Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • se87tet

    tag

    válasz hardy586 #6241 üzenetére

    Szia!
    1.Főzött rom-sztem tök hülye kifejezés, custom Rom, egyedi rom sokkal jobb lenne rá.
    Lényege hogy pl a Herora hivatalosan nem adták ki a 2.2-es Android (Froyo) romot, de a developer-ek (fejlesztők) mégis lehetővé teszik az embereknek a használatát úgy, hogy átportolják más típusú telefonokról a Herora a Rom-ot.Ilyen fejlesztők:Cyanogen, Elelinux,Cronos...stb.Ezekbe a romokba aztán belerakják a kedvenc alkalmazásaikat, megváltoztatják a kinézetüket, optimalizálgatják, ilyesmi.
    Te letöltöd azt a gépedre pl a http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=512 oldalról, felmásolod a telefonodra, aztán egy custom recovery-n keresztül (ROOT-olt telefonon házikó+telefon letevős gomb)szépen fel tudod installálni.

    Wipe-törlés kitakarítja a telefonod memóriáját..ennek is van három fajtája, és ez is a custom recoveryben van.
    Arra jó, hogy az új rom teljesen tiszta, üres telefonra menjen fel, ha nem csinálod meg, elképzelhető hogy nem fog működni, vagy lassú lesz, vagy fc (force close-olyan mint amikor windows alatt nem válasszol, vagy leáll a program)-lesz egyes programoknál.

    3.goldcard-fogalmam nincs az mi, eddig nem volt rá szükségem. :D

    4.xda-developers -sajna angol, de a legjobb oldal.kiválasztod a hero-t, aztán a developers mappát. (http://forum.xda-developers.com)

    5.Személyes tapasztalataim szerint mostanra olyan stádiumba érkeztek a romok, hogy nincs túl nagy különbség közöttük, mindenki a Cyanogen 6.1 rc1-romból indul ki, és azt fejlesztgetni, de nekem jelenleg Cronos 1.6 van.
    Vagyis a Froyo Sence-de ezt csak teszt jelleggel tettem fel, még nem az igazi.

    Nagyon fontos hogy mielőtt bármibe is belekezdenél a telefonodról csinálj egy backup-ot
    amit a nandroid menüpont alatt csinálhatsz(recovery menüben), így nem nagyon tudod elrontani a telód, még bejön a recovery menü, addig nincs baj, ezt mindig vissza fogod tudni hozni, ill. hogy mindez csak ROOT-olt telefonon igaz, és bár vitatkoztak itt róla a múltkor, de én úgy tudom, hogy a ROOT garanciavesztéssel jár!!!!!

    Soha nem gondoltam hogy SP rajongó leszek.......Na nem az az Sp.

Új hozzászólás Aktív témák