónak, ha kiad valamire egy adag pénzt, akkor működjön jól, de sokszor sajnos a gyártók hibája, nem nagyon van olyan cég, amelyikben meg lehetne bízni.

  • bwoay

    nagyúr

    válasz Schanyee #2437 üzenetére

    "bár sok éve fejlesztesz androidra de ahhoz nem értesz, hogyan lakd be a készüléket 1 hét alatt"

    mint azt írta, androidra, de tabletre.
    nomeg pusztán az, hogy valaki autószerelő, nem garancia arra, hogy rutinos (autó)vezető is egyben.

    [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

  • Kront

    tag

    válasz Schanyee #2437 üzenetére

    természetesen nincs harag. igyekszem hasonló témában csendben maradni, mert tudom, hogy egy (számomra) objektív véleménnyel belegázolhatok az android fan-ok lelkébe. bocs, természetesen nem ez volt a célom. csak elmondani, hogy akadnak árnyoldalai az androidnak is, melyek közül néhány problémát már másutt, más operációs rendszerekben ügyesen orvosoltak vagy meg sem jelentek. azért ha megnézed, magam is a razr-t javasoltam a kérdezőnek.

    ahhoz, hogy androidos programokat írj, nem kell érteni az okos telefonokhoz. cseppet sem. mi pl. tabletekre írunk mérés adatgyűjtő, kereső optimalizáló meg vállalatirányítási rendszerekhez kliens alkalmazásokat. és nem telefonálgatunk tabletekkel, mert hülyén néznénk ki. ergo, nem is értünk a telefonos funkciókhoz. (gyakran még sim sincs azokban a tabletekben, amikkel dolgozunk. ha van, akkor is csak a net miatt.)

    ezen munkákhoz nem árt ha kernel szinten ismered a linuxot, a dalvik virtuális gépet, a runtime könyvtárak felépítését és tartalmát, az importált és framework alá tett könyvtárak közül azokat, amiket használni akarsz, az android alkalmazás keretrendszert és a framework felett futó rendszeralkalmazásokat. és persze sql, j2ee, c/c++ tudás sem árt. azonban ezek napi szintű használata is kevés ahhoz, hogy magadtól rájöjj: a razr-ben nem működnek a gyári contact import/export funkciók csak account konverterrel, nem megy rendesen az exchange protokol, van olyan fényképező app, ami lehalkítja (!) a telefoncsengésedet, a tudtod nélkül. le kellett szednem a tableteimen napi szinten használt file kezelőt a telefonról, mert kicsengéskor nem mindig tudtam tőle felvenni a telefont. a moto megváltoztatta a dockolás érzékelő api-ját és már nem használhatók dock üzemmódban a régi kihangosítók. ha telepítve van egy hálózat analizátor a telefonra, akkor nem mér rendesen a motorola data métere (kevesebbet számol).

    szerinted ezen utóbb felsorolt problémáknak vagy jelen fórum első 1000-1500 hsz-ében mások által észlelt problémák bármelyikének van ahhoz köze, hogy mennyire vagyok jó mobil eszköz programozó és mennyire ismerem az androidot?

    ha nem érted a két hetet mire írtam, akkor nézd meg ennek a fórumnak az elejét. amikortól elkezdtük vásárolni a készülékeket. a kezdetben szinte mindenkinek okozott problémát/meglepetést a készülék. kinek nagyobbat, kinek kisebbet. de még olyanoknak is volt vele gondja, aki motoroláról váltott. akkor mit szóljon az, aki (hozzám hasonlóan) egyszerű butafonról érkezett.

    az androidról annyit, hogy (bár folyamatosan javulgat, de sajnos még mindig) iszonyatosan sok hiba van benne. nálunk a kereszt-fejlesztők pl. az apple ios-t ezerszer jobban szeretik, megbízhatóság és kezelhetőség szempontjából, pedig az apple aztán tényleg ott sz..atja a programozóit, ahol csak tudja.

    az adatgyűjtésekben (gmail fiók) tökéletesen igazad van. általában a többi okosfón is ezt teszi. csak én abban reménykedtem, hogy megúszhatom fiók nélkül az egyszerű használatot. (ahogy pl. blackberry esetén megúszhatod)

    >Meg úgy vettem észre sokan azért szídják a rendszert, mert vesznek olcsón (vagy drágán) egy hulladék telefont, és persze, hogy nem működik jól.
    mi általában a legjobbak közé sorolt, meglehetősen drága galaxy tabokra fejlesztünk. sajnos azokon is előjönnek az androidos bugok.

    a gyártók hibájában is teljesen igazad van. olyan nagy a verseny, hogy nem tudnak egy kellően kitesztelt készüléket kiadni, mert úgy lerövidültek a fejlesztési ciklusok. ez persze valahol a marketingesek hibája is, akik mesterségesen gerjesztik a számntalan tök felesleges igényt amitől aztán kernel szinten válik instabillá a mobil. meg persze a mi hibánk is, akik nem az atomstabil nokia 6310-et veszik. :)

  • zsirfecske

    addikt

    z10 árából kijön egy razr i + nexus 7 kombó, így nehéz a kihalófélben lévő bb-t ajánlani ;]

    [ Szerkesztve ]

  • Schanyee

    senior tag

    válasz Kront #2439 üzenetére

    Én meg rendszer szinten nem ismerem az androidot, szóval nem akarok ebben okoskodni,mire megvettem a telefont addigra kiadták úgy néz ki azokat a frissítéseket amikkel eredetileg kellett volna jönnie a telefonnak. sajnos ez is nagy divat lett félkészen kiadni a dolgokat aztán utólag javítani.

    [ Szerkesztve ]

  • eventus

    veterán

    Nahat milyen BlackBerry virus terjeng itt :))
    Kinek hogyan mukodik az agya. Nagyreszt elvagyok az Androiddal, de a az agyam szeder :) alma telefontol fraszt kapok. Valaki forditva. Mindegyiknek mas a logikaja.
    Erdemes a Q10 bbt megnezni. Akinek nem szamitanak a csilli villi appok es igazi telefont es uzenetkozpontot akar, az mindig blackberryt fog hasznalni.

    BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

  • hsrasus

    aktív tag

    válasz Kront #2436 üzenetére

    Először is köszönöm! De komolyan! Valójában csak titokban reménykedtem, h "összefutok" valakivel aki mindkét készüléket látta a maga teljes valójában és objektíven is tud róla nyilatkozni. az előző kommented számomra az eddigi leghasznosabb volt és most ezúton kérnék elnézést a többi kollégától, ezzel véletlenül sem megbántani akarom őket, mert ők is nagyon sokat segítettek, csak egyszerűen nem volt valós tapasztaltuk mind2 készülékkel. te vagy az első akinek az írásából nekem végkövetkeztetésként az jött le h ha inkább még a telefonos dolgokat helyezem előtérbe akkor BB, azonban bármilyen egyéb "okos" dolog, ami miatt igazán okostelefon az okostelefon esetén inkább Moto.

    azt hiszem tartozok annyival, h kiegészítsem a történetet:

    szóval a Z10 valóban tetszik, azonban a céges előfizetésem miatt, olcsóbban szert tudok rá tenni, mint a lista ára. olcsóbban mint amibe a moto kerül és ez már némileg megváltoztatja a leányzó fekvését.

    ettől függetlenül szeretném megnézni mind2 készüléket élőben és azt hiszem akkor fogom tudni eldönteni, hisz amelyikbe beleszeretek az fog kelleni (remélem nem mind2be :Y )

  • Kront

    tag

    válasz hsrasus #2443 üzenetére

    szerintem teljesen jól látod a dolgokat. az android egy sokfunkciós svájci bicska, amivel mindent meg tudsz valahogy csinálni. a bb meg egy célszerszám, ami nem sok mindenre jó, de arra a kevésre viszont nagyon. akár mit is választasz, előbb vagy utóbb meg kell ismerkedned az androiddal. ha máskor nem, 3-4 év múlva, amikor új telefont keresel és a kanadai cégnek már hírét sem leled.

  • Kront

    tag

    válasz zsirfecske #2440 üzenetére

    most nálam pont ez a helyzet. razr i+simmentes nexus 7.

    az utóbbiban a legnagyobb érték az oprendszer. anyaghasználaban, megbízhatóságban, összeszerelésben volna mit tanulni az Asusnak akár a motorolátol ( razr), akár az LG-től (nexus 4).

  • harait

    tag

    Sziasztok
    Nemtudom h én csinálok-e valamit nagyon jól vagy éppen nagyon rosszul:D
    DE levettem a proci órajelét minimumra 600 mhz-re és szinte cseppet sem lassult a rendszer....nem értem hogy ez hogy lehetséges h nem veszek észre semmit....több programmal is megnéztem az órajelet és tényleg...komoly játékkal ugyan még nem teszteltem, de nem vagyok nagy játékos, amikkel játszogatok bőven jól futnak így is

    -Miért nem jön ki a medve tavasszal a barlangjából???? -MERT MEGDÖGLÖTT! xD

  • Kront

    tag

    válasz harait #2446 üzenetére

    általában 200-600 mhz-n fut a proci normál üzemben. leginkább csak app töltésekor megy fel, meg jvm takarításakor. ellenben 3d játékoknál plafonon szokott járni. próbálj ki pl. egy temple run 2-t. biztos akadozni fog.

  • Drenadar

    veterán

    válasz axioma #2427 üzenetére

    Annyira jó lenne ha élnétek az alap szolgaltatasok elonyeivel....

    Csak hogy két alap dolgot mondjak:
    - konnyeden lehet szerkezteni a gmailben a kontaktokat.
    - attol hogy irtam egy emailt a info@sarkizoldseges.tk -nak még nem lesz benne a telefonykonyvben.

    +1: egy telefoncsere vagy barmi ha bekovetkezik nem kell a kontaktokkal szenvedni.

    Ha valakinek kerdese van a telefon alapvető funkcioival kapcsolatban kerdezzunk, de ne reklamozzunk ilyen megoldasokat.

    A másik: lehet telefonalni gmail account aktivalas nelkul is.

  • harait

    tag

    válasz Kront #2447 üzenetére

    De a min értéket nem is engedi 600 alá tenni.....azt hittem h akkor ez alatt bem ketyeg a proci

    -Miért nem jön ki a medve tavasszal a barlangjából???? -MERT MEGDÖGLÖTT! xD

  • harait

    tag

    válasz harait #2449 üzenetére

    Na most lekaptam gyorsan a temple run 2-t. Hibátlanul fut :D

    -Miért nem jön ki a medve tavasszal a barlangjából???? -MERT MEGDÖGLÖTT! xD

Új hozzászólás Aktív témák