Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • erdoke

    titán

    válasz #16820480 #1263 üzenetére

    A Symbian mehet a fröccsöntött műanyag tapifon kategóriába, hogy versenyezzen a ZTE olcsó androidos készülékeivel.
    Alsó kategóriás hagyományos és tapifonoknál marad az S40 és a Symbian.
    Közép- és felső kategóriában a WP7, és a MeeGo, előbbi a mainstream (tömeg) készülékeken, utóbbi az enthusiast társadalomnak, max. évi 2-3 készüléken.
    Nincs ezzel gond, csak reszeljenek ütős hardvert, és oldják meg a felsorolt Nokia szolgáltatások sima integrációját.

    Szvsz maga a stratégiai döntés még az előtt megszületett a vállalaton belül, hogy Elop bácsit szerződtették CEO-nak... Kicsit elcsevegett még a Google-lel, hogy némi hosszabb távú, stratégiai jellegű üzleti titkot beszerezzen tőlük, de komolyan szerintem egy pillanatra nem akart beszállni a hisztériába, mert a profitabilitás már 2011-ben egyre alacsonyabb lesz a nagy tolongás miatt, hosszabb távon pedig a nagy fragmentáció komoly hátrányokat hozhat a rendszerek harcában.

    Még egy dolog, amiről eddig nem volt szó: A MS és a Nokia együtt a teljes szabadalmi skálát lefedi a táskafonig visszamenőleg, gyakorlatilag kikezdhetetlenek, míg Androiddal folytatódott volna az Apple és a MS pereskedése. Az Android a nagy, sok iparágban érdekelt koreai OEM-eken kívül minden gyártó számára komoly sérülékenységet hoz, lévén a Google gyakorlatilag semmi IP-t nem ad vele.

    [ Szerkesztve ]

    A legjobb aláírás a héten

Új hozzászólás Aktív témák