Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Bitpalace #3101 üzenetére

    "hogyan tudom feltenni azt a szűz OS-t amivel gyárilag kijött?"
    1.) A Recovery Disc DVD-kről, a factory default image file-ból, a komplett partícióstruktúra felülírásával (ezzel nyilván veszthetsz adatot, de visszaállíthatod a full gyári állapotot). Elvileg ilyen recovery disceket lehet készíteni aktuális rendszerállapotról is, nemcsak gyári alapértelmezett képről.
    2.) Bootolsz az OKR-gombbal (ha az működik, és a hozzá tartozó bootinformációk megvannak, nem törölgetted a partíciókat; tehát pl. a mostani állapot, amit létrehoztál a recovery discről, a komplett partícióstruktúra újralétrehozásával), és elindítod a System Recovery menüpontot, ÉS itt fogsz tudni választani, hogy melyik állapotot szeretnéd visszahozni: egy valamikori OKR-mentés állapotát, vagy a KEZDETI állapotot (initial state vagy factory default image file).

    Amit érdemes tudni, hogy a Recovery Disckel készített, szervizes béna partícióstruktúrát megfelelő szoftverrel át lehet variálni, hogy megfelelőek legyenek a partícióméretek. Pl. az óriási rendszerpartíciót (C:) lecsökkenteni a szükséges méretre, az adatpartíciót (D:) meg megnövelni, DE ha az OKR-es visszaállítást és mentést továbbra is használni szeretnéd, akkor természetesen a rejtett, OEM-partíciót ne buzeráld (inkább a bootpartíciót se, mert asszem ez tartalmaz infót az MBR-ben a rejtett partíció bootolhatóságáról is).
    Az átméretezés UTÁN is működni fog az OKR, ha jól csináltad! Nekem legalábbis "első" dolgom volt átméretezni a két partíciót, és utána is tudtam használni az OKR-t.
    Ami esetleg elronthatja az OKR bootolható állapotát, ha a Windows 7 mellé felraksz egy Windows 8-at is dual boot módba, mivel az átvariálja a bootpartíciót.

    Egyébként elvileg most pont a fenti első pontot választottad, a Recovery Disc segítségével visszaállítottad a gyári állapotot, legalábbis az OEM-partíció az a gyári állapot, még ha a rendszerpartíció nem is az volt; de az OEM-partícióról visszaállítható a gyári állapot.

    Nem tudom, tiszta-e így. :D

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák