Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Bitpalace #3138 üzenetére

    "Viszont a cleanmgr parancsban van egy olyan rész, hogy "rendszerfájlok törlése".. Erre gondoltál, hogy nyomjak rá nyugodtan, vagy mit értesz rendszerfájlok törlése alatt? Azok már nem szükségesek a rendszer számára?"
    Igen, nyomj rá nyugodtan, nem, nem szükségesek. :D

    Ilyeneket tudsz törölni így (ha nem kattintasz a "Clean up system files"-ra, akkor pl. a "Service Pack Backup Files" opció nem jelenik meg, és gondolom még pár dolog nem törölhető az említett helyeken; amúgy ne olvasd el a leírásokat, csak épp agypihentetésnek kimásoltam őket screenshot readerrel, aztán gondoltam bedobom :DDD):

    » Downloaded Program Files
    Downloaded Program Files are ActiveX controls and Java applets downloaded automatically from the Internet when you view certain pages. They are temporarily stored in the Downloaded Program Files folder on your hard disk.
    %windir%\Downloaded Program Files

    » Temporary Internet Files
    The Temporary Internet Files folder contains webpages stored on your hard disk for quick viewing. Your personalized settings for webpages will be left intact.
    %LOCALAPPDATA%\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5

    » Offline webpages
    Offline pages are webpages that are stored on your computer so you can view them without being connected to the Internet. If you delete these pages now. you can still view your favorites offline later by synchronizing them. Your personalized settings for webpages will be left intact.
    %windir%\Offline Web Pages

    » Recycle Bin
    The Recycle Bin contains files you have deleted from your computer. These files are not permanently removed until you empty the Recycle Bin.

    » Service Pack Backup Files
    Windows saves old versions of files that have been updated by a service pack. If you delete the files, you wont be able to uninstall the service pack later.

    » Temporary files
    Programs sometimes store temporary information in a TEMP folder. Before a program closes, it usually deletes this information. You can safely delete temporary files that have not been modified in over a week.

    » Thumbnails
    Windows keeps a copy of all of your picture, video, and document thumbnails so they can be displayed quickly when you open a folder. If you delete these thumbnails, they will be automatically recreated as needed.

    Szóval alapvetően átmeneti és backup-fájlokról van szó, nyugodtan törölheted, legalább nem kell kézzel nyúlkálnod olyan helyekre kézzel, amiknek a törölhetőségében nem vagy biztos.

    Szóval CCleaner, cleanmgr, PrivaZer együtt már egész erős trió az ilyen szutykok törlésére.

    "Nekem most jelenleg a Windows könyvtáram: 19,3Gb
    Akkor megnyugodtam, nekem keveset foglal átlaghoz képest"

    Az én 30 GB-os Windows-könyvtárméretem egyáltalán nem átlagos. :D Kicsit sok. Mondjuk nálam IIS-webszerver is fent van, annak a dolgai itt IS tárolódnak. Meg hát a sok-sok driver, a sok frissítés, gondolom jópár logfájl, meg a franc tudja még, mi a Windows alapdolgain kívül (pl. ami nekem kifejezetten nem tetszik, hogy a Java fájljai beszemetelődnek a C:\Windows\SysWOW64 könyvtárba, nem tudom, mi a francnak. Korábban azt gondoltam, ez még ilyen Java 1.6-os verziója környékén volt mánia, de a most igen friss 1.8-asnál is ugyanez a helyzet, hogy oda IS szemetel).
    Kíváncsi lennék, létezik-e olyan ember a Földön, aki rendesen eligazodik a Windows-könyvtár tartalmán. ;]

    "Lapozófájlt mennyire állítsam? Esetleg ha játszok sem lesz szükség a nagy lapozófájlra?"
    Hát nem tom, felhasználástól függ.
    Nálam ilyen:

    Pagefile size settings

    Szóval a kezdőméret 800 MB, a maximális pedig 3000 MB. Vicces, hogy a javasolt méret 18 GB körül lenne... :DDD Ami pedig arra utal, hogy a Microsoftnál még mindig tartják magukat ahhoz a kretén retardált baromsághoz, hogy 1,5x-ese legyen a meglévő memória méretének a lapozófájl (mivel 12 GB RAM-om van)... :N :DD

    "Azért használom a kontrasztos megjelenítést, mert a memóriát és a processzort sem fogja le még + az is, de végül és nem utolsó sorban azért, mert be van sötétítve a szobám, és sötétbe nem bántja a szemem ez a téma. :))"
    Fú, hát én nem tom, ezt a színvilágot hogy tudod elviselni, akkor is brutális. :D

    "Igen köszönöm szépen a részletes szájbarágós segítséget, így mindent könnyedén megtaláltam és tudtam alkalmazni őket."
    Örülök, szívesen. :)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák