- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterson_
addikt
Az én telefonom jó példa erre, mert már tényleg az óriás kategória, de legalább figyeltek rá, hogy mindenféle szoftveres finomsággal használható legyen egy kézzel is:
Jobbra/balra áthelyezhető billentyűzet, vagy ugye virtuális ablakba lekicsinyíthető az "egész telefon".
Ez mind jó megoldás és simán alkalmazható kisebb méretnél is.Cyberpunk:
-Mondod ezt úgy, hogy pont Te voltál a péklapát telók lelkes éltetője?
Érdekes....[ Szerkesztve ]
Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...
-
Peterson_
addikt
válasz Cyberpunk #77 üzenetére
Igaz, pont ezt tárgyaljuk odaát a másik cikknél
Anynival sajnos tényleg nem kisebb a "jó" Sony-szokás miatt, viszont szvsz ezt már többen bevállalják,mert mellé bizony elég brutális teljesítmény lesz.(720p+ugye az S800).
Ha(!) a többi rendben lesz, még jól is alakulhat.Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...
-
Peterson_
addikt
Nekem ugye 4" után lett 5.7...Hát hogy is mondjam, hazudnék, ha azt állítanám, hogy ezt minden egyes szituációban kompromisszum nélkül lehet használni fél kézzel,mert nagyon nem így van.
A feljebb is említett szoftveres megoldások miatt viszont egész kulturált és igenis használható, na és ez az amit lényegében bármelyik gyártó bármilyen rendszer alatt meg tud oldani.
Kisebb méretnél ilyen megoldásokkal csak a kényelem faktor növekedne.Viszont na, azért farmerzsebbe egyszer próbáltam tenni, hát mintha még egy lenne a koronaékszerekből
[ Szerkesztve ]
-
Peterson_
addikt
válasz Cyberpunk #82 üzenetére
Hát so-so...
Telefonálás, netezgetés közben tudom, megy a szövegbevitel is, de azért mondjuk biciklizés közben nem biztos, hogy neki mernék állni sms-t írni.
Ha jobban rá kell fogni, még mindig ott van, hogy ledobom az egész telefont kisablakba.
Tehát megint nem kellene kijelenteni semit tényszerűen,mert nem hiába.
De egyébként ezen húztam a számat feljebb is, mert nagyon szembe mész az egykori önmagaddal.
Nem baj, persze, csak pont neked kellene objektív(ebb)en szemlélni a másik oldalt is.(#92) legiaap:
-Ha esetleg így lesz, azokat nem írják később át?[ Szerkesztve ]
-
-
Peterson_
addikt
Nem csak Te vallod ezt, ennél a hírnél többen is kifejtettük a véleményt.
De így is vannak akik benyalták, hogy ez tényleg kell nekünk.(érdemes kicsit végigböngészni a hsz-eket)
5", vagy 6"-on...mi a tosznak.[ Szerkesztve ]
-
Peterson_
addikt
válasz Touch-ko #119 üzenetére
"emiatt nem tartom szulsegesseget es letjogosultsagat egy note meretu telefonnak"
-Az mondjuk teljesen mindegy, hogy Te mit tartasz, a piac már döntött:
Van létjogosultsága.
Emellé mondjuk az is kell, hogy legyen elég szolgáltalás emellé a böhöm méret mellé, oda pedig elég innovatív dolgok kerültek(tudom, mert használom is).
De ezt egy objektíven szemlélő laikus is megmondja.
A gyerekbetegségeket meg szépen kinőtte,ha nem tetszik a túlszaturált kép, 5 féle módot tudsz állítani, ami befolyásolja a kontrasztot, színhőmérsékletet...etc. Egyszóval nem nagyon lehet belekötni a képminőségbe.
A többi már tényleg csak ízlés kérdése.A marketingről meg tényleg annyit, hogy amíg az Apple és persze hívőik azt hangoztatták, hogy 3,5" az ideális, akkor az volt, most hogy a cég feljebb lépett, hopp...máris jobb méret a 4" is.
Sajnos így megy ez, nem csak itt, máshol is, de ezt nagyon sokan kifejtették.
Amit Xero linkelt- amire én is reagáltam-, az ami teljesen rátapint a lényegre.
Értelmetlen felbontásnövelés tenyérnyi méretben, amikor lényegében még TV-t is csak kevés háztartásban néznek fullHD felbontásban.
Totál felesleges hw/akku erőszakolás, mégis váltig állítják a mutánsszemű emberkék, hogy márpedig a full Hd (4-5-6"-on!) ehez képest pixeles, vagy ha nem is, de lényegesen rondább...na ne.
De ezt meg látod én tartom, de ha a piac harap rá, akkor bizony a 2, 4K-s kijelzőnek is lesz létjogosultsága...Cyberpunk:
-a Végtelenségig nem növelhetik a méretet, mert már gyakorlatilag most ott tartanak, ami már nemhogy a használhatóság, hanem ténylegesen a jóízlés határait súrolja.
De hát mindig van valami trend, amit épp felkapnak, a piac meg a konkurencia meg szépen megy utána(valamilyen szinten kénytelen is).
Aztán majd lepang ez a dolog is.
Remélem egy idő után ballanszba kerülnek a hw/sw dolgok is és végetér a számháború.kovadika:
-Jaj, igen megint ez a "persze, akkor nézzé' fekete-fehérben"-hüyleség.
Azt is meg kéne nézni, hogy pl az akku technológia hol tart és hogy jelent-e akkora minőségi ugrást ekkora felületen ekkora pixelszám, hogy indokolja azt a többlet terhelést....főleg, hogy gyakorlatilag használati távolságból még csak nem is igazán látod a különbséget.
Techdemo...kell ilyen, szó se róla...de hogy ténylegesen szükség van rá felhasználói szempontból...az kicsit meredek.[ Szerkesztve ]
-
Peterson_
addikt
válasz Cyberpunk #128 üzenetére
Én ezt értem, de nem ez megy mindig?
Meg amikor tizedmiliméteres méretváltozásokon sírnak...oké, hogy sok kicsi sokra megy, de önmagában mondjuk 4"-hoz 0,1-0,2, vagy 0,3" nem sok vizet zavar....
Nem csak az apple, csak most épp úgy jött a vélemény, hogy a másik irányba akartam kicsit árnyalni.
Mindegyik gyártó egy kutya igazából...csak az a nagy marha, aki ezt benyalja(#130):
:link[ Szerkesztve ]
-
Peterson_
addikt
+1.
De hát a egyszerűbb, ilyet írni, mint belefogalmazni a HSZ-be, hogy "attól még, hogy nekem nem tetszik...."
Na de mindegy is.
Eddig mindegyik Noteból szép számmal értékesítettek és nem véletlenül futja a harmadik szériáját sem.[ Szerkesztve ]
-
Peterson_
addikt
válasz Cyberpunk #144 üzenetére
Van benne valami.
Mondjuk a Samsung üzletpolitikája alapján szerintem az sem nagyon érdekli őket, ha netán házon belüli konkurenciát teremtenek.
Lényegében azzal is azt teszik, hogy évente kétszer adnak ki csúcsmodellt.
Egyébként tényleg remélem, hogy lelassul, vagy még is reked a méretnevelési hepp...Nem, nem is.
Inkább azt mondom, legyen, de akkor mellette megfelelő alternatíva is.
Egyébként most, amikor váltottam, majdnem G2-t választottam, mert azért az jóval kompaktabb.
De egyszerűen riasztanak a virtuális gombok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.