Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz confuser #1052 üzenetére

    Nem, szerintem, illetve tippre nyugodtan írhatnám azt is, hogy szerintünk az is része a minőségnek, amit Te írsz. Meg az összeszerelési minőség is része a minőségnek. Meg a gyártás során a QA minőségi is része a minőségnek.

    Értsd máshogy: ha csak azt tekintjük minőségnek, amit írsz, akkor soha nem lesz telefonunk, hiszen egy új készülékről akkor se tudod megmondani, hogy meddig fogja bírni, ha megszülsz. Ha már eltelt két év, és vannak tapasztalatok, akkor tudod, de akkor meg már csak két éveset tudsz venni, amiről megintcsak nem lehet megmondani, hogy kibír-e még két évet, csak még két év múlva, és így tovább.

    A tesztekben pont ezért beszélnek minőségérzetről. Ez azt jelenti, hogy az alapján, hogy mennyire masszív, mennyire van egyben újonnan a telefon, a gombok nyomáspontjából, stb stb alapján leírják, hogy szerintük, érzetre mennyire minőségi az adott készülék. De ez persze nem csak telefonra igaz, hanem repülőtől porszívón át a kabátig mindenre. Ez, illetve ehhez még hozzátéve azt, hogy olyat még nem látott senki, hogy a használat során egy hibás, hézagos illesztés pontosabb legyen. :)

    Összvissz ennyi. Ha valami már újkorában lötyög/kiesik/deformálódik/felrobban, akkor ott majdnem biztos lehetsz benne, hogy nem lesz tartós, viszont ha újkorában tökéletes, az nem garancia arra, hogy később is az marad. Sajnos ez ilyen, veszett fejsze nyele, nem tudsz vele mit kezdeni.

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák