Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Bitpalace #3103 üzenetére

    A 4 óra tényleg jó idő ennyi idős akksitól.

    "Amint újratettem a szűz Win7-et felkeltette figyelmemet, hogy piros kis led világít a 3,5 jack kimenetben. Nem tudom volt e már, de nekem gőzöm nem volt, hogy mi lehet ez, először azt hittem valami baj van a géppel, de utánanéztem kiderült semmi szokatlan:
    Y570 has S/PDIF optical output, and it behaves incorrectly without realtek drivers, that's all
    Barátunk szerint azért lehetett mert driver hiányában így jelzi, hogy nem működik rendesen."

    Pedig ez ebben a formában hülyeség. :)
    Odáig igaz, hogy van S/PDIF optikai kimenet; de ez az optikai kimenet kombinálva van az analóg kimenettel is, és igen, vörösen világíthat, amíg nem teszed fel a hangkártya-drivert, de határozottan NEM azért, mert így jelezné, hogy "nem működik rendesen", hanem valószínű azért, mert alapból a digitális kimenetet veszi alapértelmezettnek, és optikai kommunikáció (TOSLINK) esetén pont ez a dolga, hogy vörös fénnyel világítson. A hangkártya-driverek telepítése után gondolom "helyreáll a rend", mindkét eszközt lehet vagy-vagy alapon alapértelmezettnek állítani, a sima analóg és a digitális (optikai) kimenetet is.

    Próbáld ki, hogy átrakod a hangkimenet alapértelmezését a "Speakers"-ről a digitális kimenetre ("Digital Output"), akkor ismét elkezd vörösen világítani:

    Y570 + Realtek - set digital output as default device

    Ezután már a Digital Output lesz kipipálva, és látni is fogod a vörös fényt a jack-kimeneten.

    Itt jól összefoglalják:
    http://prohardver.hu/tudastar/s_pdif.html
    "

    Optikai 3,5 mm jack kábel

    Optikai 3,5 mm jack kábel

    Az optikai (TOSLINK) összeköttetéshez speciális optikai kábelre van szükség, ennek hosszát körülbelül 6 méterben maximalizálták, így elsősorban egymáshoz közeli eszközök összekapcsolására szokás használni. Helytakarékosság szempontjából egyes alaplapok, hangkártyák és notebookok az analóg, 3,5 mm-es jack fejhallgató kimenetet optikai képességekkel kombinálják, vagyis az aljzat „világít”. Ilyen esetben speciális, jackdugó formájú csatlakozóra vagy egy adapterre van szükség, amivel már a hagyományos optikai kábelek is használhatók."

    Itt is van róla szó:
    http://www.hardwaresecrets.com/article/Everything-You-Need-to-Know-About-the-SPDIF-Connection/82/6
    "On laptops, the presence of an SPDIF output is more difficult to detect, because it is usually combined with the headphone jack, supporting the 3.5 mm optical connector (see previous page). Therefore, most users think that they don’t have an SPDIF output on their laptops, while this feature may be available. You have to take a look around the headphone jack to see if the word “SPDIF” is written near it, as it is the case with the laptop portrayed in Figure 15. Several laptop models, however, won’t bring any indication that they have an SPDIF output. You will have to check on the product specifications page to see if SPDIF is listed. If it is, then the headphone jack is also an SPDIF output.
    [...]
    There are other tricks to detect the support for SPDIF. You can try using your computer in the dark and playing a song with it to see if you can see a red light coming out of the headphone jack, indicating that there is an SPDIF interface inside. (Don’t look directly at the source of the light; it can damage your eyes.) Another trick is to see the color of the jack. If it is just green, probably the jack doesn’t have SPDIF function, but if it is black, like the jack shown in Figure 15, it probably does. Unfortunately, not all manufacturers follow this scheme."

    Nem tudom, Y570 esetén, meg úgy általában a laptopgyártók miért nem tüntetik fel ezt egyértelműbben, pedig ez is egy plusz feature, amivel még inkább eladhatónak számít a termék.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák