Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LámaZ

    addikt

    válasz energomatt #11592 üzenetére

    Nehogy azt hidd!
    Én egy szabálykövető, KRESZ-betartó gépjárművezető vagyok, de néha - főleg előzésnél - észre sem veszem, hogy már a 150 km/h körül mászkál a sebességmutató. Pedig nem egy izompacsirta az autóm. Ha valaki előtted megy fix 125 km/h-val több kilométeren át (mert lehet, hogy tempomatja van), te meg ki szeretnéd használni a megengedett maximumot (130-as, ugye), akkor muszáj lesz beletaposnod a gázba, hogy minél gyorsabban túl legyél az előzésen (amely egy kockázatos manőver).
    Ennek ellenére - lekopogom - még nem kaptam csekket (de lehet, hogy most nyálazzák a bélyeget a borítékra a kisasszonyok), mert régebben 150-ig nem szólt a szerv, most meg olyan hírek vannak, hogy átlagolnak.
    Az átlagom meg biztosan jó, mert - mivel nincs tempomatom - lemegyek 110-re, 120-ra is, főleg, ha el akarok engedni egy engem előző izomagyút. Amúgy is együttműködő sofőr vagyok, vagyis ha épp előznek, akkor nem rágyorsítok, mint sok hülye, hanem picit lassítok, hogy az engem előző kényelmesen be tudja fejezni a manővert. Hálaként aztán sok ilyen már tíz méterrel előttem visszasorol a külső sávba, na ők a hülyék másik rendjét alkotják. Mennyi ez eddig? Kettő, ha jól emlékszem. A hülyék harmadik rendje azok, akik felhajtónál, a gyorsítósávot elhagyva besoroltak a külső sávba, de úgy felejtik az indexet, és ez annak, aki mögötte jön jóval nagyobb sebességgel baromira zavaró.
    Ezeken a waze nem segít, majd csak a robotsofőr.

    Legyen minden jó!

Új hozzászólás Aktív témák