Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
válasz
bartatamas #195 üzenetére
Köszi, értem.
Újabb kérdésem: olyat tudok-e valahogy csinálni, hogy ha bedugom a fülhallgatót (ez megy), akkor egy előre definiálható alkalmazáslistából tudjak választani, hogy mi induljon el és a kiválasztott app kijelöléssel el is indítható (Tasker alatt ez megy).
-
törölt tag
válasz
bartatamas #198 üzenetére
Tulajdonképpen nem távolságra van szükség, hanem pozícióra. Ha lat és long nem egyenlő az előzővel, akkor küldené az új latot és longot. Járműről van szó, úgyhogy az eltérés vagy nulla, vagy jelentős.
-
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #196 üzenetére
Szia,
Valahogy úgy tudnám elképzelni hogy az egyik parancs fogadja az SMS-t és:
- az SMS tartalmát (telefonszám) eltárolja egy "number" változóban
- beállítja a "lat" és "long" változókat pl 0-ra (ez lehet hogy nem kell, attól függ pontosan mi a feladat; sms után kell változást nézni, vagy az sms előtti állapothoz kell hasonlítani)
- engedélyezi egy addig tiltott parancsotA tiltott parancs figyel a "Pozíció megváltozott" eseményre:
- ha a "lat" és "long" értéke 0 (inicializálás) akkor feltölteném az értékét az esemény "latitude" és "longitude" kimenő paramétereinek segítségével
- meghatároznám az eseményben lévő pozíció eltérését az eltárolttól. Erre vannak csúnya képletek ha pontos eltérést akarsz. De lehet hogy kis távolság esetén egy egyszerű pitagorasz tétel is elégséges lenne és nem kellene szögfüggvényekkel foglalkozni. Itt lehet hogy szükség lesz egy-két úgy E-Robot kifejezésre. A lényeg hogy el tudd dönteni hogy a meghatározott D távolság >= mint egy előre beállított konstans. Mert gondolom nem centiméterenként kell jelezni hanem egy megadott távolság megtétele után.
- ha D >= Constans akkor SMS küldése a "number" számra a "lat" és "long" értékekkel, majd parancs tiltása.Valami ilyesmi.
-
törölt tag
Szia Tamás!
Ismét kaptam egy szép feladatot. Mobilkövetést kéne összehoznom net nélkül. Bár még nem fogtam bele, de gondolom, az még menni fog, hogy egy parancs, engedélyezés után sms -t küldjön, ha a cellainfó alapján megváltozik a teló pozíciója. A neccesebb rész az lenne, hogy ha kap sms -ben egy meghatározott utasítást, akkor kapcsolja be a GPS -t (ezt kipróbáltam, működik távirányítással), majd 5 percenként ellenőrizze a koordinátákat. Ha eltér az előző értéktől, akkor az újat küldje el az sms parancsban szereplő számra. Szerinted ez menne, vagy nagyon vad? -
bartatamas
senior tag
Ha nem állítasz be ismétlést akkor csak egyszer fog megtörténni, a pontosan beállított időpontban. A napok megadása nem más mint szűrés. Ha nem a kiválaszott napok valamelyik történik az esemény akkor nem váltja ki a parancs végrehajtását.
Tehát ha minden nap 6:00-kor akarod futtatni az adott napokon akkor mindenképpen 1 napos ismétlést állíts be. Ekkor lényegében mindegy hogy milyen dátumot állítasz be. Naponta egyszer fog kiváltódni az esemény de csak a megadott napokon.
A pontos és pontatlan esemény egy Android "feature", amely arra szolgál hogy a rendszer optimalizálni tudja a telefon felébresztését. Ha napi ismétlést állítasz és pontos eseményt akkor a megadott időben feléleszti a telefont és lefuttatja a parancsot. Ha pontatlan eseményt állítasz be reggel 6 órára akkor megtörténhet az hogy az oprendszer tudja hogy mondjuk egy másik alkalmazás kért egy pontos riasztást 4 órára akkor a te eseményed is akkor fog kiváltódni hogy ne kétszer ébressze fel a telefont hanem csak egyszer. Tehát a rendszer csak azt fogja biztosítani hogy naponta egyszer végrehajtódjon de lehetőleg úgy hogy ne duplán ébressze a telefont. Ez egy kiszámíthatatlan, hatékonyságnövelő módszer. Napi ismétlésnél nem használnám, ilyen ritka esetben az az egyszer felélesztés nem vészes. Ha óránként kellene valamit csinálni akkor már lehet hogy van valami látványos haszna ha pontatlan az illesztés.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
bartatamas #191 üzenetére
Köszi, ez érthető volt.
Újabb kérdés: a következő Eseményt beállítva
Esemény: Riasztás
Mikor: 2013.07.07 06:00
napok: hétf, kedd, szer, csüt, pént
ismétlés: nincsazt eredményezi, hogy minden jelzett napon 06:00 -kor bekövetkezik az esemény?
Miben különbözik ettől az, ha van beállított ismétlés?Mi az a "pontos" és a "pontatlan ismétlés"?
-
beers
addikt
válasz
bartatamas #192 üzenetére
Szia!
Ez igazán jó hír!
Üdv.
Beers -
bartatamas
senior tag
Szia,
2. Abszolút nem esik le, hogyan tudok beállítani egy olyat, hogy OTTHON vagyok ÉS Éjjel van.
Gondolom az Éjjel és a Reggel parancsok egy Riasztás eseményt tartalmaznak amik az adott időpontban aktiválódnak. Ezekre tudsz tenni egy "Adott helyen van" feltételt és ha eljön a beállított időpont akkor megvizsgálja hogy a feltétel igaz-e, vagyis a megadott helyen vagy-e és csak akkor hajtja végre a parancsot ha ez igaz.
Ez a feltétel csak akkor működik ha a program tudja hogy éppen hol tartózkodsz, ehhez pedig használni kell a "Belépés a megadott helyre" eseményt. Erre egyébként szükség is van azért is hogy ha pl éjjel érsz haza akkor aktiválódjon ugyanúgy az éjjeli profilod.
Összesítve szerintem így nézne ki az Éjjel parancs:
Események:
- Riasztás (este 22 óra), feltétel: Adott helyen van (Otthon)
- Belépés a megadott helyre (Otthon), feltétel: Adott idő van (22-8)
Művelet:
- ...Érhető ez így? Számomra elég jól követi a módot ahogy én gondolkodom. Tehát hajtódjon végre a parancs este 22 órakor de csak akkor ha otthon vagyok. Illetve akkor is ha hazaérkezek és éppen éjjel van. Talán ebből látszik is a különbség az esemény és a feltétel között. Az esemény egy időpillanat (22:00 lett most, hazaérkeztem most), a feltétel pedig egy állapot (22-8 óra között vagyunk, otthon vagyok).
3. Ha több Eseményt is felveszek egymás mellé, akkor azok OR logikai kapcsolatba kerülnek egymással?
Lehet ezt befolyásolni (ÉS)?Több esemény megadása azt jelenti hogy bármelyik esemény bekövetkezik a parancs végrehajtódik. Tehát igen, VAGY kapcsolat van közöttük.
Talán ezt a legfontosabb megérteni az E-Robot-al kapcsolatban amit korábban is írtam hogy az esemény egy időpillanat, ott nincs értelme az ÉS-nek, mert egyszerre csak egy esemény következik be. Az állapotoknál (feltételek) van értelme az ÉS-es kapcsolatnak. Esemény az hogy 22:00 lett az idő vagy bekapcsolom a Wi-Fi-t, feltétel az hogy 22:00-23:00 között van az idő és a Wi-Fi be van kapcsolva.
Azért lehet ez első furcsa mert vannak más alkalmazások ahol állapotokat lehet definiálni, nem eseményeket. De állapotok figyelése egyrészt sokkal erőforrásigényesebb (folyamatosan kell figyelni az állapot leírásában szereplő kifejezések értékét), másrészt ellentmondásos szabályok definiálására van lehetőség. Eseményvezérelt esetben egyik probléma sem áll fent, de kicsit más gondolkodást igényel.
-
Oldman2
nagyúr
Ma megvásároltam a teljes verziót.
Kísérletezgetéseim közben pár probléma jelentkezett.
1. "Csörög/felfordítom/elhallgat" megoldás az app weboldaláról
Hogyan fog ez visszakapcsolódni? Mert jelenleg ott marad kikapcsolt hanggal a teló.
2. Abszolút nem esik le, hogyan tudok beállítani egy olyat, hogy OTTHON vagyok ÉS Éjjel van.
Az "Éjjel" és a "Reggel" parancsok mennek szépen. Azt szeretném, ha ezek csak OTTHON aktiválódnának, azon kívül nem.
Számomra teljes káosz a Feltétel megadása, a honlap tartalma semmit sem segített.
3. Ha több Eseményt is felveszek egymás mellé, akkor azok OR logikai kapcsolatba kerülnek egymással?
Lehet ezt befolyásolni (ÉS)?
-
törölt tag
Nézegettem. Mitől tudná az E-Robot, hogy mi van a naptárba bejegyezve? Lehet, hogy Tamásnak lesz rá ötlete. Nekem csak közvetett megoldás jutott eszembe. Pl., hogy a naptárban lehet mélt tenni bejegyzéshez. Ha van másik fiók a telón, akkor arra lehetne mélt küldeni, amit tudna eseményként kezelni az E-Robot. Vagy esetleg a mélben közvetlenül intentet küldeni. Ezeket nem próbáltam, inkább csak gondolatébresztőnek írtam.
-
beers
addikt
Sziasztok!
Tasker-t váltotta az E-Robot, megvettem azt is, ezt is!
Azonban amit szeretnék beállítani, azt nem igazán sikerül!
1.A telefon hangerejét (mindet) este 20:00-kor levenné 30%-ra minden este!
2.A telefon hangerejét (mindet) hétköznap reggel 6:00-kor felrakná 100%-ra!
3.A telefon hangerejét (mindet) hétvégén 8:30-kor felrakná 100%-a!Ezeket beállítottam, de a hangerő nagyságát nem találom sehol!
A bónusz pedig az alábbi lenne:
Ha a gmail naptárban szerepel a készenlét megjegyzés, akkor 2-3 telefonszámról teljes hangerővel jön be a bejövőhívás és csak az egyéb hívások szólnak 30% hangerővel másnap reggel 6-ig!Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Tamás!
Egy másik topikban írtak egy problémát, amiről eszembe jutott egy (remélem) lehetséges, új funkció. Az alany egy mini PC, rajta egy torrent kliens, ami egy boot után, automatikusan lefuttatott shellscript -tel mountolt háttértárra ír. Az a hiba, hogy időnként a tár csatolása váratlanul rw -ből, ro lesz és emiatt megáll a torrent. Az még nem derült ki, hogy a hibát mi okozza, de az biztos, hogy mint minden eseménynek, ennek is nyoma lesz a logban. Meg lehetne oldani, hogy az E-Robot figyelje a logcat -et (esetleg szűrve a hibákra) és ha egy előre megadott sor megjelenik a logban, akkor azt eseményként kezelje? Szerintem ezzel a módszerrel nagyon sok dolgot lehetne egyszerűen automatizálni. -
törölt tag
válasz
bartatamas #179 üzenetére
Igen, ezekre gondoltam. Csak azé kérdeztem, hátha van már ilyen tapasztalás. De ha nincs, akkor majd tesztelem.
-
törölt tag
válasz
#79335424 #177 üzenetére
Teszteltem. Tökéletesen működik. Az értesítő elmaradása pedig totális user hiba következménye volt. Hiába van kipipálva a parancsnál az értesítő, ha az E-Robot, beállítások menüjében nincs engedélyezve.
Egy kérdés. Alapbeállítás szerint az E-Robot "reakcióideje" 2, ill. 5mp. Okozhat -e érezhető akkuidő -csökkenést, ha rövidebb (1-1mp) időket állítok be? -
törölt tag
válasz
bartatamas #176 üzenetére
Köszönöm!
Külföldön voltam, most tudtam csak kipróbálni. Más parancsokkal együtt (amikkel nem mindíg működött az előző verzió) még nem teszteltem, de önmagában tökéletesen teszi a dolgát. Fantasztikus ez a support! Még egyszer köszönöm!!! -
törölt tag
válasz
bartatamas #174 üzenetére
Ez világos, működik is. Feltéve, hogy megtörténik a váltás, mert ez még nem atom stabil. Az eseményre dobatok egy értesítőt. De hogy tudnám belefűzni az értesítőbe, hogy az EKH -ra váltott, Androidra, Swipe -ra, stb. Az S2 esetében, mint írtam, nincs nagy jelentősége, mert csak két input van, így egyértelmű hogy a másikra vált. A mini PC -knél már nem ilyen egyértelmű a dolog. Ha nem írtjuk ki a gyári "sallangot", akkor összejöhet 3-4 fajta beviteli mód. Praktikus lenne egy olyan értesítő, hogy "X input aktiválva"
-
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #173 üzenetére
Nem biztos hogy értem sajnos. De próbáltad az események közül a Nyelv & billentyűzet / Beviteli mód megváltozott eseményt? Az szolgálna erre. Ha a beállításokban, szabványos módon változtatsz akkor ez működik is. Ha a Secure Settings úgy változat hogy ezt az eseményt nem váltja ki akkor ott a hiba.
-
törölt tag
válasz
bartatamas #172 üzenetére
Teszteltem. Jó is, meg nem is. Az alábbi megállapításra jutottam. Javíts ki légyszi, ha hibás:
Magát a váltást nem az E-Robot hajtja végre, hanem egy külső alkalmazás. Sztem alapból ezért nincs értesítés, hiába van kipipálva. Ha a sor végére teszek egy buborékablak értesítőt, akkor az természetesen megjelenik. DE! Az előbbi logika alapján ennek az értesítőnek semmi köze a váltáshoz. Csak azt jelenti, hogy a külső plugin el lett indítva. Leteszteltem. Amikor az EKH aktív volt, akkor Titanium Backup -pal fagyasztottam (E-Robotul tiltottam) az Anysoftot, majd reboot. Így az EKH maradt az egyetlen beviteli lehetőség (talán emlékszel rá, hogy a többit már korábban kigyomláltam), ami azt jelenti, hogy az Android nem enged hozzányúlni, nehogy beviteli lehetőség nélkül maradjon. Ennek ellenére a bluetooth kikapcsolásakor gyönyörűen megjelenik a buboréküzenet, hogy az EKH helyett a nem is létező Anysoft lett aktiválva. A miértje világos, csak én arról szeretnék értesítést kapni, hogy megtörtént a váltás. Ezt legegyszerűbben úgy lehetne, ha eseményként meg tudnám adni X imput method aktiválódását. De erre nem találtam lehetőséget, úgyhogy sztem vmi változót kellene beiktatni a "beviteli mód változása" eseményhez. Vagy megelégedni a "beviteli mód megváltozott" értesítéssel. Ebben a konkrét esetben ez nem jelent nagy megalkuvást, mivel összesen 2 beviteli módom van. Ezt a regényt csak azért írtam, mert ez a külső plugin kezelési "probléma" lehet, hogy máshol is kibukhat.
Viszont nem ez az egyetlen gond a parancs végrehajtása körül, de nem akarok mindent egyszerre rád zúdítani. -
törölt tag
válasz
bartatamas #170 üzenetére
Igen, ez a helyzet. Most nem vagyok bill -közelben, de ki fogom próbálni a direkt kiíratást. Hogy kéne ezt csinálni? A műveletsor végére szúrjam be további műveletként? Jól értem, hogy ennek az lenne a logikája, hogy sorban hajtja végre a műveleteket, tehát csak akkor jelenne meg az értesítés művelet, ha a többit (vagyis a bill. váltást) már végrehajtotta?
-
törölt tag
Szia Tamás!
Bejött az ötleted, a Secure Settings megoldotta a bevitel mód váltást az SGS2 -n. Viszont hiába állítok be az E-Robotban értesítést a parancshoz, nem értesít. Pedig a váltás végbemegy. A parancs így néz ki:
Esemény: Kapcsolódás az Apple Wireless Keyboard -hoz
Művelet: Secure Settings által beviteli mód váltás az External Keyboard Helperre
Engedélyezés: pipa
Értesítés: pipa
Megerősítés: nincs
Természetesen visszaváltásnál sem értesít. Addig nem gond, amíg stabilan végrehajtja a váltásokat. Csak jó lenne vmi visszajelzés. Van rá ötleted? -
törölt tag
válasz
bartatamas #167 üzenetére
Köszönöm!
A működéshez szükséges dolgokat alapból mentette, csak a "KEEP" hiányában a parancsokat nem tudtam átmentetni, csak manuálisan. De nem baj, jobban is szeretem ezt a módszert, mert így biztosan tudom, hogy megvannak. 8 Android mini PC -t kellet ugyanarra a feladatra "megtanítanom". Jól jött a parancsok klónozhatósága. -
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #166 üzenetére
Szia,
Elixir 2:
A Backup képernyőn lehetőség van teljes értékű mentés készítésére. Ezek a mentések az Android/data/com.bartat.android.elixir.BACKUP könyvtárba kerülnek elmentésre. Ha Titanium backup-al akarsz mentést csinálni akkor az belső tárhely mellett a következő könyvtárakat érdemes menteni:
Android/data/com.bartat.android.elixir.BACKUP // Backup-ok
Android/data/com.bartat.android.elixir.KEEP // Profilok, ikon készletek. Itt vannak azok a dolgok amik reinstall során megmaradnakEzek nem lényegesek, biztonsági mentéseket tartalmaznak csak a Clear Data ellen véd:
Android/data/com.bartat.android.elixir
Android/data/com.bartat.android.elixir.widgetE-Robot:
Itt is van lehetőség egyesével mentések készítésére és azok megosztására. A mentések a Android/data/com.bartat.android.robot.KEEP könyvtárba kerülnek elmentésre. A működés során használt fájlok a saját belső tárterületen vannak, tehát azokat alapból menti a TB.
-
törölt tag
Tamás!
Írd meg légyszi, hogy az E-Robotnak és az Elixírnek mely mappáit/fájljait kell menteni ahhoz, hogy minden visszaállítható legyen! A Titanium Backup alapból nem tudja menteni a parancsokat. Sztem ez hasznos infó lenne. Bár én megtaláltam és sikerült is klónoznom a parancsokat, de Tőled hitelesebb lenne. Ez arra is jó lehet, hogy ha vki elkészíti a parancsot, akkor elég egy fájlt elküldeni ahhoz, hogy másnál is működjön. Jól gondolom? Ez így már majdnem az App Factory. Apropó. A jövőben lehetségesnek tartasz egy App Factory -szerű fejlesztést? Vagyis a kész parancsot vhogy önálló apk -ként menteni. -
bartatamas
senior tag
válasz
dzsidzsas #164 üzenetére
> nem fogadott hívásnál x időnként jelez, olvasatlan üzenetnél x időként jelez
A tegnapi release-be beleraktam ezt a két funkciót. A következő módon tudnád megcsinálni a parancsot. Például az egyik parancs:
Esemény:
Dátum & Idő / Riasztás (15 percenként)
Feltétel: Kapcsolat / Van nem fogadott hívásMűvelet:
Egyéb / Értesítés megjelenítése
vagy
Audió / Rezgés
vagy
Audio / Hang lejátszásaTöbbféleképpen meg lehet oldani egy problémát. Ha azt megérti valaki hogy mit jelent az esemény, a művelet és a feltétel akkor utána már könnyű próbálgatni a parancsokat. Azt nem szeretném minden egyes alkalommal leírni hogy hogyan kell egy parancsoz esemény vagy műveletet felvenni, illetve azokhoz feltételt beállítani. A doksiban szerintem ezt mindet leírom.
Ha bármi konkrét kérdésed van nyugodtan írj.
-
dzsidzsas
tag
válasz
bartatamas #163 üzenetére
Olvastam, ezért kerestem meg ezt a fórumot, hogy leírjam, bölcsész agyam van, így sajnos a leírás nem segített. Azért lenne szerencsésebb, több ilyen kész "programot" ide feltenni, vagy a kézikönyvbe elhelyezni, hogy aki nem is érti az is használhassa ezáltal talán felismeri az összefüggéseket, megtanulja használni.
A kézikönyvben, ha megengeded én úgy állítottam volna össze a példát, hogy nyitottam volna egy egyszerű tevékenységet, amit lépésenként kiegészítettem volna, így egy bonyolult szabályozást is megmutattam volna a végére, még sem tévedt volna el az olvasó. -
bartatamas
senior tag
válasz
dzsidzsas #162 üzenetére
Szia,
Ebben a doksiban próbáltam minden lényeges dolgot leírni, van benne pár példa is amelyen keresztül a beállítást bemutatom: http://bartat.hu/e-robot/?lang=hu
Ezt a doksit olvastad? Ez alapján sem érthető a program működése?Egyébként az angol nyelvű dokumentációnál volt olyan segítségem aki bevállalta hogy az általam írt dokumentációt laikus szemmel átírja hogy mindenkinek érthető legyen. Az én oldalam is nehéz mert számomra természetes hogy értem ami a leírásban van de nem tudom magamtól hogy melyik az a része ami nem világos.
Pedig a programot próbáltam egszerűre tervezni: beállíthatod hogy ha valamilyen esemény történik akkor milyen műveleteket hajtson végre a program. Egy szintet növeli a bonyolultságot de a használhatóságot is hogy eseményekhez és műveletekhez is lehet feltételeket rendelni.
Szóval igazából azt kell megérteni hogy mi az esemény, mi a művelet és mi a feltétel. Ezeket hogyan lehet parancshoz rendelni és utána már szerintem egyszerű a program használata.
Az más kérdés hogy ettől függetlenül vannak olyan feladatok amelyet nem lehet vagy csak nagyon nehezen megvalósítani. Ehhez tényleg kell egy kis algoritmikus gondolkodási képesség. De ha valaki ír egy problémát és látom hogy ezt nagyon nehéz megoldani akkor megpróbálok létrehozni egy összetett eseményt vagy műveletet amely már másoknak ezt egyszerűbben lehetővé teszi. Ilyen volt például a "Készülék lefordítva" esemény vagy a "Kapcsolódás a legerősebb wifi hálózathoz".
Ha van kérdésed nyugodtan írj ide: bartadev@gmail.com, szívesen segítek és ha van jó ötlet akkor formálom a programot.
-
dzsidzsas
tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Tényleg nem szeretnék olyan ember képében tetszelegni aki nem értékeli mások munkáját, de nem értettétek meg a problémát. Az emberek 98% nem programozó aggyal van ellátva. Én olyan segítségre gondoltam, amivel felismerem, hogy a nektek egyértelmű szavak mit is jelentenek nekem, mezei halandónak. Fényerőset megcsináltam, visszakapcsolás remélem működik, majd meglátom.
Mutatok egy példát:
"Itt az esemény 30 perces ismétlődés. A műveletek pedig a következők:
- Wifi bekapcsolása
- Várakozás pl 30 másodpercig
- Wifi kikapcsolása, feltétel: Tagadás operátor (Hálózat / Hálózat kapcsolódva (wifi))"
Ez nálam:
Események=> Wifi=> "a francba hol van itt a bekapcsolás? Legyen a Hálózati állapot megváltozott"=>Művelet "dehát itt nincs is idő, akkor hol adom meg a 30 sec-et?"
Értitek! Tudom, hogy most lettem számotokra fogyatékos, de sajnos a lakosság 98% is az akkor, ezzel ezt a programot a vásárlók 98%-tól elzártátok.
Ezért gondoltam, hogy lépésről lépésre leírhatnátok, néhányat. Sokan nem megérteni akarnák, csak megcsinálnák a leírás alapján és használnák.
Remélem nem voltam bunkó, csak segíteni akartam és használni egy ilyen programot, hiszen ettől lesz egy okos-telefon tényleg okos. -
törölt tag
válasz
bartatamas #158 üzenetére
Hogy érted azt, hogy nincs újraindítás?
Esemény: amire épp szükség van
Művelet: shellscript futtatása rootként (su)
A script: rebootEnnyi. Ez nem jó?
-
vadkörte
addikt
válasz
bartatamas #158 üzenetére
"> Némítás este 21:00 után vissza 05:00, ezt próbáltam, este bekapcsolta a repülő üzemmódot, majd reggel úgy maradt
Repülőgép üzemmód állítás működik programon belül, próbáltad? Tudja kapcsolni a program? A History képernyőn sem láttad az 5 órai futást? Az időzítés úgy volt beállítva hogy "pontos" és "ébressze fel a készüléket"?"Ez nálam sem működött így sosem, állíthattam akármit. DE! Ha bevállalja, hogy egy parancs lesz a repülőbe lépéshez és egy másik a kilépéshez, sokoldalúbban is paraméterezheti.
> Este a képernyő erejét 35%-ra csökkenti
"Ezt Riasztás eseménnyel és Fényerő beállítás művelettel meg kellene tudni csinálni. Hol akadtál el?"Talán az egyik legegyszerűbb művelet.
-
bartatamas
senior tag
válasz
dzsidzsas #157 üzenetére
Megpróbálok röviden válaszolni, bár sok a kérdés.
> Reggeli tervezet újraindítás
A release-ben nincs újraindítás művelet, a fejlesztői változatban már van. Ha írsz egy email-t akkor elküldöm hogy kipróbálhasd.
> Némítás este 21:00 után vissza 05:00, ezt próbáltam, este bekapcsolta a repülő üzemmódot, majd reggel úgy maradt
Repülőgép üzemmód állítás működik programon belül, próbáltad? Tudja kapcsolni a program? A History képernyőn sem láttad az 5 órai futást? Az időzítés úgy volt beállítva hogy "pontos" és "ébressze fel a készüléket"?
> nem fogadott hívásnál x időnként jelez, olvasatlan üzenetnél x időként jelez
Sajnos nem tudja a program jelen pillanatban hogy van-e nem fogadott hívás vagy olvasatlan üzenet, de felírom magamnak.
> Este a képernyő erejét 35%-ra csökkenti
Ezt Riasztás eseménnyel és Fényerő beállítás művelettel meg kellene tudni csinálni. Hol akadtál el?
> Félóránként ellenőrizze a wifit, ha tud csatlakozni mehet, ha nincs wifi lekapcsolja egy órára
Itt az esemény 30 perces ismétlődés. A műveletek pedig a következők:
- Wifi bekapcsolása
- Várakozás pl 30 másodpercig
- Wifi kikapcsolása, feltétel: Tagadás operátor (Hálózat / Hálózat kapcsolódva (wifi))Tehát ha 30 mp alatt sem sikerült kapcsolódnia valahova akkor kapcsolja ki.
> Calendárral együtt működhet
Tervezett működés, de egyelőre nem tudja
-
dzsidzsas
tag
Néhány példát nem lehetne itt összegyűjteni? Mert én próbálkozok a programmal, de annyira nem értem a működését, hogy képtelen vagyok a használatára. Néhány egyszerűbb, néhány több összetevős példa után lehet átláthatóbb lenne a használat és egy helyen lenne.
Ilyenekre gondoltam:
Reggeli tervezet újraindítás (mielőtt felébrednék)
Némítás este 21:00 után vissza 05:00, ezt próbáltam, este bekapcsolta a repülő üzemmódot, majd reggel úgy maradt, mondom, egyszerűen nem értem a működését.
nem fogadott hívásnál x időnként jelez
olvasatlan üzenetnél x időként jelez
Este a képernyő erejét 35%-ra csökkenti
Félóránként ellenőrizze a wifit, ha tud csatlakozni mehet, ha nincs wifi lekapcsolja egy órára.Calendárral együtt működhet (ide már végkép nem másztam bele)? Hátha:
Wifi kikapcsolása ha a naptárban utazás szerepel
Némítás olyan naptári eseménykor, ha beírom, hogy "néma" a leírásba
Szabadság idején kikapcsolja az ébresztéstIlyenekre gondoltam, amit más is kipróbálna, amit lehetne ajánlani kezdőknek, így népszerűsíteni lehetne a programot. Én szeretném használni, de jelenleg nem tudom.
Köszönöm -
törölt tag
válasz
bartatamas #154 üzenetére
Köszönöm! Ha jól sejtem kapsz értesítést, ha itt új hozzászólás van.
Dúúúrva ez a support!!!
Egyébként nem az E-Robot szabályozza. Direkt olyan alkalmazást írtam példának (Dolphin beta), ami belső beállítás alapján állítja át a timeoutot, vagyis az E-Robottól függetlenül. De lehet, hogy egyszerűbb kikapcsolni ezt a funkciót és rábízni az E-Robotra. Akkor biztos nincs ütközés. -
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #153 üzenetére
Több féle megvalósítás lehet.
Ha már van olyan eseményed amely alkalmazás csoport fókuszba kerülését vizsgálja (gondolom ott állítod be a böngészőnél a timeout kikapcsolását) akkor a fókuszba kerüléskor beállíthatsz egy változót (pl: groupFocused=true), majd a fókusz elvesztésekor is (pl: groupFocused=false). Töltőre csatlakozáskor pedig csak akkor hajtod végre a timeout állítást ha a (groupFocused==false).
De ekkor ha kilépsz a böngészőből akkor nem állítja át 2 percre a timeout-ot. Ezért a fókusz elvesztéséhez is beteheted hogy ha battery plugged nem "no" akkor állítsa át. Tehát:1. parancs:
ha csoport megkapja a fókuszt -> groupFocused=true és timeout=kikapcs
2. parancs:
ha a csoport elveszti a fókuszt -> groupFocused = true és ha plugged akkor 2 perc, egyébként pl 30 mp
3. parancs
ha töltőre lett téve -> ha groupFocused==false akkor timeout=2 perc
4. parancs
ha le lett húzva töltőről -> ha groupFocused==false akkor timeout=pl 30 mp
Ez még működőképes lehet két különböző eseménytípus kezelésekor, de ha a timeoutot már függővé akarod tenni pl időpont szerint is akkor már elég átláthatatlan.
Ilyen esetekben lehet egyszerűbb a parancsoknak beállítani egy rövid megerősítést. Pl ha a 3. parancsnak beállítasz egy 5 mp-s megerősítést akkor töltőre dugáskor nem kell csinálnod semmit, 5 mp múlva aktiválódik. De ha éppen böngészel akkor dönthetsz úgy gyorsan kézzel hogy igen vagy nem akarod a 2 percre állítást.
-
törölt tag
válasz
bartatamas #50 üzenetére
Itt kérnék segítséget, hátha másnak is hasznos. Az alapértelmezett képernyő timeout 30s. Azt szeretném elérni, hogy ha töltőre rakom, akkor állítsa 2percre. Eddig síma ügy, de pl. a böngésző úgy van beállítva, hogy kikapcsolja a timeoutot. Mi történik, ha böngészőhasználat közben csatlakoztatom a töltőt? Lehet, hogy kéne egy olyan feltétel, ami felfüggeszti a parancsot, amíg egy alkalmazáscsoport valamelyik tagja fókuszban van. Természetesen ugyanez a lecsatlakozáskor. De hogyan kell ezeket a paramétereket helyesen megadni?
Ezzel kapcsolatos még egy probléma. Ha egy alkalmazás fókuszba kerülésének hatására egy parancs átállítja a timeoutot, akkor hogyan kell megadni a programnak, hogy ha az alkalmazás kikerül a fókuszból, akkor a timeout ne konkrét értékre álljon vissza, hanem az egyébként alkalmazottra. Vagyis az alapján, hogy épp töltőn van, vagy nincs. Remélem, érthető! -
vadkörte
addikt
Hali!
Amennyiben valakinek problémája akadna Cm10.1, vagy ARM v6-ra portolt Cm10.1 alatt a repülő, GPS, stb... kapcsolásával és az Elixir System plug-in force close-olna, próbálja ki a System Settings nevű plug-in-t.
Mióta ezt használom az ERobottal, semmi próbléma nincs a működésével. -
törölt tag
válasz
bartatamas #149 üzenetére
Elkezdtem ismerkedni az intentekkel. Találtam szerkesztőt és az E-Robotban is megtaláltam a funkciót. Úgy tűnik, hogy a vezérlés menni fog. Csak az indítással vagyok meglőve. Elvileg annak is mennie kéne, csak még tanulnom kell. Nem lehetne megoldani, hogy legalább az F1-F12 gombokat tudja eseményként kezelni az E-Robot? Ezeknek Androidon úgysincs jelentőségük, viszont minden billen ott vannak és a kódjaik is azonosak. Aki meg távirányítós bill -t használ, annak úgyis kell az EKH és akkor tud magának remappolni F gombokat.
Esetleg esemény helyett van vmi konkrét Activity, amit egy intentbe foglalva, a hozzá tartozó E-Robot parancsot el tudnám indítani? -
törölt tag
válasz
bartatamas #149 üzenetére
Köszi!
Lehet, hogy hülyeséget írok, de talán meg lehetne nézni, hogy mit csinál az External Keyboard Helper a parancsra. Mert símán ráprogramoztam a billre és kezeli. Utána talán lehetne reprodukálni az utasítást. Ha van valami laikus számára végrehajtható módja a megnézésnek, akkor írd meg és kipróbálom! ADB -m most nincs, de pl. logcatet tudok nézni/menteni. -
törölt tag
Szia Tamás!
Gondoltam, kivételesen nem mélben zaklatlak. E-Robottal tudnék vezérelni egy médialejátszót? Úgy tudom, hogy a play, pause, mute, stb. szabványos parancsok. Meg tudok adni ilyet az E-Robotnak? Arról lenne szó, hogy egyetlen feladatra kell felkészítenem egy mini PC -t. Amikor áramot kap, akkor feláll a rendszer, automatikusan betölt és elindít egy videófájlt majd rögtön pause. Aztán egy távvezérelt billentyűparancsra (External Keyboard Helper) elindul a videó. Azért kell így, mert a billen kiadott play után már semmilyen programindulás, villanás, vagy egyéb effekt nem látszódhat. Csak a videófájl, teljes képernyőn. -
Xrx
csendes tag
Hali. Van valakinek ötlete hogy a kijelzőt hogyan tudom bekapcsolásra bírni? A terv szerint ha a gyorsulásmérő x-y érték között van akkor kapcsoljon be a kijelző, pl ha felveszem a telót asztalról, ilyesmi. A baj az hogy semmilyen eseményre nem kapcsol be..
-
zoli62
addikt
válasz
bartatamas #142 üzenetére
A repülőgép mód bekapcsolása esténként működik az időzített módban, általában a kikapcsolás nem megy reggelente. Mert ilyenkor az Xperia Tipo a Samsung Galaxy-val ellentétben feldob egy PIN-bekérő ablakot Tehát én úgy vettem észre , hogy a hálózatról időzítetten kólle tudja választani a készüléket, visszacsatolni nem sikerül. Egyébként nekem pont az SGS-en volt szükségem a robot kipróbálására, mert nálam ott meg a Timeriffic nem működik valami miatt, és úgy néz ki a program jól működik. Bár a Timerrific support küldött egy javaslatot az időziítési hiba kiküszöbökésére, nevezetesen, hogy a ne egy profilba legyen veve a csengési és a repülőgép mód váltása. de aztán azt én nem próbáltam ki, mert pont akkor olvastam itt a fórumon az általad írt programról, és mint a példa mutatja, az egyik telefonomon működik ids kifogástlanul. Log küldésére egyelőre nincs időm.
-
bartatamas
senior tag
Igen, az időszámítás automatikus átállítása bekavar az Android Alarm funkciójának mert az nem függ az időzónáktól. Próbáltad Force close-al leállítani az alkalmazást és újraindítani? Újra kell regisztráltatni az időzítőket. Sajnos a rendszer nem tud semmilyen értesítést küldeni az automatikus idő átállításról.
-
ZolkoW
őstag
válasz
bartatamas #142 üzenetére
nálam most a nyári időszámítás óta egy órát minden késik
-
bartatamas
senior tag
Mi történik amúgy? Egyáltalán nem működnek az időzítések vagy csak néha?
Magamnál ma beállítottam egy óránkénti és egy napi időzítést, eddig ok.Ha elmentitek a parancsot a Mentés gombbal akkor a logba bekerül egy sor hogy mikor lesz triggerelve az időzítés esemény. Ha ezután és a be nem következett esemény után tudnátok küldeni logcat logot akkor abban lehet hogy látnék valamit. Sajnos nekem még nem sikerült a hibás működést reprodukálnom.
Hogy néz ki amúgy a Történet képernyő? Ott sem látszódnak a kívánt parancs végrehajtások?
-
zoli62
addikt
válasz
vadkörte #140 üzenetére
Ráadásul nálam nem leheta hiba oka az sem, hogy nem gyári ROM-ot használok. ICS 4.0.3 SGSA-n (Gingerbread 2.3.6) viszont kifogástalanul működik. Mindegy, úgyos az Xperia Tipon csak ki akartam próbálni, hogy működik Galaxy S Advance telefonon. Kiderült, hogy jól működik. Íhy az Xperian visszakapcsoltam a Timerrific-et, a az SGSA -n meg a robotot. Elixírt viszont én nem használok.
-
vadkörte
addikt
+1...
Sajnos megint elkezdte, pedig új ROM van a telefonon.
(Samsung GT-S5830 Galaxy Ace + CyanogenMod 10.1 (cm10.1 20130310 NIGHTLY cooper by ericas))
Megpróbálom még Elixir 2 profilokkal, hátha.
Az Elixir 2 System.apk, valamiért kilépked. Pedig, nincs linkelve SD-re se az Elixir 2, se az ERobot. -
zoli62
addikt
Sony Xperia Tipora telepítettem, és kipróbáltam az időzített parancs működését Eddi minden rendben, és még az akku idővel is takarékosan bánik a program.
-
Logeeen
senior tag
válasz
bartatamas #136 üzenetére
Az akkumulátor használatánál is megjelenik, viszont ott elenyészőnek tűnik a fogyasztása..
A programban, sem mutat olyan adatot, amitől merülnie kéne a telefonnak.Viszont érdekes volt, mert munkahelyen a telefon a zsebemben volt, és óránként 5%-ot merült, ami sok szerintem...
Azért köszönöm a segítséget!
-
bartatamas
senior tag
-
kupi8
csendes tag
Szép estét
Egy kis segítségre lenne szükségem az miért van hogy csak akkor vált ha felébresztem a telefont?
például otthon ki:kilépés minden helyről mobil adat be,hang max. de már rég kiléptem a cellából
mégsem kapcsol mobil netet csak ha felébresztem a telefont. -
Logeeen
senior tag
Nagyon jó a program, viszont zabálja az akksimat...
-
Armahun
addikt
válasz
bartatamas #127 üzenetére
Köszönöm így minden jó lett.
Ezzel a kettővel sikerült beállítani, ha valaki esetleg szeretné.
Etikett be:
Események: szenzorok / készülék lefordítva , Feltétel módosítása / adott hívás állapotban van/ csörög
Műveletek: Audió / Némítás / beEtikett ki:
Esemény: Telefon/Hívás állapota megváltozott: készenlét vagy beszéd közben
Művelet: Audió/Némítás ki -
vadkörte
addikt
válasz
bartatamas #129 üzenetére
Akkor valószínűleg én csesztem el valamit a beállításoknál.
Tamás, köszönöm a segítséget! -
vadkörte
addikt
válasz
bartatamas #127 üzenetére
És ha nem némítani szeretném, hanem elutsítani a hívást a készülék lefordításával?
(basszus, végiggondolva a robottal még az ébresztőórát is ki lehet váltani
)
(#120) ~:
Kitöröltem az összes repülőmódos utasítást és újra elkészítettem őket. Egyelőre jó, kapcsol rendesen. Arra tudsz magyarázatot adni, hogy programfrissítés után, ha nincs telefonrestart a robot miért nem kapcsol? -
zoli62
addikt
válasz
bartatamas #122 üzenetére
Tehát akkor az eredeti program mellé fel kell telepíteni a Pro kulcsot is?
-
Armahun
addikt
Szépestét.
Szeretnék egy kis segítséget kérni, nem sikerült csak fél megoldásokat összehoznom.
A samsung féle etikett módot szerettem volna beállítani.
Ha bejövő hívás van és nem szeretnék beszélni az illetővel, lefordítom a telefont ( nem kell úgy tartani) akkor amíg a csörgés tart némítsa le a készüléket.
A némítással nem volt baj, csak a visszaállítással. -
törölt tag
Szia!
Sztem arra a kódra nem lesz megfejtés. Én egy célfeladatra vettem egy Xperia Minit. Semmilyen program nem tudja kapcsolni a GPS -t, mert a kapcsolás előtt még feldob egy plusz figyelmeztető ablakot, amire a programok nem tudnak helyettem reagálni. Le kellett cserélnem a gyári romot CM -re, hogy működjön a távoli kapcsolás. Nem tudom, hogy miért kell a Sony -nak ilyen plusz bonyolításokat beleprogramozni a rendszerbe. -
zoli62
addikt
válasz
bartatamas #120 üzenetére
Köszi a választ. Rosszil fogalmaztam meg a kérdést, én is inkább a CPU/akku optimális használatát tartom fontosnak. Még egy lérdés. Gyakorlatilag hogy lehet megvenni a Pro kulcsot, csak a Play-en keresztül? A programon belül lehet aktiválni?
-
bartatamas
senior tag
Szia,
> Gratulálok hozzá, nagyon részletes a dokumentáció, mégha amgolul is.
Van magyarul is, a beállított nyelvtől függ, de itt is megtalálható: http://bartat.hu/e-robot/?lang=hu
> Az E-Robot-nál is előfordulhat, hogy az adott időpontban nem történik meg a profilváltás?
Erre azt válaszolnám hogy amit beállítasz annak kell történnie, de pont nemrég "vadkörte" írta hogy neki valami mégsem ok. Én még hibás működést nem tapasztaltam az időzítéssel kapcsolatban.
Az időzítés esemény közvetlenül az Android időzítő API-ját használja, annak összes beállítási lehetőségével együtt. Én azt mondanám hogy ha nem működik az időzítés akkor az valahogy a rendszerrel kapcsolatos hibás működés. Ha az időzítést úgy állítod be hogy "pontos időzítést" akarsz és hogy "ébressze fel a készüléket" akkor annak meg kell történnie. De próbáld ki.
> Cperia Tipo-nál repülőjép mód kikapcsolásakor szintén kéri a PIN kódot?
Ezt nem lehet megválaszolni. A repülőgép üzemmód állítás csupán egyetlen igaz-hamis beállítás módosítása a programok számára. Tehát azt nem tudják befolyásolni hogy jelenjen-e meg a PIN kérő oldal vagy sem. De szerintem kikapcsoláskor nem kellene, csak bekapcsoláskor.
> A Timerrific memóriahasználata alacsony. Hogy áll ezzel a kérdéssel az E-Robot?Tehát a kód futása mennyire memóriaoptimalizált?
A kód elsősorban CPU/Aksi optimalizált, én azt fontosabbnak tartom hogy a lehető legkisebb mértékben merítse a telefont mint a memóra használatot. Én mindig azt gondolom hogy a két dolog egymást ellen dolgozik, ugyanis a memóriában tárolt gyorsítótárakkal lehet optimalizált működést elérni.
> jó hívás- és SMS naplózó programot
Nem tervezek ilyesmit, időm sem lenne rá. De a terveim szerint a jövőben az E-Robot bővülhet hasonló funkciókkal. Mert mivel esemény alapú a program ezért képes lenne bármilyen esemény naplózására, csupán a műveleteket kellene kiegészíteni valami adatgyűjtési lehetőséggel (fájlba mentés, adatbázisba mentés) és persze szükség lenne az adatok megjelenítésére is. De ezek csak álmok egyelőre.
-
zoli62
addikt
Szia Tamás!
Most bukkantam rá a programodra. Gratulálok hozzá, nagyon részletes a dokumentáció, mégha amgolul is. Nagyon testreszabható az alkalmazás. Szívesen kipróbálnám, de előtte lenne pár kérdésem.
Eddig ezt [link] használtam Galaxy S Advance (Android 2.3.6) és Sony Xperia Tipo-n (Android is. Éjszakára repülőhép módot bekapcsolom, reggel ki. Profilváltásnál néha hibázik a program. SGSA-n időnként előfordul, hogy reggel nem kapcsolja ki repülőgép módot. A két telefonon az időzítés eltérően működik. Mindkét telefon úgy van beállítva, hogy GSM hálózatra lépéskor kéri a PIN kódot. SGSA-n a repülőgép üzemmód kikapcsolásakor egyből csatlakozik, a Sony Xperia Tipo viszont előtte jelszót kér.
Kérdéseim.Az E-Robot-nál is előfordulhat, hogy az adott időpontban nem történik meg a profilváltás? Cperia Tipo-nál repülőjép mód kikapcsolásakor szintén kéri a PIN kódot? A Timerrific memóriahasználata alacsony. Hogy áll ezzel a kérdéssel az E-Robot?Tehát a kód futása mennyire memóriaoptimalizált?
Nem teljesen idetartozik, de keresek egy jó hívás- és SMS naplózó programot. Amit használok, azt egy ideje már nem tartja karban a fejlesztője, és az SMS rekordot Sony Xperia Tipon nem frissíti. [link] Nem foglalkozol véletlenül, (vagy nincs kedved a jövőben) ilyen célú app fejlesztésével is ?
-
Roxkex
senior tag
Szép napot az uraknak és a hölgyeknek egyaránt ...
Imént ismerkedtem megy egy magyar alkalmazás fejlesztő ember (Barta Tamás) E-Robot nevű applikációjával és olvastam is róla egy-két szép dolgot ezért én is letöltöttem. Ezzel felmerült bennem pár kérdést mert a következő pár sorban fel is tennék néktek és a válaszokat egy nagy köszönömmel hálálnám meg
A progiban (E-Robot) hogyan lehet beállítani olyat hogy x időben (mondjuk 15:15-kor) elinduljon a Wi-Fi ? Vagy valami más mókaság ? Hiszen egy tesztben olvastam hogy lehet olyat vele csinálni -
petipetya
nagyúr
válasz
bartatamas #112 üzenetére
Köszönöm, ez is sikerült.
Logika és gondolkodás kell a programhoz, de az első lépések után már könnyebb a használata. Ezzel ki is váltom a gyári intelligens csatlakozást, és az nfc tag általi profil állítgatásokat. És ez még csak a jéghegy csúcsa.
Így, hogy mindent meg tudok vele csinálni, megvásároltam és 5 csillagra értékeltem. Köszönöm az ebbe fektetett munkádat, Tamás.
-
bartatamas
senior tag
válasz
petipetya #111 üzenetére
Szerintem több megoldás is van, talán számodra (ezekkel a parancsokkal) a legegyszerűbb ha az Este parancs első műveletének azt állítod be hogy "Parancs tiltása: Wifi ki" majd a Reggel parancs első műveletének hogy "Parancs engedélyezése: Wifi ki".
Így este és reggel között nem fog működni az adott parancs.
-
petipetya
nagyúr
válasz
bartatamas #110 üzenetére
Köszönöm, sikerült.
Viszont van még egy problémám: némelyik parancs ütközik a másikkal. Az alábbi parancsokat állítottam be eddig:
- Este (mikor elalszom): kép
események: 21:00-09:00 és a telefon töltőre van dugva, akkor műveletek: repgép mód be + csengő mód némára- Reggel (mikor felébredek): kép
események: 21:00-09:00 és a telefont leveszem a töltőről, akkor műveletek: repgép mód ki + csengő mód rezgőre- Wifi ki (mikor elmegyek itthonról): kép
események: ha nem csatlakozom a routeremre, akkor műveletek: csengő mód normál, mobil adat be, wifi ki- Wifi be (mikor hazajövök): kép
események: ha csatlakozom a routeremre, akkor műveletek: csengő mód rezgő, mobil adat kiMost jön a gond, mert szerintem az "este" és a "wifi ki" ütközik egymással. Így ha elindul az "este" parancs, akkor néma hangerő helyett teljesen felhangosítja a hangerőt, mivel végrehajtja a "wifi ki" parancsot is.
Van erre valami megoldás?
-
petipetya
nagyúr
Sziasztok!
Elolvastam a topicot, de nem találtam megoldást a problémámra, így megkérdezem.
Hogyan lehet két feltételt megadni az E-robotban? Pl. ez a kettő:
- legyen 21:00-09:00 közötti intervallum
és
- a telefon legyen töltőre dugvaAz "és"-t nem tudom beállítani, hogy a fenti két feltétel egyszerre teljesüljön. Tudtok segíteni benne?
-
vadkörte
addikt
Tamás, azt mi okozza, hogy ha frissül az alkalmazás utána nem működik, míg nem indítom újra a telefont?
Valamint néhány hete figyelmen kívül hagy bizonyos beállításaimat.
Konkrétan, az egyik automatizmusom az, hogy minden nap 23:00-kor tegye a telefont repülő módba. Hétfőtől péntekig 6:15-kor, szombaton és vasárnap 7:30-kor "ébressze".
Újabban néha elfelejti az esti módváltást, de az a bosszantóbb, hogy sokszor az éjszaka közepén visszavált, a hétvégi időpontot pedig teljesen figyelmen kívül hagyja. AAz első verzió szépen tette a dolgát, ez csak a frissítések óta fordul elő.A telefon egy Samsung Galaxy Axe, ROM, az aláírásomban.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
bartatamas #106 üzenetére
A Parancsoknál vettem fel egy Éjjel nevű parancsot, a program ennyit jelez amit fentebb leírtam. Mivel a program erre utasított.
A 2 időpont között szerettem volna ki, majd be kapcsoltatni a Repülőgép üzemmódot.
-
Oldman2
nagyúr
Sziasztok,
Csak ma találtam rá e kis progira (a Tasker-t anno megvettem), iziben ki is akartam próbálni.
De mivel a próbaverzió egy alapvető műveletet sem hajtott végre (Repülőgép üzemmód
ki/be kapcsolása egy időtartamon belül), felmerült bennem ki és miért is fizetne a Pro alkalmazásért...A CM 10.1-es miatt nem működik? Mi lehet a gond?
Ezt állítottam be:
Esemény:
napok mind
idő intervallum 22:00-22:02Művelet
Repülőgép üzemmód
állapot beElmentettem, de semmi nem történt az időpont bekövetkeztekor.
A Taskerrel is megszenvedtem, már látom előre hogy itt se lesz másképp... remélem csak én rontottam el valamit és nem belecsaptam az egyetlen nem működő funkcióba.
:-( -
Lacsu
csendes tag
válasz
bartatamas #103 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Akkor még várok!
-
Lacsu
csendes tag
Tisztelt Barta Tamás!
Segítséget kérek.
Már alig vártam, hogy lecseréljem az Automatel Pro-t, az ok amiért ezt idáig nem tettem az NFC támogatás hiánya volt. Most felraktam az 1.4-es verziót, még sem tudom használni az NFC "eseményt" (bár gondolom, csak valamit nem veszek észre).Beállítom az eseményt: NFC tag érzékelése
Beállítom a műveletet: WiFi bekapcsolásaDe hogyan ismertetem fel vele, hogy melyik matricánál hajtsa végre ezt a műveletet?
Készülék: Samsung Note2
Rootolt, ROM verzió Torrente777 (Megjegyzem Magyar ROM, és kiváló!!!)Köszönöm.
-
apacsay
tag
Ide is beírom egy kérdésemet Tamáshoz, mások okulására és a válaszát is :
Egy következő probléma megoldásán gondolkodom, hátha van ötleted, hátha tudsz segiteni.
WAZe nevü közösségi forgalomfigyelő programot használom ( gondolom ismered, ha nem , ajánlom figyelmedbe). Feladat az lenne, ha kocsiba ülök, a robot bekapcsolja a gps-t és elindítsa a Waze programot.
Azt gondoltam, a telefonom gyorsulásmérőjét kéne erre használni, ha kap egy megfelelő gyorsulás értéket. Melyik gyorsulásértéket kell feltételnek adni, gondolom a lineáris gyorsulásmérő értékét?
Gondolom valami értékhez képest kéne megadni, ha több valaminél… E2-ben nézegettem, mit mutatnak a gyorsulásmérők, miközben ülök a kocsiban, de nem lettem okosabb..
Lehet, hogy rossz az egész elgondolás?Tamás válasza:
Szerintem rossz elgondolás. Gyorsulásmérővel nem hiszem hogy tudod deteknálni az autóval való indulást és nem is érné meg az energiafogyasztást. Valaki aki már írta nekem hogy az E-Robot-ot használja autóban bluetooth eszköz kapcsolódáshoz kötötte, gondolom kihangosítóhoz. -
apacsay
tag
válasz
bartatamas #71 üzenetére
sziasztok, csak jelezném, hogy nekem , egyszerű felhasználónak, szinte nulla programozási előélettel, ismerettel ez így magas... ebből , alig alig értettem valamit
-
bartatamas
senior tag
Maps-et nem használ, ez a hiba arra utal inkább hogy a www.google.com hostnevet nem tudja feloldalni, ami pedig csak akkor lehet talán ha nincs neted. De gondolom van ...
-
törölt tag
válasz
bartatamas #97 üzenetére
küldem a mailt.
Ja és ezt írja ha azt választom hogy hely megtekintése: Java.net.UnknownHostException: www.google.com
(ja a google térkép le van nálam radírozva) -
törölt tag
válasz
bartatamas #95 üzenetére
oké ez eddig világos de amikor a helyeknél gsm cellák gyűjtését választom (keres de 216 és 30 on kívül a másik kettő 0-át mutat) nem történik semmi... akkor mikor jó (tehát mikor van beazonosítva a helyem?)
-
bartatamas
senior tag
válasz
#16695808 #94 üzenetére
Ezt hogy is érted? Mire akarod használni?
Mert ha hely alakú feltételeket eseményeket akarsz akkor a "Helyek" képernyőn kell definiálni a helyeket, ott adhatod meg a helyhez tartozó cella adatokat.
Majd a "Belépés a megadott helyre" és "Kilépés a megadott helyről" helyről eseményeket tudod használni annak detektálására hogy beléptél vagy kiléptél, illetve az "Adott helyen van" kifejezést lehet használni feltételként műveletekhez vagy eseményekhez.
Tehát közvetlenül cella adatokkal nem kell dolgozni hacsak nem tényleg pont azt akarnád valamiért.
-
törölt tag
Egy gondom még van a cella adatokat nem tudja kinyerni sehogy sem csak az első 2 számot tudja de az mint tudjuk az ország és a szolgáltató számai. Ezt a funkciót hogyan lehet működésre bírni vagy ezt csak a pro tudja?
-
törölt tag
válasz
bartatamas #88 üzenetére
Nagyon örülök hogy itt van a fejlesztő, én arra gondoltam hogy riasztás 1 óránként Wifi be, 1percel később meg egy másik riasztás Wifi ki szinten 1 óránként. És mindezt még felülírom egy este 9-es riasztás +előző kettő parancs eltiltás és egy reggel 9 az első kettő parancs engedélyezés. Így ha Wifi közelben vagyok megjonnek az emailek.
-
ZolkoW
őstag
válasz
bartatamas #90 üzenetére
1 órát már próbáltam időzíteni, nem működött
ismétlés egy óránként, változó növel, és változó=4 esetén (meg valami feltétel, pl. képernyő nem aktív) wifi kikapcs? -
törölt tag
válasz
bartatamas #90 üzenetére
Akkor kell csinálni egy kamu ébresztést 4 óránként, és azt megadni eseménynek.
-
bartatamas
senior tag
Megszakítani nem tudja egy harmadik. De azt sem hiszem hogy az OS hagyja hogy ennyi ideig fusson a szál, de még nem próbáltam
Elvileg az OS bármikor leállíthat egy szolgáltatást memóriaproblémák esetén majd újraindítja, szóval simán lehet hogy közben újraindítja a szolgáltatást.
-
törölt tag
válasz
bartatamas #88 üzenetére
Szia! Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy mi történik, ha a végrehajtó parancs úgy néz ki, hogy "wifi be - várakozás 120000 - wifi ki - várakozás 4ó (most nem matekozom ki ezredben) - parancs indítása"
Amit elindít, az pedig visszaindítja ezt. Egy harmadik pedig megszakítja, ha elhagyja a cellát. Rossz az elképzelés? -
bartatamas
senior tag
válasz
#16695808 #86 üzenetére
Én sem teljesen értem, a Wifi kikapcsolásával akarsz aksit spórolni?
Amúgy valami ilyesmire gondolnék.
1. parancs: (ez felel a tevékenység végrehajtásáért)
műveletek: wifi bekapcs, várakozás 2 percig wifi kikapcs
2. parancs: (ha hazaérkezel csinálja ezt meg):
esemény: hazaérkezel
műveletek: 1. parancs végrehajtása3. parancs (ismételt végrehajtás):
esemény: Riasztás (ismételt, óránként). Az hogy 4 óránként meg lehet fogalmazni de nem olyan egyszerűen (óra=0 vagy óra=4 ...), a legegyszerűbb ha belerakok egy olyan ismétlési intervallumot hogy 4 óra.
művelet: 1. parancs végrehajtásaEz nem teljesen ugyanaz amit írtál de kivitelezhető és talán megfelel. Időzítéseket indítani és leállítani dinamikusan nem lehet.
-
törölt tag
válasz
#16695808 #86 üzenetére
Lenne ötletem, de Tamás is biztos figyeli a hozzászólásokat. Úgyhogy én inkább csak annyit kérdeznék, hogy jól átgondoltad, hogy mit szeretnél? Amit leírtál, az egyéb paraméter nélkül azt eredményezi, hogy 2perc után akkor is ki fog kapcsolni a wifi, ha épp használnád, vagy épp szinkronizál. Arról nem is szólva, hogy ha épp használod, amikor az automatizált kikapcsolástól számítva eltelik 4óra és 2 perc, akkor szintén ki fog kapcsolni. Sztem amit szeretnél, ahhoz még be kéne iktatni néhány feltételt.
-
törölt tag
hogyan kell azt beállítani hogy ha hazaérek (cella+ bekapcsol a wifi és ez csak 2percig mert utána wifi of legyen)?
és ezután 4 óránként tegye meg ugyanezt. -
törölt tag
Szerintem erre az alapra egy nagyon jó topikot lehetne összehozni. Írogatnánk, hogy ki, mit, hogyan oldott meg. Tanulhatnánk egymástól. Tamás segíthetne, ha elakadunk és közben talán Ő is kapna tippeket. Arról nem is szólva, hogy ha több ember is agyal ugyanazon a parancson, akkor egy fórumban nem kell egyesével segíteni. Sőt! Már írtam arról Tamásnak, hogy ha van egy egységes, importálható formátum, akkor lehetne parancs-piac. Vki megcsinál egy parancsot, exportálja, rövid leírással feltölti pl. egy Dropboxra, vagy Gdrive -ra és azt más egyszerűen letöltheti és importálhatja. Ez nem az én ötletem, tudom, hogy más automatizáló programnál létezik ilyen. Viszont sokat segítene az E-Robot népszerűsítésében, tanulásában. Feldobtam a labdát, UFFF.
-
bartatamas
senior tag
Param1 és 2 az Egyenlő operátor két paramétere lett volna. Nem emlékeztem mi volt a nevük.
-
ZolkoW
őstag
válasz
bartatamas #80 üzenetére
kezd lankadni a figyelmem, a Param1-2-t most nem tudom hova tenni, de holnap nekifutok.
viszont volt másik parancs is a távol állapotra, ami visszaállította 0-ra a változót. meg ki is írattam velük, ezek szépen működtek, csak a szűrés sikerült nehezen a harmadik parancsnál (és túlbonyolítottan, meg még így is szerintem csak véletlenül) -
bartatamas
senior tag
válasz
bartatamas #80 üzenetére
És ezután már a kifejezésben simán használhatod hogy
Variable (name=isNear, default=false)
Ott már nem kell akkor equals mert az ellenőrzést betetted a változó beállításához.
-
bartatamas
senior tag
Igen, ez azért nem jó így mert az esemény csak akkor váltódik ki ha közel-t érzékel és ekkor a változót beállítod 1-re. De azt nem detektálod ha távolt érzékel.
Ezért kell az hogy az eseménynél elfogadod a közel és távol értékeket is.
És az isNear változót úgy állítod be hogy akkor legyen igaz ha közelt érzékel:
Set variable, name=isNear, value=Equals ahol
param1: Variable(value)
param2: Integer constant 0 -
ZolkoW
őstag
válasz
bartatamas #78 üzenetére
Távolságmérő esemény
mikor: közelMűveletek
változó beállítása
név: isNear
érték: 1(változó beáll. belül:
Paraméterek
név:
isNearérték:
integer konstansérték:
1)egyébként elég lenne a fontosabb változótípusokkal 1-1 példán szemléltetni, hogy a programban beállított cucc hogyan nézne ki utasításként, ahogy fentebb is írtad. azért lassan megértem majd..
-
-
ZolkoW
őstag
huh.. na sikerült a feltétel, debug célra a BT-t egy widgettel kapcsolgattam, és minden ki- és bekapcsolásnál ír egy üzenetet, de csak akkor, ha az isNear változó értéke 1.
ez volt az alapfelállás, de hogy miért ezekkel a beállításokkal sikerült elérnem,most sem értem teljesen, viszont legalább az jó hír, hogy a szűrő piros szövege olyat tartalmaz, amit értek ( "isNear egyenlő 1" ).na leírom, hogy néz ki a szűrőm:
Egyenlőség operátor
Kifejezés:
Változó értékenév:
isNearalapértelmezett:
Integer konstansérték:
1kifejezés:
Integer konstansérték:
1(ez kicsit több, mint amit várnék
- már eleve ijesztő volt az elején is, hogy mindig megnyílik egy újabb "kifejezés", vagy "alapértelmezett" menü, amibe biztos be kell írni valamit, pedig már úgy éreztem, megadtam mindent)
#76-ra: a sorrend jogos, és szőrszálhasogatás a részemről, de talán arra jó volt megemlíteni, hogy szemléltessem, hogy egy igazi profi programnál picit azt is elvárom, hogy valahogyan rávezessen ilyen dolgokra is, hogy ne maradjon ez se kérdés. (nem muszáj egyetérteni, lehet hogy a világon én voltam az egyetlen, akiben felmerült, hogy biztos fentről le megy-e)
asszem én megszámoznám a műveleteket. -
bartatamas
senior tag
Változónál az alapértelmezett érték az amit akkor ad vissza ha nem volt ilyen változó.
Pl: Variable (name=isNear, default=false)
Ez azt jelenti hogy az isNear változó értékére vagyok kíváncsi de ha még nem lett létrehozva akkor tekintse úgy hogy az értéke false, azaz nem érzékel közelséget.
Igen, nekem sokkal könnyebb helyes kifejezéseket megadni mert látom ha logban ha valamit elrontok illetve könnyen tudom tesztelni. Ha arra vagyok kíváncsi hogy jól adok-e meg egy kifejezést akkor én szoktam a Toast üzenet megjelenítése műveletet használni hogy kiirassam az értékét. így lehet ellenőrizni. Hasonlóan lehet megtudni hogy egy esemény mit ad vissza egy adott nevű paraméterben. Doksi persze tényleg jó lenne. Most is bővítettem kicsit a parancsikonokkal. Szépen lassan bővítem, sokkal több idő kellene ...
Ha ötleted vagy kérdésed van nyugodtan írj, amint van időm reagálok. A visszajelzésekből tudok csak építkezni, addig sötétben tapogatózok
A műveletek sorrendjéről annyit hogy nincs olyan programozási vagy script nyelv ahol lentről felfelé hajtódnának végre a parancsok. Számomra ez annyira természetes hogy ahogy olvasunk ugyanúgy ez is fentről lefelé értendő.
-
ZolkoW
őstag
válasz
bartatamas #71 üzenetére
már több lépéssel közelebb vagyok, úgy érzem, de még mindig nem áll össze, hogy amit leírok vagy kigondolok ilyen zárójeles (emberi programnyelv
) formában, azt hogy ültetem át a lenyíló mezőkbe.. pl. mi az az "alapértelmezett" ?
elkélne egy részletes dokumentáció, az biztos, mert gondolom neked logikus a felépítése, és ha megértem, akkor én is tudni fogom, de így egy óra szenvedés alatt sem tudtam az isNear változóval szűrni, pedig szűrő nélkül működött a parancs, és szerintem az értékadás is, valamit a feltételnél szúrok el..egyébként amikor olvastam a progiról, meg beleírtad a "pause" funkciót külön-külön a parancsokba, akkor én is gondoltam, hogy szívesen megosztanám az észrevételeimet, de gondolom ilyen emberből akad túl sok is, meg aztán nagyon azóta energiám sem volt hozzá.
ilyenekre gondolok, hogy pl. a Műveleteknél létrehozok egy Üzenet Megjelenítése akciót, és számomra az lenne beszédesebb, ha Üzenet Típusa (lehet hogy van jobb is) szerepelne, mert csak az alatta lévő Érték mezőből derül ki, hogy nem felülre kell írni annak a tartalmát, hanem ide..
meg a műveleteknél nem feltétlenül magától értetődő, hogy fentről le, vagy leeerőől feeeel
a végrehajtási sorrend, igaz, az ilyesmit elég a doksiban is leírni (persze legjobb, ha valamiből látja az ember, de én fórumot is úgy szeretek olvasni, hogy felül van a legfrissebb, tehát nem voltam biztos benne, hogy a felső hajtódik végre először)
-
törölt tag
válasz
bartatamas #73 üzenetére
Nem tudom, gondolkodni fogok rajta. Azon is gondolkodtam, amit írtál nekem a közbeépített biztonsági funkcióról. Arra gondoltam, hogy létrehozok egy parancsot, ami egy meghatározott sms szöveg hatására felfüggeszti az összes többi parancsot. Ha létrehozok egy újabb kísérletet, akkor először annak a nevét hozzárakom a felfüggesztési műveleti listához. Így egy félresikerült próbálkozásnál legrosszabb esetben másik telóról küldök egy sms -t és nem rekesztem ki magam a telóból (hacsak épp nem az összes sms tiltásával, vagy a repülőmód állandósításával kísérletezek
).
-
-
törölt tag
Bevallom, ezt a kérdést egy kis felmérésnek, közvéleménykutatásnak szántam. Már az Elixír kapcsán is sokat leveleztem Tamással (ezúton is nagyon köszönöm a sok segítséget!!!). Tudtam, hogy készül nála egy automatizáló program. Nagyon vártam. Amikor megjelent az E-Robot és először kipróbáltam, rögtön írtam neki, hogy ez a rész nem kerek és sztem nem én leszek az egyetlen, akinek nem az. Ez így sztem (hogy is fogalmazzak) túl geek ahhoz, hogy a felhasználók többsége (szándékosan nem átlagost írtam) kezelni tudja. Tamás természetesen minden elvetemült ötletemnél segített, de nem ez a megoldás, hanem hogy érthető legyen a dolog. Most csak arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire általános a problémám. Mert ha egyszer az terjed el róla, hogy "pilótavizsga" kell hozzá, akkor már késő. Pedig kár lenne érte, mert én óriási lehetőséget látok benne. Tengernyi ötletem van, hogy mire lehetne használni. Különösen ilyen rugalmas fejlesztői háttérrel.
-
bartatamas
senior tag
Saját változót tudsz kezelni. Be tudod állítani az értékét és fel is tudod használni megkérdezni. Egy egyszerű példa:
Esemény: közelségérzékelö
Művelet: változó beállítása (isNear = egyenlő(változó(value), 0))A value változó a közelség esemény kimeneti paramétere (látható az esemény kiválasztásakor). Ezt összehasonlítjuk 0-val annak eldöntésére hogy közelt érzékel-e (a távolság 0-e).
Ezután bármilyen parancsban használhatjuk az isNear változót, pl feltételben így: változó(isNear)
-
ZolkoW
őstag
válasz
#79335424 #69 üzenetére
engem érdekelne, de annyira nem ment, hogy feladtam. lettek volna ötleteim, pl. tök jó, hogy most a lefordításhoz tudok rendelni mondjuk csengési módot, de ugye az lenne az igazi, ha be tudtam volna állítani, hogy amikor meg visszafordítás van, akkor visszaálljon
meg remek lenne, ha saját változót is tudnék használni, amitől függően aztán szűrhetek, pl. hogy valami megtörtént-e már, vagy még nem (hogy ne fusson le egynél többször egy parancs).
egyébként a programozás nem áll olyan távol tőlem, de ezt a szűrős részt qrvára nem éreztem át -
törölt tag
Hmm... Érdekes. Nekem pont a korábbi verzióval csinálta ugyanezt. Tényleg nem hülyebiztos, de ha az lenne, akkor semmi értelme nem lenne az egésznek. Egyébként egy közelségérzékelős, képernyőlezárós kísérletezés eredményeként majdnem sikerült kizáratni magam a saját Galaxy -somból.
Kíváncsi lennék vmire. Én vok ennyire béna, vagy akik eddig azt írták, hogy egyszerű a kezelése, azok nem próbálkoztak a ki-be kapcsolgatásnál összetettebb dolgokkal? Mindenki vágja, hogy pontosan mikor, mire kell használni egy tagadás operátort, hogyan kell paraméterezni, vagy hogy mire jó egy double konstans? Mert bevallom, hogy én itt elakadtam, pedig ezek nélkül nem nagyon lehet a programban változókat kezelni, ezáltal két feltételt, vagy parancsot egymástól függővé tenni. -
vadkörte
addikt
A frissítés óta valamiért néha az első indítási kísérletnél FC-ol az app. Ha mégegyszer indítom fut rendesen. Egyébként ahogyan azt a Play-es értékelőben is írtam, kellemes kis app-ocska. Bár nem hülyegyerekbiztos a használata, kell mellé némi türelem és logika. Viszont megéri a rá szánt időt.
-
wody21
tag
Kipróbáltam az ingyenes verziót, nagyon frankó volt. Beállítottam, hogy Wifi bekapcsolásakor indítson el bizonyos programokat, és kikapcsoláskor pedig állítsa le azokat. Jól is működött, de valamiért többet merült a telefon egy éjszaka alatt, mintha hagytam volna a háttérben futni azokat a programokat :S (Alcatel OT-995 ICS) Emiatt inkább leszedtem. Nem tudom más tapasztalt-e hasonlót, vagy csak én jártam kicsit furcsán ezzel.
-
szuleg
csendes tag
válasz
bartatamas #65 üzenetére
Köszönöm a javaslatod,igy már működik!
Igen,elötte nem reagált ez a funkció (párhuzamosan a wifi eddig is bekapcsolt.) -
szuleg
csendes tag
Gratulálok a programhoz.Logikus felépítésű,könnyen beállítható.
A repülő módot nem tudom aktív működésre bírni./moto atrix cm 10.1 nincs hozzá megfelelő kernel/.Lehet,hogy a rommal van a probléma? -
ZolkoW
őstag
válasz
bartatamas #48 üzenetére
2 kérdés: a gyorsulásmérővel tudom valahogy detektálni,hogy mondjuk arccal lefelé nyugalomban van a telefon?
mert nemigen találtam,hogy kellene ehhez megadni a feltételt.
másik: lehet valahogy ideiglenesen felfüggeszteni parancsokat?
köszi! -
bartatamas
senior tag
-
sid87
senior tag
válasz
bartatamas #56 üzenetére
Köszi! Megnézem.
Arra van megoldás hogy pl. otthon vagyok, és bekapcsolja a wifit automatikusan, de nem akarom pl hogy éjjel, vagy amikor nem használom menjen? Mert kikapcsolom a wifit, de nem sokkal később újra aktív.
-
bartatamas
senior tag
Az ilyen nagy méretű helyek (sok cella) elkerülése végett van az E-Robot-ba olyan lehetőség hogy a tényleges cellákat (amik közel vannak és sűrűn lép be oda a telefon) normál cellaként adod hozzá. Amik távol vannak és nagyon ritkán lép be a telefon "ignorált" cellaként.
Ha egy ignorált cella van a munkahelyedhez beállítva és éppen ott tartózkodsz akkor ha a telefon egy ilyen ignorált cellába lép be akkor nem történik kilépés, az alkalmazás nem fogja detektálni a helyszín elhagyását.
Azonban ha éppen a munkahelyed felé tartasz és belépsz ebbe az ignorált cellába akkor nem fogja detektálni a munkahelyre való belépést hiába a munkahelyhez van rendelve az ingorált cella.
Egy szó mint száz az ignorált cella segít abban hogy pontos legyen a helymeghatározás és ne történjenek indokolatlan kilépések.
Remélem ez így érthető volt valamennyire
-
rtzmp
aktív tag
válasz
bartatamas #56 üzenetére
ja, nekem is a munkahelyemen volt vagy 8-9 beregisztrálva, aztán meguntam az ilyen szintű regisztrálást, mert már vagy 1 km kör volt így. A cella szintűt én el is felejtettem ezért, hanem inkább a wifi-hez nézem helyemet (ha már wifit akarom bekapcsolni)...
-
bartatamas
senior tag
A History (Történet) képernyőn meg tudod nézni mikor és miért érzékelte úgy hogy elhagytad a helyet. Szinte biztos hogy azért mert van olyan cella amibe néha belemegy a telefonod és még nem adtad hozzá a helyhez.
Ilyenkor csupán annyit kell tenni hogy a Történet képernyőn rákattintasz arra a sorra amely a hely elhagyását érzékelte és hozzáadod a cellát a kívánt helyhez. Fontos tudni hogy a telefon folyamatosan váltogat cellák között és egy helyhez nem csak egy hanem több cellát kell regisztrálni.
-
sid87
senior tag
Tetszene a progi, de össze vissza ugrál a helyek között. Egyik pillanatban még otthon vagyok, Wifi be, utána valamiért úton leszek és Wifi ki, Mobilnet be (ezeket állítottam be). Nem értem miért ugrál.
-
darvinya
titán
válasz
bartatamas #48 üzenetére
kicsit OFF
Segítséget kérek abban, hogy nem találok normális Excel kezelőt.
Nehéz csak Excel kezelőt készíteni?
Miként kezdjek neki?Köszi.
-
ZolkoW
őstag
válasz
bartatamas #50 üzenetére
NFC nálam is szürke, de akkor lehet, hogy előbb-utóbb rootolom, mert ez nagy érvágás lenne, ha nem tudnám használni - mert egyelőre eléggé tetszik a program.
(Xperia Ion, 4.0.4) -
fojuzer
aktív tag
Nos elözö Progija az "ELIYIR" kiváló,jól müködöd,valoszinüleg ez is kelemems lészen,kár ,hogy kevés Magyar ir,csinál programokat.sajnos A Magyar "APP2ban sem telom,sem másut nem szerepel,EJnye,ez senkinek nem tünik fel? Ennyire nem érdemes a hazánkfiait népszerüsiteni? Sajna!
-
Sogi74
tag
válasz
bartatamas #50 üzenetére
Köszönöm
-
bartatamas
senior tag
Igen, ugyanaz a helyzet az NFC-vel mint a GPS-el és mostmár a Repülőgép üzemmóddal. Biztonsági okoból nem lehet állítani normál készülékeken.
-
Sogi74
tag
válasz
bartatamas #48 üzenetére
Nem rootolt, mert várom a JB-t. Tehát ha rootolt lenne akkor kezelné az NFC-t?!
Köszönöm! -
Sogi74
tag
válasz
bartatamas #45 üzenetére
Samsung Advance, a P-s (NFC) változat, 2.3.6 android (GB)
-
Sogi74
tag
Szia Tamás!
Nagyon tetszik az app és meg is vettem a pro vátozatot.
Nem tudom, hogy én csinálok valamit rosszul de az NFC-t nem kezeli (szürke)! Mi lehet a megoldás?
Köszönöm -
Johnny194
aktív tag
letöltöttem, tök jó
-
bartatamas
senior tag
Azzal a Google fiókkal több készülékre is.
-
dawid92
tag
Hogy van most a Play Store-on? Ha megveszek egy alkalmazást, akkor azt telepíthetem az összes készülékemre? Később a leendő készülékeimre is? Vagy mindegyikre ki kell fizetni külön-külön?
-
simixox
csendes tag
válasz
bartatamas #38 üzenetére
4.1.2-es androidot használok jelenleg.
-
simixox
csendes tag
válasz
bartatamas #36 üzenetére
Szia! Nagyon tetszik a program. Gratulálok!
Lenne egy kérdésem! az Események->Alkalmazások fülön belül 8 db gomb nálam szürkén jelenik meg(köztük az egyik számomra legfontosabb 'alkalmazás elindult' , 'Alkalmazás leállt') Ezen beállítások csak a pro verzióban elérhetőek vagy én csináltam valamit rosszul?
Köszi -
bartatamas
senior tag
Sziasztok,
Az alkalmazás még nagyon friss és vannak hiányosságai és lehetnek hibái is azonban folyamatos fejlesztés alatt áll.
Ha valami hibát találtok akkor kérlek jelezzétek nekem és ne 1-2 csillaggal értékeljétek a Play-en. Így az elején nagyon fontos a jó értékelés hogy ismertté tudjon válni az alkalmazás.
Köszi hogy ezzel is és az ötletekkel is segítitek a munkámat.
-
Mattheo
tag
válasz
zsirfecske #33 üzenetére
ez mekkora hulyeseg. mondjuk a navit el lehet, ami automatikusan kapcsolja be a gps-t?
-
zsirfecske
addikt
válasz
demigodno1 #28 üzenetére
smart actions jó, de sajnos az is csak félmegoldás. szépen lehet trigger pl adott wifi hálózatra való csatlakozás, de vele sem tudsz pl. 2g only módba váltani. pedig remek lenne: otthon/melóban wifi automatikusan csatlakozik, 3g adatkapcsolat így nem kell, gsm kapcsolathoz meg elég a kevesebbet fogyasztó 2g ezért automatikusan átváltana. tudom, 2g only kapcsolás csak cm romokon megy. ugyanúgy ott van a gps toggle, ami meg root nélkül nem megy.
és akkor egyéb valóban hasznos automatizálásról és nfc alapú tirggerről még nem is beszéltem. jelenleg sehogy sem tudom megoldani pl. hogy nfc tag érintésére bekapcsoljon a gps, elinduljon egy endomondo trackelés automatikusan és küldjön egy talk üzenetet a telefon. pedig ha már van nfc tag + okostelefon okos automatizáló appal, ez lenne a minimum. de nincs rá egyszerű megoldás, sőt még api sem
Mattheo:
igen és most szedtem le sajnos a fentiek okán. gps-t amúgy a rendszer miatt nem tudod kapcsolni nem az app miatt. -
Mattheo
tag
aki letoltotte, attol kerdezem:
-NFC tageket kezel-e, mert a GPS-t valahogy semmi NFC-s progi sem kapcsolgatja, csak rootolt telcsin -
Hmm érdekes progi , kipróbálásra vár
-
HÁ
csendes tag
Igényes, színvonalas alkalmazásbemutató, köszönjük!
-
Hina
aktív tag
Hasznos kis program, én megveszem a pro változatát.
-
demigodno1
tag
válasz
maximilian4 #26 üzenetére
Az egyik legjobb tasker app, de sajnos csak motorola-ra van.
-
maximilian4
addikt
SmartActions..
-
ZolkoW
őstag
töltöttem is azonnal lefele, hajrá magyarok!
-
válasz
Viktor0610 #22 üzenetére
Akkor ezért nem találtam. Már kezdtem hülyének érezni magam
-
-
válasz
Viktor0610 #19 üzenetére
-
raub
tag
Van már több hasonló program, de dícséretes, hogy hazai kútfőből is remek dolgok származnak...
-
Még mindig nem tudom, honnan szerezhető be a fizetős változat (Playen sem találtam). Reklámos vacak progit nem teszek fel.
-
petipetya
nagyúr
Kíváncsiságból aktiváltam azt, hogy ha a cellainfó alapján otthon vagyok, akkor kapcsolja be a wifit. Ekkor a progi 58MB-öt foglalt el a futó alkalmazások között.
-
szilagyiv
senior tag
Hasznosnak tűnik, csak azon csodálkozok, hogy ez újdonság Androidon? A Nokia Situations Symbianon 2 éve tudja mindezt.
-
misx
senior tag
Én máris tudnám használni, pl. WIFI-t éjjelre lőjje ki. Bár tölteni így sem tölt semmit netről, mert a routert egyébként is levágja az időkapcsoló éjszakára.
-
Jadro
veterán
válasz
Cindercone82 #8 üzenetére
... ami elég is lehet, mert a Taskernek a sok előnye mellett szerintem hátránya hogy túl bonyolult. Na de majd kipróbálom ezt is és meglátjuk.
-
Cindercone82
tag
Tasker másolat, csak a felülete más....
-
Pietrosz
addikt
Van benne automatikus airplane mode 4.2.1 alatt? Bevezettek valami újítást és a llama kifagy tőle ha auto airplane módba lép, ezzel hátha működik. (cm10.1 KonstaKANG-blade rom alatt)
-
peestee83
aktív tag
Jónak tűnik, ki is próbálom. Főleg, hogy magyar fejlesztés
SONY telefonom van, de a LiveWare nekem nem igazán tetszik.
Hátha ez jobban beválik -
darvinya
titán
Hú ez nem a Sony Intelligens Csatlakozás(LiveWare) app.
Mert pont ezt tudja már egy pár hónapja. -
Hmm, ügyes programnak tűnik.
A fizetős változatot nem találtam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- EREDETI HP Tonerek ( 641A fekete , 641A Magenta , 415x cyan-magenta-fekete-sárga , 142a )
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest