- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabancs
addikt
Végül is semmi gond nincs vele, tényleg jól optimalizálták a kínaiak.
Azért a fényképező része nem egy túl használható valami szerintem."Bár élt bennünk a remény, hogy a lebutított kamera is nyújt valami meglepetést, a felvételeket végignézve meglehetősen csalódottá váltunk. Egyrészt valamiért az automatika úgy gondolja, hogy a környéken két szinttel világosabb van, mint valójában, ezért ha nem babrálunk a fehéregyensúllyal, akkor minden kép sötétre sikeredik. De igazából mindegy is, mert egyszerre képes csúnyán zajos, ugyanakkor meglehetősen homályos lenni az eredmény, ami különösen szép kombináció akkor, ha hozzávesszük, hogy a dinamikatartomány rettentően kicsi, ezért a világosabb részek nem csak beégnek, hanem el is tűnnek a képről. Egy szó, mint száz: az Y200 kamerája nem sikerült túl jól, a hasonló adottságokkal rendelkező Samsung Galaxy Y DuoS mérföldekkel vállalhatóbb felvételeket prezentál."
-
medosz11
tag
Nálatok is újraindul a telefon, ha kiveszitek, kicserélitek a micro SD kártyát?
-
Szabyka_
tag
Hogyan tudok .mp3-at beállítani csengő-, SMS- illetve ébresztőhangnak?
Létre kell hozni a memóriakártya gyökérkönyvtárában egy-egy mappát a különböző hangcsoportoknak, ezek pedig:
(SD kártya): media/audio/alarms (ide kell helyezni az ébresztőhangokat)
(SD kártya): media/audio/ringtones (ide kell helyezni a csengőhangokat)
(SD kártya): media/audio/notifications (ide kell helyezni a jelzőhangokat)
Miután ezeket megtetted, a beállításoknál a gyári hangok között megtalálod a bemásolt .mp3 fájlokat is, és a normál hangokhoz hasonlóan tudod őket használni. -
embe
nagyúr
Üdv a topic lakóknak!
Szemezgetek ezzel a telóval, dominó csomagban most elfogadható áron van. A feleségemnek szeretném megvenni, a jelenlegi Sony X8-at cserélném le erre.
Kérdésem az lenne, hogy van-e jellemző hibája a telónak, ha igen mi, mire figyeljek vásárlásnál? Azért is kérdezem, mert lenne egy használt is esetleg elég jó árba.
Rootolni lehet? Mert itt hiányzik a szokásos 1 hsz., amiben le van részletesen írva minden okosság a telóhoz. Romok mennyire vannak? Igaz mint írtam a feleségemnek lenne, neki meg csak a teló, illetve a szokásos fényképező/videófelvétel funkció kell.
Köszi a választ előre is! -
Weather
csendes tag
Váoo, köszi, tényleg megjelentek az új ébresztési hangok !
Ezer tiszteletem a segítségért !A másik kérdésre tudja valaki ? Gondolom másnak is hasznos lehet...
A felhasználói szótárat (sms,mms) hol lehet megtalálni azaz hogyan lehet elmenteni ? Már egy csomó szót bepötyögtem és nem szeretném újra kezdeni ha valamiért alapra kellene állítani a telót.
Menüben csak megnézni engedi, menteni nem, a fájlrendszerben sem találom. -
St3ven
addikt
Az letiltható valahol, hogy 29%-nál felugorjon az az ablak, amiben az energiatakarékos mód bekapcsolására ad lehetőséget a rendszer?
Mert nekem rendszerint 10-20%-okat ugrál az akksiszint-kijelzés, és marha zavaró, hogy napjában ötször felugrik ez a kis ablak.
-
Szabyka_
tag
Na megy az oc kernel hibátlanul wifivel gyári rom alatt
A lényeg az volt hogy aroma file managerrel kellet feltenni az oc kernelt és máris lett wifi !
Illusztráció itt -
Szabyka_
tag
Hmm most nézem akku nélkül usb kábelról is bekapcsol a teló
-
Szabyka_
tag
válasz
SektorFlop #1788 üzenetére
Feltettem próbára ezt az ics kinézetű romot, de annyira nem fogott meg meg ...
Én valamiért a gyárit "tuningolnám", dehát csak lesz majd egyszer normális kernel is rá -
Szabyka_
tag
válasz
SektorFlop #1785 üzenetére
Hali nem,sajna ez az oc_kernel_boot.img a gyárin akasztja a wifit, Én meg ragaszkodnék a gyári romhoz
CWM-el előtte azért csináltam egy mentést a gyáriról, úgyhogy most jó ...Root van rajt más nem ...
Tehát még mindig keresnék olyan kernelt amihez jó a gyári rom és támogatja az oc-t és megy rajt a wifi -
balu9494.
csendes tag
Ez az ics rom miben jobb a gyárinál?
-
Szabyka_
tag
talátam itt pár dolgot hátha van bent hasznos is
-
SektorFlop
aktív tag
Ma vettem észre hogy a galléria kifagy, de ahogy látom már van final verzió az ICS OS-ből, ICS OS RC02 és ebben javítva is van a galéria.
Am nem visszatérve a témára, nem szokot fagyogatni. Mindössze 1x indul újra. Bár az érdekes volt mert zsebemben volt lezárva.
-
jaxer
tag
SektorFlop: Neked az oc kernel és a swapp fut akadás nélkül? Nálam, ha be van kapcsolva a swapp is, akkor elég sűrűn lefagy.
Más: Holnap feltöltöm az "Instant Kernel Changer" v1.0.1 változatát, mellyel egyszerűen lehet számítógép nélkül is kernelt cserélni.
Jellemzők:
- Aroma Installer (érintés vezérelt telepítés CWM Recovery-n keresztül)
- 5 féle kernelAzért csak holnap, mert mobilról nem akar összejönni a feltöltés.
-
Szabyka_
tag
válasz
SektorFlop #1777 üzenetére
köszi
-
alivio111
csendes tag
válasz
SektorFlop #1777 üzenetére
Hali ezt melyik tesztprogammal csináltad?
-
SektorFlop
aktív tag
Szabyka_ kérte, de kirakom ide is hátha mást is érdekel. 1094Mhz-el és 512MB swap memóriával ezt mutatja a telefon:
-
b0bcat
addikt
Tegnap este óta 3x néztem meg, mennyi az annyi: 50 és 66 MB közötti szabad RAM-ot mutatott. (Internetböngészés után közvetlenül mutatott 66-ot, amúgy "alapból" 50-55 között szokott mozogni.) De továbbra is csak 2 db app-om van telepítve (Color Notes és a "sima" Angry Birds).
-
SektorFlop
aktív tag
Poénból kipróbpáltam a GTA 3mat a telón, 512mb swap és 1094mhz procival játszható... sőt meg is lepődtem nem erre számítottam, mert csk nagyon ritkán akadozik és már 30 perce folyamatosan megy. Egy kicsit hozzá kellet nyúlni a telóhoz, de azért minden dicséretem a huawei-é!
-
petikee28
csendes tag
Sziasztok egy röpke kérdés a teloban van egyáltalán önkioldó a kamerában ? mert én sehol se találtam és elég rossz igy :/ köszi
-
StaChys
tag
válasz
balu9494. #1769 üzenetére
Nekem a Facebook kliens nagyon belassította a telefont, olyan 10 perc próbálgatás után röpült is a kukába, ha nem érdekel folyamatosan, hogy ki-mit csinál a Facebook-on akkor szerintem Te is keress alternatív megoldást, sokat lehet felszabadítani a telefon erőforrásaiból vele.
A "gyári" android billentyűnél nekem takarékosabbnak tűnik a [Smart Keyboard Pro] (nálam ált. 5 mb alatt futkos), bár nem ingyenes, de nagyon testre szabható (bár ez a keyboard kérdés nagyon pap-papné esete, szóval csak egy lehetőség.)
Feltettem a "Köpönyeg" alkalmazást is, ami nagyon tetszett, de az is mindig a memóriában csücsül, nem hajlandó a háttérbe menni, leglábbis én ezt tapasztaltam. Szóval ez is ment a kukába fájó szívvel és kerestem alternatív megoldást. Most [Fancy Widgets] mutatja nálam az időt és időjárást, bár tudom nem magyar, és nem mindig olyan pontos, de a célnak megfelel és szintén többféle felület van hozzá, valamint ami fontos - kevés memóriával beéri és hajlandó a háttérbe is futni.
-
balu9494.
csendes tag
nekem ami fut beállítások facebook köpönyeg smartcardservice google szolgáltatások térkép android bill
és így 118 foglalt 23 szabad -
balu9494.
csendes tag
es hogy csináktad? mik futnak leírod?
-
balu9494.
csendes tag
Szokott olyan is futni hogy beállítások azt is kilőhetem? Neked mennyi ramod van?
-
DS39
nagyúr
válasz
balu9494. #1763 üzenetére
csak root jogokkal lehet törölni a gyári appokat, de a gyári programok frissítéseit törölheted, baromi sok tárhelyet lehet úgy spórolni, nem foglalnak kétszer helyet. youtube-ból nekem a 2.44 van, mert az még fekete, a fehér youtube-tól hülyét kapok sötétbe rohadtul vakít.
a google maps-et kényszerített leállítással lehet kilőni, az alkalmazások kezelése menüből, de úgy is napi kétszer beindul. a többit viszont simán a futók közül kilövőd azzal ramot tudsz felszabadítani.
-
balu9494.
csendes tag
akkor olyan progi nincs amivel a felesleges gyári appokat törölni lehetne? Hát nem tudom ezt a youtube kérdést én frissítettem a 4.valamennyire! A játékok közben nem lehet az hogy kevés a ram? mert ma kb 20 mega szabad volt de hiába leállítottam pl a térképet ugyanúgy bekapcsolt! Meg miket szabad leállítani?
-
DS39
nagyúr
válasz
balu9494. #1761 üzenetére
hát nem egy játék telefon ez, én ilyenek nem próbálgattam, 3D-s darts az jól megy még online is.
a youtube-ot viszont elég sokat használom, és ilyet még nem tapasztaltam. olyan volt már hogy még nem ért véget a videó, de a végére ugrott a csúszka, de ez ritkán fordul elé és szerintem a youtube app bugja. -
balu9494.
csendes tag
hiába megvárom hogy betöltse megy a videó és olyan mintha megállítanám! Az angry birds től kb 3 játékkal is kipróbáltam a simát a seasonst és a star warst de mint olyan hogy pause menüt behozza! Nfs shiftnél szintúgy! A raging thunder meg szaggat sztem a ram miatt! De még az nem is volna baj csak ez a pause gond rossz mert nem lehet játszani tőle!
-
balu9494.
csendes tag
Köszi a segítséget és az mitől van hogy youtube t nézek és fél percenként vagy percenként megállítja magát? Ugyan ez van pl az angry birds nél is játszok és pause menüt magától behozza!
-
DS39
nagyúr
válasz
KamuMazsola #1757 üzenetére
attól hogy amit lehet átteszel SD kártyára a szabad RAM nem lesz több, csak a belső tárhely. (RAM != Belső tárhely)
a szabad ram méretét úgy tarthatod 50 MB körül ha figyeled hogy minden amit nem használsz az le legyen állítva. -
KamuMazsola
őstag
válasz
balu9494. #1755 üzenetére
Root nélkül a google+-nak törlöltem a frissítéseit és többet nem akadékoskodott. A memória méretét root nélkül úgy tudod növelni, hogy ami engedi azt átteszed a memóriakártyára, bár szerintem 50MB így sem nem lesz szabad.
Amúgy az enyém sem rootolt és 30MB szabad memóval tök jól működik, divx sem gond neki és fentebb kérdezték, hogy a mérges madarak futnak-e, na kipróbáltam, az is megy. Bár nekem 10 forint volt, sokkal többet tud, mint amit vártam tőle. (Persze ne akarjon az ember egy pc-t a zsebében hordani, főleg ennyiért!!)
-
balu9494.
csendes tag
Üdv én nemrégibe vettem egy ascend y200 at és az lenne a kérdésem hogy root nélkül a google+ t és egyéb gyári alkalmazásokat lehet valahogy törölni? Illetve a ram ot hogy tudnám min 50 mega felett tartani?
-
Weather
csendes tag
A felhasználói szótárat (sms,mms) hol lehet megtalálni azaz hogyan lehet elmenteni ? Már egy csomó szót bepötyögtem és nem szeretném újra kezdeni ha valamiért alapra kellene állítani a telót.
Menüben csak megnézni engedi, menteni nem, a fájlrendszerben sem találom.2. Új ébresztési hangot csak rootolt telóra tudok tenni ? Elég gagyik a gyáriak és választás is alig.
-
Peet94
csendes tag
Szerintetek melyik telefont éri meg megvenni hosszabb távra: ZTE Blade III, Huawei Ascend Y200, Alcatel OT-991 vagy a ZTE Kis??
-
olivera88
veterán
válasz
andreina #1748 üzenetére
Igen. Nekem törölte. A Toucpalt is töröltem( ehhez szükséges újramountolni total commanderrel azt mappát amiben van). Az adatfolyamokat is töröltem. Csak a térkép maradt gyári app. Na meg törölheted a Play frissítését avval is helyet nyersz, csak sajnos utánna újra frissíti magát, ehhez törölni kell a marketupdater.apk fájlt és akkor nem fogja magát frissiteni.
-
P.mini
aktív tag
a LauncherPro ban 1 - 7 között lehet állítani. Menü gomb -> Preferences -> Homescreen Settings -> Number of screens
Nem rootolt T- mobilos.ADW Launcherben szintén 1 - 7 Között.
Menü -> Edit -
Szabyka_
tag
Ez nem törlés ? -
DS39
nagyúr
válasz
gabancs #1740 üzenetére
igen, ez van a gyáriban nem lehet, de mivel ez egy Android !!! olyat használsz amilyenben lehet, ha ez kell, valószínűleg a Huaweinél is ebből indultak ki.
de tulajdonképpen miért is jöttél ide? azon vitatkozni hogy a gyáriban miért nem lehet? ajánlottuk a LauncherPro-t amiben lehet 3-ra redukálni ezt a számot, és biztos kis kereséssel lehet olyat találni ahol 1-et is lehet.
retek telefon, mi? -> na a viszont (nem) látásra!
-
DS39
nagyúr
ja és plusz egy adalék:
a gyári launcher 5 home screen, amiből 4 van használva, kettőn widget is van az ikonok mellett, 11 MB-ot használ épp most, a LauncherPro 3 home screen, abből kettő üres, egyen vannak ikonok, 0 widget és 14 MB.
asszem jól optimalizál a Huawei(#1738) gabancs : ezek után még zavar hogy nem törölhető ha kevesebbet eszik???
de mondom a LauncherPro-t most próbáltam ki, 3-7 között lehet állítani tetszés szerint, nem tudom milyen nem törölhetőről beszélsz itt. -
gabancs
addikt
Öreg! Nem tudom, hogy ki vagy, de sületlenségeket te beszélsz. Ha még mindig nem egyértelmű, se a gyári, se egy ingyenesen letöltött lancher-ből sem lehet törölni.
Én egy percig sem állítottam, hogy nincs olyan, amiből nem lehet törölni. Na de milyen már, hogy alapból nem törölhető? -
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
válasz
gabancs #1731 üzenetére
nekem ne mondd
de hidd el, nem a gyári launcher veszi el pl az "engri bördc" elől a memót, az úgy kaki ahogy van, nekem is mindig kidob a star wars a videós pályákon. (ezt nem feltétlen neked írom, csak kérdezték)ezer meg egy launcher közül biztos találsz/tok egy olyat ami kevesebbet eszik és állítható a home screen szám
-
DS39
nagyúr
válasz
gabancs #1728 üzenetére
szerintem ha üres egy home screen nem eszi a memóriát csak ha tele van rakva ikonnal widgettel.
de amúgy nálam a launcher mindössze 18 MB körül eszik a ram-ból ami nem sok és ráadásul ez gyorsítótárazott folyamat, szóval induláskor betölti és kész.próbáld (vagy a tulaj) ki azt a launcherpro-t és abban fogod tudni szabályozni szerintem.
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Szöveg gépelésnél hol tudom kikapcsolni a T9-et
Tudjátok, amikor alávonással felajánl szavakat.
-
DS39
nagyúr
válasz
gabancs #1724 üzenetére
nem kell root egy launcher beállításaihoz, a leírásában sem írják Playen.
a gyári Huawei launcherben viszont nem tudod szabályozni a home screenek számát. mondjuk nem tudom miért zavaró hogy több van, engem nem zavart még, 5-ből 1 üres, azt annyi. legalább a háttérkép azon a screenen teljes egészében látszik
-
-
petya000
csendes tag
Valakinek megy rajta az angry birds star wars? nekem sajna mindig kilép, bár olvastam, hogy több telefonnál csinálja ezt, nálatok?
-
Szabyka_
tag
Ebben a telefonban is van email widget mint a G300-ban ?
Köszi! -
gabancs
addikt
Sziasztok!
Hol lehet beállítani, hogy csak 1-2 képernyő lehessen. Nem tudom törölni a felesleges képernyőket.
-
andreina
csendes tag
ismeri valaki ezt a programot? Root App Delete
https://play.google.com/store/apps/details?id=zsj.android.uninstall&feature=apps_topselling_free#?t=W251bGwsMSwxLG51bGwsInpzai5hbmRyb2lkLnVuaW5zdGFsbCJd
Érdemes felrakni? -
andreina
csendes tag
Próbáltam az adatfolyamokhoz felrakni a FB-t, de állandóan hálózati hibát ír ki, pedig van net. Mi lehet a gond?
-
dgergo91
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire karcolódik a kijelző? Nálam még nincs rajta semmi sérülés, de nagyon vigyáztam rá(1 hete van meg). -
Vesztor87
senior tag
válasz
SektorFlop #1698 üzenetére
Sose mahináltam még egyik telóm sem, nem mertem hozzá fogni
-
DS39
nagyúr
nem rossz a WP, és sokkal hatékonyabb mint az Android, mivel natívban futnak rajta az appok, nem egy java virtual machine-ban. finoman szóval sem hatékony a rendszer, ezért kell a gyártóknak a több mag, több ram harcot folytatni. tavaly vagy tavaly előtt volt egy Barátok Közt fail, a 64 magos proci esete, akkor még vicces elszólás volt, de lassan valósággá válik...
-
StaChys
tag
válasz
Gedeon31 #1688 üzenetére
Nálam fenn volt a FB alkalmazás kb. 20 percig, de addig is a memória használata minimálisan 30MB körül volt, vagy ha hozzáfért többhöz, akkor több . Rettenetesen lassult tőle a teló, és ráadásul nem(!) tudtam kilépni belőle, mindig ott futott a háttérben, ezt miért kell így csinálniuk??! Na ez nekem nem kellett (nem vagyok ilyen elvakult FB függő), röpült a kukába. Szóval szerintem a FB klienssel (+ esetleg hozzá Angry Birds, ami szintén nem a takarékos erőforrás használatról híres) csak óvatosan ezen a telefonon.
-
b0bcat
addikt
Olyan "problémám" van, hogy az emlékeztetők nem adnak hangot. Ezt hol lehet beállítani? Az értesítéseknél már próbálkoztam...
-
jaxer
tag
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Gedeon31 #1685 üzenetére
Nekem is Y200-as telóm van, annyit tudok mondani, hogy a minimumot hozza, de semmi többet. Elég idegesítő hogy netezek és 2 lap van vagy csak 1 néha megnyitva, rám írnak gtalkon, én válaszolok, és a vissza nyíllal ugye a böngészőbe ugrana vissza, ehelyett elkezd tölteni a teló, majd bedobja a kezdőlapot, mert gondolom memóriahiány miatt mindent bezárt... tanultam az esetből, legközelebb csak olyat veszek amiben van ram bőven
-
Cavsfan
tag
Sokat kaptam érte a pofámra.Akit érdekel HUAWEI Ascend Y 200 Felhasználói útmutató U8655-1(magyar)
-
Gedeon31
addikt
Sziasztok!
Kezdő hölgy androidosnak lenne ez a telefon a telenyomornál most 19000 Ft. Szerintetek annyit megérne?
256 MB ram nem kevés? -
KTU
addikt
válasz
Vladislav #1675 üzenetére
nekem van mindkettő, pontosabban ZTE Libra
a ZTE kijelzője kisebb de nagyobb felbontású (egymás mellett), jobb autófókuszos kamera, fizikai gombok(alul), üzemidő kevesebb, Viber és társai, csak és kizárólag kihangosítva hajlandó működni, az USB töltőcsatlakozó felül az oldalán van elhelyezve (töltés közben telefonálni kicsit macerásabb, Y200 alján van),Huawei-t szilikontokkal használom, így nem kell rá annyira vigyáznom, hogy karcos ne legyen a hátulja, de a recés hátlap alapból is strapabíróbb szerintem, nagyobb proci, a rendszer gyorsabb mint a Librán
-
NoMagix
addikt
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
A céges mobil flottában, párszáz forintért biztosítanának Huawei Ascend Y200 -as telefont számomra. Lehet választani ZTE Blade telefont is (asszem 15000 Huf-ért). Elvonatkoztatva, hogy harmindszor többe kerül a ZTE Blade, minőségbe, teljesítménybe melyik a jobb? Nyilván összehasonlítottam a telefonok paramétereit, jelemmzőit (ezek nagyon hasonlóak), így inkább a gyakorlati, felhasználói oldal érdekel. Egyébként nekem speciel a Blade jobban tetszik külcsinre, nagyobb kijelző, ,,komolyabb megjelenés" stb, De az ésszerű döntéseket szeretem.
-
-
DS39
nagyúr
válasz
petike2014 #1666 üzenetére
akkor félre értettem, én nem lehalkításra gondoltam, hanem arra hogy elutasítod a hívást ill. leteszed a telefont ezzel a lefordítás mozdulattal. ezért gondoltam a tárcsázóra, hogy csörög, és elhúzás helyett, lefordítással utasítod el.
-
petike2014
aktív tag
tárcsázó? mi köze ennek a tárcsázóhoz (lehet én nem értek hozzá...) Tehát bejövő hívás van, csörög a telefon, lefordítom, kijelzővel az asztal felé és elhalkul, ha vissza akkor pl a smart 2 csörög újra az s3 nem csörög többet már. Ha táskában van max hangerőre teszi a csengést beállítástól függetlenül (néma kivétel) stb..., simán a beállítások fül->hang alatt van ilyen opció. Tudtommal a smart 2 az stock droid... Mellesleg egyik telefon sem reklámozza,hogy tudja ezt a funkciót.
UI. S1 nem tudja, de s2 s3 már igen.
-
DS39
nagyúr
válasz
petike2014 #1664 üzenetére
nem tudom én nem próbáltam, de sehol nem olvastam hogy az Y200-as ezt tudná.
de az általad említett készülékek sem droidból tudják, hanem a gyártói tárcsázó alkalmazásuk ezek szerint ezt tudja. -
petike2014
aktív tag
Üdv, egy olyan kérdésem lenne azokhoz akik ilyen készülékkel rendelkeznek,hogy ha bejövő hívás van és lefordítják a telefont akkor elnémul-e?
-
P.mini
aktív tag
Nekem jó ha megvan a két nap, általában reggel leveszem a töltőről, és este már fel kell rakni tölteni, hogy a másnapot is bírja. Nagyon sokat játszok vele, napi egy óra megvan, internet is megy wifivel napi 2-3 órát. Nagyon unalmas a suli. ヅ De amikor melóztam, nyáron, egy hetet simán kibírt napi 10 perc játékkal és zenével.
-
-
petya000
csendes tag
Szia, Nekem átlag használat mellett 5-6 napot simán bír, most épp a 7. napot tapossa és még 40%on van, igaz most pár napja kikapcsoltam éjszakára..
Ha fényképezek vele, játszom és wifizek, akkor is megvan átlag 5 nap simán.
Az alap és Season Angry Birds hibátlanul fut, bár nekem a space kilépegetett, és az új star wars kilépett mikor rányomtam az első pályára. -
HuMarc
veterán
Sziasztok!
Mennyit bír az akkuja átlag használat mellett és milyen jól fut rajta az Angry Birds?
-
JetiRulez
őstag
Magyarán szólva a válasz "nem". Kösz!
Az Y200 egy lehetséges készülék. Első Androidos teló lesz, ami lesz. Az a lényeg, hogy minnél kisebb keretből kijöjjön, egy annál több rétű cucc, aminél fontos szempont lesz a 2-3 napos átlag üzemidő. Szóval nehéz a választás.
Kinéztem egy párat, olvasok teszteket, véleményeket, tapasztalatokat. Karácsonyig pedig van idő egy csöpp mérlegelni. Meg persze, ha egy mód van rá, akkor újonnan vennék, hogy legyen garancia.
De ha jól látom, adott esetben, ha a jelenlegi előfizetésemre kötök még 2 év hűséget a Telenornál, megkapom 15k köztársasági váltóért. Meggondolandó azért a dolog, hogy minél több maradjon a zsebben.
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Éppen új telefon vásárlása előtt állok. Még nagyon korai fázisban, tehát utánajárás, összehasonlítás, vélemények.
Árgépen az Y200 mellett felfigyeltem egy Ascend Y201 Pro készülékre, az alap készüléktől 12 000 Ft-tal drágábban.
Na most erről a modellről magyar nyelvű tesztet, részletes specifikációt nem nagyon találok. A külföldi linkekkel pedig gondban vagyok. Amennyit sikerült kibogarászni, látszólag hajszálpontosan ugyan az, mint az elődje.
Ha ez a mobil az Y200 feljavított verziója, akkor van benne valami olyan lényeges változás, amit nem lehet házilag kiküszöbölni és mi miatt megérné azt a +12 rongyot?
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
littlebuddha #1639 üzenetére
Nem tapasztaltam ilyet, nálam 1093MHz-en stabilan fut a készülék, csak ha annál feljebb hozzom akkor tapasztalok ilyneket.
-
DS39
nagyúr
lehet nekem is kikapcsolna a rendes képernyő kikapcsolási idő után, ami nálam 2 perc, annál előbb meg szoktam nézni, elmulasztott hívás esetén, ill. hívás után mielőtt zsebreteszem.
ez ilyen android bug lehet, vagy a tárcsázó hibája hogy ébren tartja, mert normál esetben ha aktív a képernyőzár és megnyomom a gombot, hogy megnézzem az időt, pár másodperc múlva újra kikapcsol a kijelző. hívás után is így kellene, hogy bejön a zár, és pár mp és off a kijelzőnek.
-
DS39
nagyúr
nálatok szokott olyan lenni hogy ha hívnak (és ki volt kapcsolva a kijelző), miután leteszem visszalök a képernyőzár képernyőre, majd úgy is marad, tehát hiába aktív a zár, nem kapcsol ki magától újra a kijelző, csak ha megnyomom a gombot. ez azért furcsa mert így ha zsebben van és nem veszem fel, majd lerakják, feleslegesen megy a kijelző, amíg rá nem nézek.
-
Alex_
tag
válasz
olivera88 #1634 üzenetére
a touchpal nem a system köteten van,(ha jól rémlik /cust) ezért olyan fájlkezelővel, ami csak a systemet tudja r/w módban beolvasni azzal nem fog menni.
nem tudom az es ilyen-e, de létezik ilyen, az általam kedvelt ghost commander pl pont ilyen.
ill ne feledd, a beállításokban egy másikra átállítani a billentyűzet kezelést előtte. -
littlebuddha
csendes tag
Sziasztok!
OC Kernellel, és a SetCPU-val másnak is akadt gondja, vagy csak nekem?
Két napig volt a telefonon, ezalatt 4x állt le a telefon, teljesen váratlanul. Egyik alkalommal egy telefonhívás után raktam le, kb. 2 perc múlva megint kézbevettem, és nem reagált semmire, csak akksikiszedés segített. Ahogyan a többi alkalommal is. :S Túlhúzva meg nem hiszem hogy túl lett mert ha csak egy fokozatot léptettem följebb (talán 824 MHz, nem biztos), akkor is történt egy ilyen. Amióta töröltem a telefonról, azóta nincs ilyen gondom.Meg a másik fura dolog amit észrevettem, hogy amíg futott a setCPU, addig mintha a telefon működése is darabosabb lett volna. Telepítés előtt a főképernyőn történő lapozás gördülékenyen ment, de amíg ment ment a progi, addig 'döcögősebbnek' tűnt a dolog. :S Úgyanígy a menükben történő görgetés, appdrawerben is, meg mintha a programok is lassabban nyíltak volna meg.
-
medosz11
tag
A Google+-t lehet törölni valahogy?
-
kovaccs
tag
Most, hogy a rivális ZTE kis készüléknek is jó- sőt jobb lett a dominós ára (19.990Ft -háromezer forinttal olcsóbb mint az Y200) nehéz döntenem. Segítenétek, pro, kontra?
-
KamuMazsola
őstag
A sony xperia tipo ugyanezt a hardvert használja 512 rammal, azon gyárilag ICS van, a miénkben 256. Ettől még lehet elmenne rajta, de biztos lassítaná a működést. Ezen a telón nagyon jól van optimalizálva a GB, szóval jobb nem lenne tőle.
Amúgy az ICS mivel jobb, mint a GB? Azon kívül, hogy újabb? -
b0bcat
addikt
válasz
darthsmoke #1630 üzenetére
Lehet, hogy ezért most meg leszek kövezve, de szerintem felesleges rá az ICS, ha a GB ennyire bevált.
Én tutira nem frissítenék. (Van ICS-t futtató tablet-em. Semmi bajom azzal a verzióval, nehogy félreértse valaki...)
-
KTU
addikt
válasz
darthsmoke #1630 üzenetére
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Nem ismerem a típust, ezért kérdezek egy bénát.
Van, illetve lesz ICS vagy későbbi a telóra?Köszi:
Gábor -
Alex_
tag
válasz
olivera88 #1628 üzenetére
Minden fájlkezelő az elindításnál csak olvasható módban mountolja be a system kötetet, ezt minden programban (ami tudja) újra kell mountolni r/w módban , s ezek után fogsz tudni törléssel is hozzáférni a fájlokhoz.
a nem ingyenes root explorerben remount r/w gomb, a fájllista fejléce felett, az ingyenes total commanderben menü, beállítások, és a legalsó root jogok használata pipa.
es file explorer-t nem ismerem, de ráguglizva azt irják settings, legutolsó root settingsbe kell bepipálni a mountot.Alex_
-
medosz11
tag
Valami jó képszerkesztő alkalmazást tud valaki?
-
DS39
nagyúr
a telefon valóban nagyon jól össze van rakva, abszolút nem érződik a kínaiság, az IPS kijelző is szép.
ami a rajta futó oprendszert illeti, az annyira nem nyűgözött le, bár ez legkevésbé a Huawei hibája, annál is inkább a Google-é. a hagyományos telefonok rendszerei sokkal stabilabbak, és ami még fontosabb a klasszikus telefon funkciókban erősebbek. az Android viszont a multimédiában fejlettebb. -
shootme2
senior tag
Nagyon köszönöm a válaszokat. A válaszaitok alapján ami nekem fontos benne azzal semmi gond, ez lesz a választott.
Elég kedvezményes áron jutnék hozzá úgyhogy árban nincs versenytárs csak az OT-985. -
b0bcat
addikt
Ha elvakult Y200 rajongó lennék, most biztosan rosszmájú megjegyzést tennék arra, hogy bezzeg a zindexen milyen lehúzós cikket írtak róla, meg hogy a 2-3x ennyibe kerülő készülékek topikjai tele vannak panaszáradattal, ehhez képest itt szuper elégedettek a júzerek, de szerencsére nem vagyok olyan.
(De amúgy tényleg borzasztó pozitív csalódás számomra ez a készülék. Nem, nem vártam semmi rosszat tőle, de amikor megvettem, azt gondoltam, hogy sokkal "androidosabb" - értsd: nyűgösebb - lesz...)
-
St3ven
addikt
Azt hiszem, elég egybehangzó, jó véleményeket kapott most itt shootme2 kolléga a telóról.
-
b0bcat
addikt
válasz
shootme2 #1598 üzenetére
1) A képernyő érzékenysége jó, bár nekem nem megy zökkenőmentesen a gépelés rajta. (Talán az ujjaim túl nagyok...
) A kijelzője véleményem szerint gyönyörű (IPS).
2) Nekem még egyszer sem fagyott vagy lassult be. A "legszörnyűbb" dolog, ami eddig történt, az volt, hogy leállt és kilépett a böngésző, mert sikerült teleraknom a memóriát (reklámokkal teletűzdelt oldalak látogatása során), de utána gond nélkül újra elindult a böngésző.
3) Csak a kímélő üzemmódról tzudok beszámolni: 6-8 nap.
4) A wifi nem gyenge.
5) GPS-t még ki sem próbáltam.
6) Az anyagminőség rendben van. Eddig annyi gondom volt a géppel, hogy egyszer újra kellett indítanom, hogy az akkuidő kijelzés újra tökéletes legyen. (Telefonálás közben 30-40%-okat esett az akku, majd "visszamászott" a szint a korábbi érték közvetlen közelébe...)
7) Az Angry Birds hibátlanul fut rajta. Mást nem próbáltam. (Tanácsos beállítani, hogy amit lehet, az SD kártyára mentsen.) -
olivera88
veterán
A Playt be lehet állítani h ne frissítse magát? A térképet belehet, és Gmailt is, de Playt nem tudom.
-
DS39
nagyúr
tudom, itt el van írva, de a ZTE oldalán és egyéb mobilos oldalakon mind 256-ot írnak, a topikjában is azt lehetett olvasni. erről a Plus-os verzióról nem tudom pontosan de ha 512 lenne benne, csak feltüntetnék a T oldalán mint feature.
a mi telónk specifikációs lapján se javították még az akkut, pedig mindenkinek 1400-as EU-ban. -
NoMagix
addikt
elég jól levitte az árát a T dominóban!
-
KamuMazsola
őstag
válasz
shootme2 #1598 üzenetére
Helló shootme2!
Az érintője rendben van, a kijelző szép képet ad.
Egyáltalán nem lassú, a cikkben is jut neki ezért dícséret!
Az aksi jól bírja, főleg, ha a felesleges dolgok nincsenek állandóan bekapcsolva.
A wifije arra jó, amire kitalálták, 100 méterről meg szerintem ne akarj hotspothoz csatlakozni.
GPS-t kipróbáltam, hazahozott, (persze nem a metróban). Lehet rá telepíteni más navit is.
Anyagminősége meghazudtolja származási helyét, szóval nagyon oké.
Nekem még nem volt gondom vele (2 hónapos)
Angry Birds az normálisabb játék? (Elmúltam már gyerek)KamuMazsola
-
St3ven
addikt
válasz
shootme2 #1598 üzenetére
Az érintője milyen? Jól kezelhető? Nem érzékel félre? Kijelzője szép?
Nem érzékel félre, nekem nem is kellett kalibrálni, úgy is pontosan érzékel. Nagyon érzékeny is, elég csak leheletnyit megérinteni, és tudja a dolgát, és szerintem szép is.
Használat közben nem lassú? Nem akadozik vagy fagyogat?
Egyáltalán nem, nagyon gördülékeny a használat, nem "röccen" meg.
Ha nagyrészt telefonálásra van használva mennyit bír az akku?
Ez elég változó, nekem kevés telefonálással, sok sms-ezéssel és alkalmankénti netezéssel általában 5-6 napig elmegy, de láttunk már ennél extrémebb akksiidőt is.
A wifi nem gyenge vagy veszti el a jelet?
Nagyon ritkán használom a wifit, de akkor nem volt gond vele még egyszer sem. Legutóbb egy negyed órát VoIP-oltam wifin, tökéletes volt a kapcsolat, nem késett, nem szakadt meg, ami azt jelenti, hogy jól fogta a jelet.
GPS nem gyenge vagy veszti el a jelet? Androidos navi programokat rá lehet tenni?
Ezt majd más megmondja, én még egyszer sem kapcsoltam be a GPS-t, és a Maps-et sem indítottam még el az elmúlt négy hónap alatt.
Az anyagminőség rendben van? Nincs sok gond a telefonnal?
A minőség rendben van, nincs bóvli műanyag hatása a telónak, ha ránézel, tapintásra is jó, a redőzött hátlap pedig nagyon tuti megoldás. Sajnos nekem halkan meg-megreccsen a kezemben, amikor pl. felveszem az asztalról, ez a dolog az elején még nem jelentkezett.
Angry Birds, normálisabb játékok mennek rajta?
Ezt is más fogja tudni, nekem egy játék sincs fent.
-
SektorFlop
aktív tag
Nálam semmi negatívum nem jelentkezet a kernel telepítése óta. Ami az sd kártyát illeti komoly baja nem lehet, de szerintem nem megerőltető rányomni a leválasztasra.
-
olivera88
veterán
Az OC kerneltől nem válik instabillá a teló? Másik kérdésem pedig ha nem választom le biztonságosan a memóriakártyát USB tár kikapcsolása előtt az baj, most vettem észre csak h irja..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest