- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
válasz Infranyuszi #18392 üzenetére
Semmit nem változtattál/telepítettél a napokban? Furi, hogy egy hétig jó volt, aztán gondolt egyet. Bár ne feledjük, hogy a P6-ról beszélünk! Saját identitása van! Az MI első manifesztációja
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz TamZoli #18408 üzenetére
Már bocs, de nem nevettelek ki Egy cinkos kacsintás smiley nem kinevetés. Miután megkérdeztem, hogy raktad fel a KK-ot, egy szomorú smileyval válaszoltál és ezért válaszoltam azt, hogy inkább nem mondok semmit. Ebből következtettem, hogy te is tisztában vagy a KK online frissítés "eredményével". "mit lehet még tenni annak érdekében, hogy jó legyen? " Első körben elolvasod a Téma összefoglalót és az ott ajánlott három gombos frissítéssel újrarakod a KK-ot (ha ragaszkodsz a KK-hoz). Előtte wipe. Telepítés után, első induláskor Gyári visszaállítást csinálsz.
-
duvi
nagyúr
válasz jegenye77 #18422 üzenetére
Abszolúte egyetértek. Az eddigiek alapján nem véletlen, hogy a németeknél nem engedték kiadni Gyanítom, hogy mi vagyunk a kisebbség. A legtöbb tulaj nem foglalkozik a fórumokkal, csak nyomja az OK gombot frissítéskor(alapesetben ez lenne a normális reakció). Ezek után csúnyán vissza fog esni, a nehezen kivívott reputációja a Huaweinek.
(#18423) szori
Gratula az új P6-hoz! Örülök, hogy jól végződött a szerviz kalandod.
Mellé még egy Boldog Szülinapot is kívánok![ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz johnywaler #18453 üzenetére
Sajnos ez a KK verzió is elég kiszámíthatatlan. Van akinél jó és ugyan az a verzió másnál nem. "a GPS nekem nagyon fontos lenne" Első körben csinálj egy gyári visszaállítást. Ha az kevés lenne akkor marad a wipe. Ennél többet mi se tudunk mondani. Reméljük, hogy csiszolnak még ezen a KK-on és jön belőle újabb(javított) változat.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz mpeter94 #18447 üzenetére
A Téma összefoglalóban, layerke által leírtakat próbáltad már?
" Kamera hang kikapcsolása build.prop módosítással: ro.camera.sound.forced=1-et kell =0-ra átírni, majd ez szerint cselekedni." -
duvi
nagyúr
válasz B4ZSO86 #18491 üzenetére
Ha nagyon fontos a GPS neked, akkor megpróbálhatsz egy wipeot (ez ugye nem a gyári visszaállítás) és utána egy három gombos telepítést. DE semmi nem garantálja, hogy nem-e jön elő valami más hiba, ami eddig mondjuk jó volt Nagyon fontos a KK számodra? Amikor megvetted, még a B132 volt rajta (ha jól olvastam). Volt valami gondod ezzel a rommal? Ha nem, akkor lehet, hogy jobban jársz ha visszarakod azt.
(#18493) icemad
Thx az infót![ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz johnywaler #18570 üzenetére
Csak a megszokás kedvéért...
Hogyan tetted fel a KK-ot? Téma összefoglaló megvolt végig?
1. Online ráfrissítettél a régi rendszerre
2. Bemásoltad a fullos B510-et és helyi frissítést nyomtál
3. Bemásoltad a fullos B510-et és három gombos módszerrel raktad fel
Telepítés után egyből, csináltál gyári visszaállítást?
Rootolva van a telód? (build prop miatt kérdem)
Szolgáltatós vagy független készülék? -
duvi
nagyúr
válasz johnywaler #18574 üzenetére
-Ok. A jelenlegi állapotában csak szívás van a telóval. Két lehetőséged van.
1. Újrarakod a KK-ot három gombos módszerrel
2. Visszarakod valamelyik neked szimpatikus, 4.2-es romot (én ezt ajánlanám neked)
Mindkét esetben javallott a három gombos telepítés! Sajna még így se garantált a siker. Van amikor többször kell nekifutni, mire neked megfelelő lesz.-"A csetfej is egy probléma. Nekem nem engedi átírni a build.prop filet, hiába rakom át a TC-t a belső memóriára." Root nélkül nem is fogja engedni a rendszer, hogy átírd a build.prop filet.
Mielőtt bármit csinálnál, alaposan olvasd át a fenti Téma összefoglalót és érdemes a kulcsszavakra rákeresni a topikban. -
duvi
nagyúr
válasz ctibor #18613 üzenetére
Szia!
-A gyári P6 email apk filet feltöltöttem IDE. Ha van kedved, próbáld ki. Hátha segít a kínai írásjelek megoldásában.
-A P6 1.6-os EMUI témák között volt fontot is tartalmazó példány. Pl. a MIUIV5 és a Taste2 téma is hozott magával saját fontokat. Ezeknél a telepítéskor rákérdez, hogy akarod-e a fontokkal telepíteni, vagy anélkül. Óvatosan a fontok telepítésével, mert utána nehéz visszaállítani a gyárira, ha mégse jönne be az új! Felülírta a gyári fontot az új! Újra kell telepíteni a gyári (vagy neked tetsző) fontokat tartalmazó témákat, a módosításhoz!
-Amennyiben nem ismernéd az oldalt: P7-hez 2.3 EMUI témák -
-
duvi
nagyúr
válasz alexander12 #18686 üzenetére
-
duvi
nagyúr
válasz safiane #18695 üzenetére
Szia!
Az oldal tetején találod a Téma összefoglalót. Ebből idézem az aktuális részt:
"Telepítés:
Bármelyik régebbi rendszerre feltehető a végleges KK (B510). Nem összekeverendő a frissítéssel! NEM jó ha online frissítéssel tesszük fel a KK-ot, sok beállítás, file megmarad a régi rendszerből, ami általában problémákat okoz. Android főverzió frissítéskor egyáltalán nem ajánlott a ráfrissítés, ezért szánjuk rá azt a plusz x órát amíg újra belakjuk a rendszert."
A legtöbb kérdésedre választ kapsz, ha végigolvasod a fenti linket -
duvi
nagyúr
válasz safiane #18699 üzenetére
Első körben el kell döntened, hogy az új KK rendszer kell, vagy a régi megbízható 4.2-es (én ez utóbbit ajánlanám). Ha eldöntötted, hogy melyik legyen, akkor le kell töltened számítógépen a kiválasztott romot. Téma összefoglalóban ott vannak a letöltő linkek. Letöltés után kicsomagolod a zip filet és az így kapott dload mappát (ami tartalmazza az aktuális romot), bemásolod a külső memóriakártyád főkönyvtárába. Ezután lementesz minden személyes adatot a telefonról! Ha ez is megvolt, akkor mehet a telefon resetelés és wipeolása. ITT egy videó, hogy kell csinálni. A videó második felében alaposan figyeld az ujjakat, hogy mikor mit kell nyomni! Full wipe után mehet a restart és nyomva tartod az oldalsó három gombot (bekapcsoló, hangerő fel, hangerő le), kb. 3 másodpercig. Innentől elindul a telepítés magától, az általad bemásolt dload mappából. Amikor kész a telepítés és elindult a telefon, egyből nyomj egy gyári visszaállítást a Beállítások menüből. Végül még egy telefon restart és kész vagy. Mehet a rendszer tesztelése pár napig. Amennyiben nincs semmi gond (három miatyánk... ), akkor elkezdheted belakni a rendszert, az általad használt külsős appokkal. Röviden kb. ennyi vár rád
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz safiane #18701 üzenetére
Nem csak az aksi merülés miatt váltottak vissza a legtöbben. Szerintem az alapvető probléma az instabilitás és inkompatibilitás. Amik eddig jól működtek a régi rendszeren (appok, szolgáltatások), azok most ötletszerűen hol jók, hol nem. Az aksi merülésről sok szó volt mostanában. Az esetek nagy részében a google appok, szolgáltatások a hunyók. Ezeket le kell tiltani és jelentős javulás várható ez ügyben. Ajánlom, hogy olvass vissza pár napot a hozzászólások között...
-
duvi
nagyúr
válasz alexander12 #18709 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez egy apk-val megoldható. Szerintem ez a kettő "összedolgozik". Talán még a ME widget is benne lehet a pakliban Ha kell azt is feltöltöm, bár az 1.6-ban nem lehet szétszedni mint a KK-ban.
-
duvi
nagyúr
"egy ideig még biztos marad a 4.2" Mondjuk örökre? Minél többet cserélgetjük a romokat, annál nagyobb az esély az anomáliákra. Ez érvényes a régebbi rendszerekre is, nem csak a KK-ra!.
Szerintem a legjobb tanács P6 esetében:
Ha van egy jól működő rendszerünk, akkor soha nem cseréljük le másikra! -
duvi
nagyúr
válasz einhorn87 #18791 üzenetére
Szia!
Ezt próbáltad már?
[APPS]Xposed Framework for Huawei EmotionUI[2.3.1][ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz mrbodriakos #18822 üzenetére
B122-t próbáld meg.
-
duvi
nagyúr
válasz #73499136 #18839 üzenetére
Erre való a virtuális bakkártya. Kb. 10 éve használom az OTP számlámmal. Mindig csak annyit teszek rá, amennyiért éppen vásárolni akarok. Kifele rendes, dombor Mastercardnak látszik. Valójában csak egy kártyaszámot kapsz. Soha nem volt még gondom vele. Mindenhol elfogadták.
-
duvi
nagyúr
válasz Infranyuszi #18861 üzenetére
Szia!
Nálam a Wifi Fixer tökéletesen bevált. Az a lényeg, hogy nem szabad a háttérből kilőni soha (tehát ha a "seprűt" használjuk, akkor máris hibázunk)! Csak így működik rendesen. Nem elég, hogy az értesítő sávon kint van az ikonja!
Természetesen a Wifi beállításoknál, az ismert Alvó mód / Mindig beállításra ne felejts el odafigyelni![ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Infranyuszi #18879 üzenetére
Mivel a memkarit minden tulaj utólag teszi be a telóba, ezért alapból senkinek nincs Dload mappája Mindenki utólag hozza létre, az első rom felmásolásakor.
-
duvi
nagyúr
válasz Infranyuszi #18885 üzenetére
Én a ROUTE 66 Navigate-t ajánlanám, mivel 30 napig ingyen használhatod a fullos, hangos navigációját. Letöltöd, hozzá a szükséges országok térképeit és már indulhattok is Az előző két telómon is használtam és nekem nagyon bevált. A másik ajánlásom a Sygic lenne, de pont lecsúsztál a jó kis akciójukról (75% off volt)
-
duvi
nagyúr
válasz csaszika33 #18951 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a Signed_116 megoldás nem kompatibilis a KK-al .
-
duvi
nagyúr
válasz djbelo #18957 üzenetére
Mert ez az EU oldaluk . Hivatalosan még nem jelent meg sok EU országban (a többségben) a KK. Az más kérdés, hogy a románokhoz feltették és onnan leszedi fél Európa Ezért nem is reklamálhatnak a többi ország userei, mivel nem a saját régiójuk romját telepítették fel. Ravasz húzás volt ez a Huawei részéről. Van is KK, nincs is KK
-
duvi
nagyúr
válasz djbelo #18961 üzenetére
Teljesen igazad van. A Huawei viszont taktikázik, hogy ne legyen egyértelmű a helyzet. Ne lehessen őket számon kérni a KK és egyéb frissítések miatt. A hazai szolgáltatók nem hiszem, hogy egyhamar kiadnák a saját KK verziójukat. Elég ha egy kicsit is figyelnek a nemzetközi visszhangra. Nekik se hiányzik, hogy csapatostul vigyék vissza hozzájuk, a sok rom problémás készüléket Én fel se tenném ezt a KK-ot, még ha OTA frissítést fel is kínálná a T-mobile Tökéletesen jól elvagyok a B104-el (4.2).
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz gabancs #18978 üzenetére
Szerintem egy többváltozós történetnek vagyunk a szereplői, aminek a gyökere a tökéletes wipe hiánya és az elavult agyonfoltozott kernel. Túl sok minden közrejátszik a sikeres/sikertelen romcseréknél. Ezekből egy pár tényező a teljesség igénye nélkül:
-hányszor volt rom cserélve
-milyen külső appok (launcherek) futnak
-hogy lett frissítve a készülék (OTA, helyi, három gombos)
-ki milyen google appot használ és tilt le
-biztos, hogy ugyan azok a hardver elemek vannak minden P6-ban
Itt a fekete vs. fehér vagy pink verziók közötti különbségekre gondolok. Nem kizárt, hogy a belső alkatrészeknél is előfordulhat eltérés, esetleg más beszállítóktól származó hardver elem ... -
duvi
nagyúr
válasz torreador22 #19013 üzenetére
Szerintem nem éri meg váltani. Nálunk van a családban S3LTE és P6 is. Kb. ugyan az a kategória. Fotóban, játékban erősebb az S3.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest