"az előd is szinte tökéletes volt, a kor követelményeinek pedig a mai napig megfelel"
végülis alig egy éves gép. 
"a kamerára vonatkozik, hiszen annak minősége nem volt kiemelkedő, ami részben a Windows Mobile platform "hibája", az efféle gépek valamiért nem tudnak olyan képminőséget produkálni"
ennél azért valami szakszerűbb indoklást várna az ember... mondjuk fogjuk rá a nyuszira. (tudom, hogy nem az OS-ről beszélünk, de akkor sem a platform hibája, simán szarnak bele a gyártók.)
a remote desktop visszatétele örömteli, biztos furcsán hangzik, de többször használtam már, a Kaiserre viszont úgy kellett külön beszerezni.
"Az üzenetkezelésért az Outlook felel, ez az egyetlen felület a gépen, amire nem került fel semmi HTC-s felület. Ennek oka tudomásunk szerint az, hogy a Microsoft valamiért nem engedi meg a gyártóknak, hogy skinezzék a dolgot, szinte érthetetlen, de lassan elkezdhetünk beletörődni."
addig jó, szerintem a Messaging rész WM-ben úgy jó ahogy van.
"az iPhone-éhoz hasonlóan"
már szinte hiányzott... 
"Internetezni az Opera Mobile böngészővel tudunk, erre a platformra még mindig ez az etalon."
igaz, hogy a bétától, de én a hétvégén szabadultam meg tőle, mert az őrületbe kergetett. (fent maradt, csak nem default többé.) egyszerűen képtelen megkülönböztetni a kattintást és a zoom-olást, kattintok, semmi. mégegyszer kattintok, bezoomol. anyád.
nekem egyébként valamiért nem szimpatikus a Diamond, az első sem volt az, ne kérdezzétek, miért, csak úgy. ennyiért meg pláne.