Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mkRoland

    senior tag

    válasz charg #1869 üzenetére

    Nekem is volt ilyen. Tegnap egy pár órán át szívtam vele, mire sikerült megfelelően működésre bírnom!
    Az alábbi játékot játszottam vagy 20 alkalommal el:
    Telefon kikapcs => kártya kivesz => újraformáz kártyaolvasóban => telefonba betesz => telefon bekapcsol
    és az alábbi eredmények jöttek ki:
    1, egyetlen partíció: tudja használni memóriakártyaként a telefon, természetesen link2sd nem
    2, két partíció: link2sd tökéletesen kezeli a neki kialakított helyet (4 gigás kártya = 3,2 giga elől elsődleges, 500 mega mögötte, elsődleges, mindkettő FAT32-re formázva), de a telefon a memóriakártyát sérültnek jelzi, csak formázni hajlandó, akármit csinálok (még ha csinálok egy 3. Linux Swap partíciót, meg egy 4. unformatted-et, akkor is ugyanez)

    És csak ez a két lehetőség váltogatta egymást, bármit csináltam.
    Gondoltam, akkor is megoldom valahogy:
    4 gigás kártyát (Kingston class4) csak azért is ketté partícionáltam, ahogy a nagy könyvben meg van írva (3,2 + 0,5), majd a Vodafone845 telefonomba tettem bele, ahol link2sd-vel is tudtam kezelni, valamint a tárhelyet is látta a gép. Vodafone 845-ből kikapcsolás után kártya kivesz, Alcatelbe beletol, és láss csodát: azóta is tökéletes a kártya, van külső tárhelyem + link2sd partícióm!

    szerk: Ja... Látom, Windows sem ismeri fel a kártyát... Akkor viszont lehet, hogy a kártya adta meg magát. A telefon sem ajánlja fel a formázást? Esetleg külső program a Windows-ban (Partition Managerek)?

    Aki sok progit szeretne telepíteni:

    Most jelenleg 5 oldalra lapozós teljes képernyőnyi programom van az Alkalmazáskezelőben (4x4-es elrendezésben) + 4 a 6. lapon (84 progi), melyek között Angry Birds 1-2-3, Tank Hero, Jelly Wars, Cut the Rope, Dead Runner, They need to be fed, Brain Cube Premium, Google Maps, Sygic Aura, Opera Mobile, Aldiko, QuickOffice PRO is megtalálható (csak hogy a 10 megánál nagyobbak közül ragadjak ki párat), és van 90,47 megányi szabad belső tárhelyem (158M-ból 67,91 van felhasználva, SD Card 2nd partition-ön 500M-ból 287 felhasználva, szabadon 213)!!!
    Én ezek szerint csinálom:
    root + link2sd + partíciók alapból, a trükk abban rejlik, hogy kell egy app2sd is (van alapból az Androidban 2.2-től, de külső progival átláthatóbb), erre a célra Android Assistant programot használok (Market-ből ingyenes).
    Amint feltelepítesz egy sokat foglaló progit (pl.:Angry Birds Seasons 24,9 mega), link2SD-vel linkelj át mindent abból a progiból (.apk, dalvik, library), amit csak enged a 2nd partícióra. Ezt követően még mindig foglal valamennyi helyet a belsőn is, emiatt app2sd-t megnyitva helyezd át az SD-kártyára! Most piszok sok helyem van, de azért csak ésszel kell ezt csinálni, mert ha a memóriakártya elromlik, elveszted, stb., akkor amik rá vannak linkelve meg telepítve, azok nem fognak működni (rendszeralkalmazást NE, én a Google appokat is hagytam inkább belső kártyán, ki tudja, minek a hiányától omlik össze a gép, egyedül a Maps-hez, a Talk-hoz, és a Hangfelismeréshez mertem nyúlni).

    [ Szerkesztve ]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák