Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Robertoq

    őstag

    válasz reload. #2321 üzenetére

    Mikor értik meg egyesek, a van a kijelző mérete meg a telefon mérete. :W Előző növelésével nem jár egyenes arányosságban utóbbi növekedése! Jelen esetben a telefon kijelzője 0,5"-al megnőtt ami jelentősnek számít, viszont a fizikai mérete +4.5mm szélesebb, +10.3mm hosszabb mint a 4.3" S2. Ha valaki azt állítja, hogy az S2 méretű elférne neki, de S3 már nem, akkor azt fenntartásokkal fogadnám és elgondolkoznék, hogy milyen nadrágot hordhat! Nézd meg a 4S-t, hogy mennyi felesleges hely van pl a felső részen. Ha tételezzük fel ezek a felesleges arányok megmaradnának egy 4"-os iPhone-on, garantálom, hogy fizikaim méretben nagyobb lenne mint az S3. Akkor már zsebre tudnál rakni egy 4"-os telefont? :(((
    A másik mérethez kapcsolódó dolog: biztos ahány ember annyi használati eset, de magamból kiindulva nem értek pár dolgot:
    ha pl 1 órát használom a telefont, akkor a nagyon nagy százalékban szabad mind a két kezem. Így kényelmesen tudom használni az S2-t. Van egy pár százalék, amikor az egyik kezem foglalt, legyen az pl villamoson kapaszkodok, akkor ha nagyon olyan átellenes sarok van akkor elengedem a kapaszkodót, besegítek a másik kezemmel kb 1mp alatt és használom tovább és az utolsó eset - ami a 2.at is felülírhatja akár -, amikor ki van kötve az egyik kezem (szerencsére ilyen még nem volt, de hirtelen nincs ilyen emlékem) , akkor fogást váltok és elérem. De akárhogy is gondolkodom, az 1 óra használatból 10-30 mp lehet olyan, amikor előjöhet, hogy esetleg jobb lenne 1 kezes telefon. Ez 0.2-0.8%jelent. És hogy hány százalékban használom ki a nagyobb képernyő méretét? Kb 99-100%-ban!!!
    A kettő köszönő viszonyban sincs egymással, ezért nem kérdés mi dönt!!!
    Az meg, hogy ilyen kevés esetben kell bevetni az 1 kezet, az annak köszönhető, hogy pl a back gomb ott van a kezem alatt, a menü az oldal alján (újabban jobb felső sarok de az is elérhető még simán) és a legkényesebb pontban a bal felső sarok (jobb kezes szempontból nézve) sokkal ritkábban van funkció rakva, ha meg igen leírtam hogy tudom megoldani (2 két, besegítek, fogást váltok).
    Ezzel szemben az iOS alapkoncepciója, hogy a bal felső sarokba rakja a vissza gombot, ez rá a "szabály":
    pl1
    pl2
    pl3
    és még sorolhatnám. És ez a koncepció lesz az esetlegesen várható nagyobb kijelzős iPhone-on és ott igencsak az átellenes sarkot kell majd nyomogatni, na ott már nekem is felmerülhetne a használhatóság.

    atila4
    Üzenem a haverodnak, olvassa el ezt a cikket:
    iOS apps crash more often than Android apps

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák