Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • igali

    tag

    Tettem egy kísérletet, hogy milyen a B634-es ROM, valamint, hogy kibírom-e, hogy csak szimpla telefonként használom, azaz mindenféle egyéb dolgok nélkül, amit egy okos telefonból ki lehet hozni.
    Jelentem, több mint 3 és fél napig kibírtam, ugyanis nem csak magamat teszteltem, hanem, hogy meddig bírja az aksi is töltés nélkül.

    Innen töltöttem le a B634-es ROM-ot (kissé érdekes a fájl címe: C__Users_f80044072_Desktop_P6-U06V100R001C00B634).
    A RAR fájlban 2 dload mappa van, mindegyikben tartalmazza a UPDATE.APP fájlt. A Part 1 mappában van maga a ROM, a Part 2 mappában elvileg a Huawei Boot animáció, fix témák, és török nyelv. (A rendszerben benne van a magyar nyelv, és szerintem erre a második UPDATE.APP-ra nincs rá szükség, mert ezek az apróbb látványosságok miatt csak tovább tart betölteni a rendszert, és hamarabb lemeríti az akkumulátort.)
    Én így telepítettem fel:
    1. Az aksi töltöttsége 90% -on volt, SIM kártya nem volt behelyezve.
    2. FAT32-re formázott Micro SD kártyára átmásoltam a Part 1- ben található dload mappát, majd a telefonba helyeztem a kártyát.
    3. Ezután a 3 gombos módszerrel, azaz a "Bekapcsoló" + "Hangerő FEL" + "Hangerő LE" gombok folyamatos nyomva tartásával, addig, amíg a Recovery mód be nem töltődött. Amikor kész volt, újraindult a telefon, az első betöltésnél sokat kellett várni, (ha jól emlékszem minimum 10-15 percet [ ha a Huawei Ascend feliratnál áll sokáig, az nem jó, a Huawei logó az OK]).
    4. A rendszer alapvető beállításokon átmentem. Már nem tudom pontosan hogyan volt megfogalmazva, de volt egy olyan, hogy helymeghatározás, WIFI folyamatos keresése (még akkor is, ha ki van kapcsolva a WIFI), ennél a pipát kivettem.
    Majd ezt követően WIFI-re csatlakoztatva, megadtam a már meglévő gmail fiókomat, az alap beállítások megtörténtek, és felállt a rendszer. Nem hiszem, hogy van valami különösebb lényege, de csak ezután helyeztem be a SIM kártyát.
    5. Beállításokban a "Fejlesztői lehetőségek" fület előhoztam, ("A telefonról"- "Build szám" sorra 7X rákattintottam) és bekapcsoltam az USB hibakeresést.
    6. Összekapcsoltam a telefont a számítógéppel, és a RootGenius programmal root-oltam telefont. Viszonylag sokáig tartott a root-olás folymata, 15%-nál sokat állt, majd a telefon újraindulásánál is sokat kellett várni a rendszer betöltésére, de végül root-olt lett (csak ez alatt a folyamat alatt volt még töltésen a telefon- 91%- os volt az akkumulátor).
    7. Play Áruházból letöltöttem a Droid Root Uninstaller-t, melynek segítségével letöröltem minden csecse-becse alkalmazást (pl: Hangout, YouTube, Gmail, Chrome, Újság olvasó stb...- ezeket részben majd utólag újra feltelepítem), a telefont újraindítottam, majd a Next Launcher 3D Shell-t telepítettem.

    Igyekeztem minél kevesebbszer használni, piszkálni a telefont, kizárólag telefonálásra (ez idő alatt, összesen kb 1,5 órát beszélgettem) és az ébresztőt használtam. Muszáj volt használnom a a kamerát is, így 22 kép, és 22 képernyőkép készült.
    Energia takarékosságot a gyárin hagytam, azaz az Intelligens opcióban, így 3 nap és 14 órát bírt ki.
    A fényerőt sem piszkáltam, úgy használtam ahogy gyárilag be van állítva.
    2%- on kapcsolt ki a telefon, még éppen előtte tudtam készíteni 3 képernyőképet zárásként.

    Íme pár kép a rendszerről:
    [L:/dl/upc/2014-09/10/301484_whuntck3yj0p990m_screenshot_2014-09-07-01-04-35.jpg](IMG:/dl/upc/2014-09/10/301484_whuntck3yj0p990m_screenshot_2014-09-07-01-04-35.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák