Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • drtihanyi

    csendes tag

    válasz al.q52 #27925 üzenetére

    Ugye Defy PLUS a telefonod, nem sima Defy. Ha sima, akkor nem olvass tovább!!!

    Én még nem próbáltam, szóval rajtad áll, hogy csinálod-e vagy sem, nem tudom, mi az eredménye.

    Ujujuj! Először is az ITT található módszer segítségével tedd fel az ITT található gyári Romot (DEFYPLUS_U3_4.5.1-134_DFP-231_CEE_ROOTED_No_Signed.sbf).
    Ezen az oldalon sokmindent megtalálsz hozzá: ITT
    Így elvileg már jó lesz az alapsáv verzió. Ráadásul root-olt is lesz a teló, ami a következő lépéshez kell.

    Újraindítás után próbáld ki, hogy elfogadja-e a kártyád, ha igen Gratula, ha nem, olvass tovább :)

    Ha ezzel megvagy, akkor jöhet a ZIP fájl amit letöltöttél:

    1. Erről a weboldalról töltsd le az alábbi programokat:
    - 2ndInitDefy_2.3.apk

    2. Elõször is a telefonodon menj a beállításokhoz(Menü gomb / Settings) és az alkalmazások beállításainál (Application settings) pipáld be az Unknown sources (ismeretlen források) sort, majd menj a Development pontra és a megjelenõ almenüben pipáld be az USB debugging sort! Ekkor egy felugró ablak jelenik meg az Allow USB debugging? kérdéssel, amit az OK gomb megnyomásával kell jóváhagyni.

    3. Az USB kábellel kösd össze a telefont a PC-vel és az értesítési sávot lehúzva az USB connection sorra bökj rá! Válaszd ki a Motorola Phone Portal módot.

    4.Telepítsd fel a Defy 2ndInit programot, amit korábban rámásoltál a telefonodra (lásd 3-as pont). Kattints a megjelenõ képernyõn az elsõ, Install 2ndInit Recovery gombra! Erre a Defy 2ndInit program kétszer is kéri a root jogok jóváhagyását (Superuser request), amit az elsõ, Allow gombra kattintással engedélyezni kell! Sikeres telepítés esetén a telefon ledje elõször pirosan majd zölden világít és a 2. sorban kiírja: "2ndInit Recovery currently installed".
    Most kapcsold ki az USB Debugging beállítást (Menü gomb / Settings / Applications / Development / USB debugging pipa ki)!

    5. Indítsd újra kétszer a telefont! Fontos, hogy kétszer! Az elsõ újraindításnál bejön a boot menü (itt a hangerõ le és fel gombokkal tudsz mozogni és a bekapcsoló gombbal tudsz kiválasztani egy menüpontot), válaszd ki a +Boot ; sort, a kiválasztás jóváhagyásához nyomd meg a bekapcsoló gombot, majd a megjelenõ almenüben a Boot; Set Default ; soron állva nyomd meg a bekapcsoló gombot, utána állj a [Normal] sorra és nyomd meg mégegyszer a bekapcsoló gombot! Aztán válaszd a --Go Back. sort, majd a megjelenõ fõmenüben a [Reboot System] sort - ekkor a telefon (elsõ alkalommal) újraindul. A telefon betöltődése után ne felejtsd el még egyszer újraindítani és hagyni teljesen bekapcsolódni!
    A második újraindítás alatt már nem jön be az Android BootMenu, de ha valamit nem jól csináltál és mégis bejönne, akkor csináld meg az itt írtakat újra!

    6. Indítsd újra a telefont, hogy a kék lednél (a Motorla logo megjelenésétõl számított kb. 8. mp-nél) a hangerő le gomb megnyomásával be tudj lépni az Android BootMenu-be és itt válaszd ki a hangerő gombokkal a Recovery sort és nyomd meg a bekapcsoló gombot!

    7. A megjelenõ almenüben válaszd a [Custom Recovery] vagy ha van a [Stable Recovery] sort és nyomd meg a bekapcsoló gombot!
    Általános szabályként azt lehet mondani, ha van [Stable Recovery], akkor azt kell választani, ha nincs, akkor meg a [Custom Recovery]-t kell választani.

    8. Válaszd az install zip from sdcard sort, nyomd meg a bekapcsoló gombot, majd a megjelenő almenüben válaszd a choose zip from sdcard sort, nyomd meg a bekapcsoló gombot, majd az itt megjelenő almenüben válaszd ki a letöltött és SD kártyára másolt Baseband_change(EP93_U_00.59.01).zip nevű fájl, bekapcsológombbal OK-ézd le.

    9. Ha végzett Válaszd az install zip from sdcard sort, nyomd meg a bekapcsoló gombot, majd a megjelenő almenüben válaszd a choose zip from sdcard sort, nyomd meg a bekapcsoló gombot, majd az itt megjelenő almenüben válaszd ki azt a letöltött és SD kártyára másolt GB_Defy_softunlock_v1.3(EPU_U_00.59.01).zip nevű fájlt, bekapcsológombbal OK-ézd le.

    10. A menüben válaszd ki a reboot your system now sort és nyomd meg a bekapcsoló gombot!

    [ Szerkesztve ]

    Raspberry Pi 4 Openmediavault 6

Új hozzászólás Aktív témák