Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz bulikavagyok #7094 üzenetére

    Ebben a topikban is, meg az S6 topikban is repkednek az ilyen 4 - 4,5 órás SOT értékek. Én abból indulok ki, hogy az irodánkban kollégák körében van Galaxy S6, iPhone 6 meg G4 összehasonlítási alapnak. Az S6 és G4 eléggé fej-fej mellett halad, persze játékkal, filmezéssel a G4 gyorsabban lemeríthető. Sajnos a Snapdragon nem csak melegedős, de éhes is terhelés alatt. De egy átlagos munkanapon elég keveset játszunk a telefonon. :)

    "ez sajnos az S6-ra ugyanúgy igaz."

    Itt arra akartam utalni, hogy a GSMArena egy frissen kibontott G4-et mért egy már használatban lévő S6-hoz, aminek már beállt az akkuja.

    (#7096) zack: Az S6 kamerája valóban jobb automata módban, nem képminőségben, hanem intelligensebb a fénymérő, nem akar folyton túlexponálni. Erre megoldás az EV (+/-) állítása. Erre eddig egyébként a legjobb módszer amit valaha láttam, az iPhone kamerája (odaböksz ahova fókuszálnál, majd fel-le elhúzod az ujjad és világosít/sötétít a képen, egyszerűen príma, Androidon a Huawei másolta ezt le). De a G4 gyári kamerájában lévő megoldás is teljesen megfelel a célnak. Én azért mégis inkább a Camera FV-5-re esküszöm, azon a jobb alsó sarokban van az EV csúszka, tökéletesen elérhető helyen. Ha nem hagyod, hogy túlexponáljon a G4, akkor nem csak a kiégéseket úszod meg, de a (fényviszonyoktól függően) fakóságot is.

    Szerintem még senkinek sem ártott meg, hogy értse mit-miért csinál a kamera, így nem kell a G4 esetleges automata módjára hagyatkozni és imádkozni, hogy "most lécci találjon bele".

    Egyébként meg a Samsung kamerája rálapátol a színekre meg kicsit megnyomja a clarity-t is, hogy kellemesebb legyen a(z átlagos) szemnek. Ezt mondjuk egy kicsit is tudatosabb fotós inkább hátránynak érzi. A G4 lapos, mobilos szinten nagyon széles dinamikájú fotóiban több a tartalék. Egy Snapseed-el 20 másodperc alatt megszerkeszthető "S6-verőre" egy ilyen "lapos" fotó (midtone contrast és a saturation babrálásával). De a VSCO Cam filterei is nagyon jók.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák