Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • крокодил

    tag

    válasz erdoke #8366 üzenetére

    "Tévhit 1.: a jailbreak csak a warez miatt történik, mégpedig hogy vásárlás nélkül, lopott appokat telepíthessünk a készülékre; vagy azért, hogy függetleníthessük a készüléket.
    Miért tévhit: a jailbreakesek többsége ettől még ugyanúgy megveszi az adott appot. Mert ettől még a fejlesztőket támogatjuk. A gond az Apple korlátozó hozzáállásával van. Azt is jó lenne észrevenni, hogy (jóformán) maga az App Store ötlete is a jailbreak kapcsán elérhetővé vált Installer (majd Cydia) ürügyén vetődött fel Steve-éknél. A függetlenítéshez meg ugyan szükséges a jailbreak, de számos jailbreakelt telefont ugyan úgy az eredeti szolgáltatóval használnak, függetlenítés nélkül.

    Tévhit 2.: a jailbreak elrontja a telefont, kockázatos, adatvesztéssel jár (esetleg lila lesz tőle a telefon, és megolvad), vagy garanciavesztéssel jár…
    Miért tévhit: a jailbreaknek önmagában nincs kockázata, hiszen a gyári firmware-t bármikor vissza lehet tenni, és akkor olyan, mintha mi sem történt volna. Adatvesztést nem okoz, mert előtte a biztonság kedvéért csinálunk egy backupot iTunes-szal; illetve a redsn0w is úgy működik, hogy fájlokat ad hozzá a telefon fájlrendszeréhez, tehát nem vesz el belőle semmit. Persze problémák még egy normális, gyári firmware esetén is akadhatnak, ezért kell mindig mindenről backupot csinálni rendszeresen. Garancia tekintetében meg annyi, hogy mielőtt visszavinnénk a szervizbe, restore gyári firmware-rel, és a jailbreaknek nyoma sem marad.

    Tévhit 3.: a jailbreaktől belassul a telefon, elveszti a stabilitását, folyton fagy, magától újraindul, zabálja az akkut, stb.
    Miért tévhit: a jailbreak önmagában nem okoz ilyesmit. Az azonban igen, ha a felhasználó ész nélkül “szanaszéjjel hekkeli” a készüléket. Itt is meg kell találni az egyensúlyt. Ha túl sok kiegészítőt vagy patch-et telepítünk fel, akkor nem kell csodálkozni, hogy akadhatnak problémák, hiszen a legtöbb dolog hat egymásra, ahogyan egy asztali OS esetén is. Ha valaki nem áll neki ész nélkül mindent össze-vissza telepítgetni, akkor ilyesmitől nem kell tartania."

Új hozzászólás Aktív témák