- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kurion
senior tag
Milyen hibákat észleltetek a telefon működése közben és szerintetek kamera és kijelző téren a várt eredményt hozza? Elméletileg 5megapixelből HD-t is ki lehet akár csikarni. erre a kamerára szerintetek ez igaz?
-
kurion
senior tag
a szín arzenálja nem fakó kicsit? mert ettől a telefontól csak a kevés szín tántorít el. a Galaxy Gio-ba 16m szín van és az valljuk be jóval több mint amit ez tartalmaz.
-
spanilana
csendes tag
Sziasztok!
Erősen gondolkozok egy ilyen telefonon! Milyen a töltője? (USB kábeles?) Még ami nagyon izgat, hogy működik-e rajta a skype videóhívás
pls ha valaki megnézné
Amúgy az ára tényleg nagyon csábító.. én anno nem vettem meg a ZTE a hibás kijelző miatt.
Még ha valaki megnézné, hogy böngészőből akadásmentesen megy-e valamelyik justin.tv link(http://www.justin.tv/sujieun)
-
Mindenkinek a saját preferenciái alapján kell meghoznia a döntést.
Ez jobb kamera, villanó, + előlapi kamera.
A ZTE meg kijelzőben szebb.Ha ezzel nem rukkolt volna ki a Telenor, akkor most nekem ZTE Lybra lenne.
De ezzel az árral most egyik sem tudott versenyezni.Nekem az Alcatel kijelzője tökéletes, sebessége is.
Én amit vártam, annál sokkal többet kaptam.
Én költhettem volna rá 100e-t is.
Most azon gondolkodom, minek tettem volna?Amire nekem kell tökéletes.
ZTE Blade:
T-mobile-nál 43000 Ft.
Vodafone: ?
Telenor: 40000 Ft
Boltban független Lybra: 44000 Ft. -
P-SZ-S
aktív tag
Nem, azt akartam mondani hogy ugyanazt megkapjuk 15k-val olcsóbban, zte bladenek jobb a felbontása, ennek meg a kamerája és az üzemideje, tehát tulajdonképpen nem dől sehova a mérleg. A zte blade pedig nem lealacsonyodás, nem a galaxy s-hez kell mérni őket, mert nem egy árkategória, viszont ha a saját árkategóriájában nézzük akkor az alcatel a legjobb választás szvsz.
-
P-SZ-S
aktív tag
Pont a bekapcsolva érdekelne
. És csak megerősíteni tudlak abban hogy kb. egy zte bladet veszel 15k-val olcsóbban. De szerintem megvárom hogy legyen a rózsaszínűeknél is, mert nem merem megkockáztatni hogy megvegyem, aztán esetlegesen ne tudjam felszabadítani a rabság alól.
Mellesleg ha tényleg jó telefont akarsz akkor dobj rá 15-20 ezret és vegyél használtan valami komolyabbat ( nagy x10, defy), mert hidd el hogy 2 teljesen más élményt ad. Ez a kitanulom az androidot szöveg, kb annyit jelent hogy "nincs pénzem", nehogy már azért vegyék fele áron mobilt mert félek a rendszertől, ha tanulni akarsz veszél G1-et, nekem első androidos telóm volt, volt rajta 1.6-2.3-ig minden, még honeycomb is, egy kis linux alapozás, de egy ilyen telefonon nincs mit kitanulni.
-
zedok
őstag
Bemész. Rákérdezel. Hátulról előre hoznak egyet, megemlítik h ne kapcsold be a kamerát, ne fotózz vele stb. Igazából én is elmentem még a megnézése után egy 10-15perces sétára. De belegondolsz. ZTE Blade vasa, 5mpixel kamera(jó nem a legjobb, ez igaz) , villanó, 2.2 android. És az ára
Mellesleg sokkal kisebb készülékre számítottam. 194 cm vagyok és azért a kezeim se picik. De ez a készülék nem is bújik el benne.
Mondjuk ami talán zavar, hogy csak 1 év garancia, de ennyi pénzért...Legalább kitanulom az androidot kicsit
Nem a legfejlettebb teló ez igaz. Nem egy SGS2. Nem is egy Defy (mellesleg ezen gondolkodtam, de húztam a számat ezekre az összegekre) -
P-SZ-S
aktív tag
Telenor felirat van a hátulján?
-
rokirobi
csendes tag
Hello mindenki !!!
Én is nagyon gondolkodom hogy beszerezek egy ilyet. De én már régóta egy WP 7-es telefont akartam venni, csak azok nekem túl drágák. De van egy megoldás Androidra ez a Launcher 7, itt egy videó róla : http://www.youtube.com/watch?v=hU6C7qLeduc
Szerintetek hogy menne ez a telon ? A csávó a videóban egy Zte Bladere tette rá és azon még elfogadható módon ment, és a bladenek csak a felbontása jobb ?
Vélemények ? -
zedok
őstag
Nos befektettem egy ilyen készülékbe én is
Eddig nem bántam meg főleg ezen az áron
-
unyadavid
senior tag
Rákérdeztem a 2.3-ra mert ugye elvileg q4-re (okt.-dec.) tervezték, de nem biztos mivel ezt a választ kaptam:
Dear David,
Regrettably there is no plan to upgrade One Touch 990 from Android 2.2 to 2.3 version at the moment.
We sincerely apologize the inconvenience!Should you have another request, do not hesitate to contact us.
Thank you for choosing Alcatel!Bár ez még nem zár ki egy decemberi upgrade-et, de hátha lesznek custom romok! (azok szvsz jobbak is szoktak lenni
)
-
imcsoo
aktív tag
Remélem a T-nél is kapható lesz és akkor sztem ez lesz az első droidos telóm
-
dom1n0
őstag
Valaki esetleg kipróbálná IGO-val majd a kütyüt?
Én felraktam rá, de nem akaródzott holdat találni, igaz mászkáltam vele, meg csak pár percig próbáltam.Én is sötétkéket kaptam, nagyon tetszik, gyors, kényelmes, nem egy "gagyi" telefon kinézetű valami, még a munkatársaimnak is tetszett, és az nagy szóó
-
Szia!
Nekem is első droidos telefonom.
Féltem, hogy olcsón nem lesz nagy élmény, de teljesen megcáfolt.
Pedig már gondolkodtam, hogy 100e-ért veszek egyet.
Úgyis hosszú távra terveztem.
25-e-ért meg örülök, hogy így döntöttem.Eddig mindennel* maximálisan meg vagyok elégedve!
(*A gyári launcherét kellett lecserélnem, azóta az is kiváló.)Wifi jelet könnyen talál.
Hangminőség nagyon jó. Jelzőhangok, csengések extrém módon hangosíthatóak.Nem nyiszog, nem recseg, nagyon egyben van.
Szép, prémium a kinézet, összeszerelés, illesztések.Már letöltöttem vagy 20 alkalmazást, azok szépen futnak.
Féltem az okostelóktól, de mióta használom, nem kéne más.
-
dom1n0
őstag
Sziasztok,
ma én is (remélhetőleg hosszútávon) boldog tulajdonosa lettem a telefonnak.
Droidos telefonom még nem volt csak tabletem, de a sebesség eddig meggyőzőÜdv, Andris
-
törölt tag
Ezt látta már mindenki? 24.990-ért kártyás csomagban megéri, nem?
Bocsánat, most olvastam vissza, szóval látom, csak nekem újdonság.
-
Most már minden rendben vele.
Letöltöttem a legszükségesebb appokat.Semmi hibát nem vélek felfedezni.
A Launcher Pro-val a fenti problémám is megoldódott. -
P-SZ-S
aktív tag
A telenor kék színűt ad, akkor talán a vodánál piros lesz. A T-mobilnál meg rózsaszín?
T-mobilos megjelenés mikor várható? Én még nem hallottan róla. Független nem hiszem hogy lesz, max külföldről import ( Hong Kongból 70k körül van), de meg lehet oldani hogy menjen bele a voda sim is. -
Dzsano
tag
Én függetlent, vagy Vodafonosat szeretnék, ha lehet pirosban. Mikor lesz már?! Az a hülye Voda teljesen leült. Se NEO, se semmi új. Az SE mini pro is máshol jelent meg először.
-
rokirobi
csendes tag
Csak a Telenor fogja forgalmazni ?
És vajon függetlenül nem szolgáltatótól mennyibe fog kerülni ? -
P-SZ-S
aktív tag
válasz
Braddock #141 üzenetére
Innen tudom, és nem hinném hogy lenne benne átverés, mondjuk a telenortól el tudnám képzelni, de szeritem most nincs mellébeszélés.
Többet tud mint a nagy gyártók alsókategóriás modelljei és 2/3-adukba kerül.
Mert van:
X8: de a 3" kijelző használhatatlan.
Galaxy 3 és mini: otromba felbontással
Zte Blade: talán ez méltó ellenfele, de ha tényleg igaz amit írnak akkor 15k a különbség köztük, a 990-nek használható a kamerája és elfogadható az üzemideje, Blade javára pedig ott a 800x480-as kijelző. Számomra még többet nyújt mint a blade, jóval alacsonyabb áron. -
ludla
őstag
Már nem sok idő és kint lesz az ára is a Telenor oldalán Alcatel One touch 990 [link]
-
kezdő
senior tag
Alcatel OT-990 now available at O2 UK for £99.99 on Pay & Go
Ez elég biztató ár.
-
imcsoo
aktív tag
Köszönöm az információt
-
imcsoo
aktív tag
És azt lehet tudni hogy T-mobile-nál is kapható lesz?
Ára ilyen 40k körül lesz? -
imcsoo
aktív tag
Valami információ hogy mikortól lesz kapható?
-
Jacak
senior tag
...Ja,és ilyesmit már más típus esetében is olvastam,azazh.,ha egy nagynevű márka képviselője hasonló,v. ugyanolyan,netán gyengébb paraméterekkel rendelkezik,attól sokaknak a szeme se rebben,minden szép,és jó,de ugyanaz egy kevésbé népszerű márka példányánál már öregecske,"futottak még"-kategória... :-s
-
Dzsano
tag
Én is visszatértem a következő megfigyelésemmel:
A HTC Wildfire S is mostanában jelent meg, és pici, keveset tud, és ugyanúgy mint az Alcatelben, 600-as proci van benne.
Akkor annak a tesztjében miért nem húzzák a szájukat, hogy kevés és régi a proci?
Mikor jön már Magyarországra az OT990? Voda! Ébresztő! Rendeljetek!
-
mkRoland
senior tag
Azért a nagyon belépő szintű okostelefonok még mindig olcsóbbak szolgáltatótól kártyásan, mint bármelyik másik függetlenül:
Vodafone 858 Smart 22-23 ezer forint (ha pedig 5000 forinttal feltöltöd amikor megveszed Vitamax-ban, akkor csak egy 20-as), az ezzel azonos képességű move by T-mobile 25 Domino-val.Ahogy gyorsan átfutottam, ezeknél csak (ha csak kicsivel is, de) komolyabbakat forgalmaznak függetlenül boltban: Spica, Mini, Optimus Me mind 30 fölött vannak, és akkor még nincs a készülékhez SIM-kártyád (ha meg már van, akkor lehet, hogy akad bónuszod is rajta, esetleg készülékváltással kedvezményt kaphatsz)...
De azért említsük meg, hogy vannak minimális előfizetői díjcsomagok is mindenhol (például most figyeltem fel a djuice intercampus-ra, vagy ha van bárki számára elérhetően a cégnél értelmes flottás csomag), amikkel viszont egész korrekt áron lehet kedvezményes készülékekhez jutni, igaz hálózatfüggően, de ez az esetek egy részében orvosolható a TurboSIM-mel, cserébe pedig a garancia miatt nem kell visszaszaladgálni a jellemzően országosan csak pár értékesítési ponttal rendelkező boltba.
-
mkRoland
senior tag
Volt szerencsém rövidebb ideig nyomogatni (kb. 1 óra) egy custom ROM-olt, 512-re "bővített" memóriájú Blade-et meg nagyjából ugyanennyi ideig egy eleinte FroYo-val, majd GingerBread-del felturbózott ACE-t, már nagyjából tapasztalt voda845-felhasználóként. Azért az ACE odaverte gyorsaságban és a kijelzőjén sem éreztem, hogy akár csak kicsit is pixelesebb hatású lenne, az ára alapján szerintem az Optimus One-nal lenne értelme összevetni a Blade-et és ezt az Alcatelt, meg még remélhetőleg sok-sok másik jól sikerült filléres csodát.
Amúgy a legkomolyabb amit megfogdoztam, az egy Desire HD volt. Azóta arról álmodok, hogy az én telefonomon is rajta lesz a "with Sense" felirat... De ilyenkor mindig csörög a Vodafone 845-öm, hogy kelni kell...szerk.: Most nézem csak az árakat, és bizony ha az Optimus One az ára alapján befér egy tesztbe, akkor az ACE is. Sorry, a saját flottás csomagunkból indultam ki, ahol a Blade és az Optimus One is 20-20 ezer, akárcsak az X8; míg a Galaxy Mini 15, az ACE pedig egy árban van a Wildfire S-szel 40-ért.
-
Dzsano
tag
Nekem is volt 2 db Alcatel mobilom, és szerettem őket.
Egy ilyen tesztet megnéznék:
Alcatel OT990 kártyás ár: 45000 Ft (elméletileg, de lehet akár 35.000)
Samsung ACE (kártyás ár: voda: 73.710 Ft, domino: 56.991 Ft)
ZTE Blade: (kártyás ár voda: 37.000, domino: 40 841 FtNe feledkezzünk meg arról, hogy a beszédátvitele igen jó a tesztelők szerint, van egy 5 megapixeles, vakus, autofókuszos kamerája is.
Szerintem a kissé régebbi Samsung (w723, Galaxy3, stb.) és LG mobilokat simán megszorítja.
A vidám színek is jók, és szeretem, ha a mobilom feltűnő, sőt, piros, (bár férfi vagyok) mert úgy jobban látom, stb. (például éjszaka, horgászat közben akár életmentő is lehet)
Nekem tetszik.
Lehet választani. -
kerelo
aktív tag
Jó cucc-Jó ár érték arány,és elég jó ötletek.Tetszik
-
Jacak
senior tag
Bejön.
...Egy dolgot viszont vh. nem annyira tudok megérteni ennél a típusnál sem,amit olyan sok telón látok,s az enyém is sajna ilyen: -miért nem lehet egy nyamvadt külső hangszórónyílást olyan helyre rakni a telón,pl. az oldalára vhová,ami nem némul el,ha az ember asztalra,v. zsebbe rakja? :/
-
dokee78
félisten
Android 2.3-al nagyon menne,de így is fog szerintem.
Gondolom a szolgáltatók beveszik a készüléklistájukba.
Ez a piros szín nekem is tetszik viszont. -
kovy79
őstag
Határozottan korrekt kis készülék és a teszt is jó.
A telefonnal készített videó, hmm, hogy is mondjam? Nem túl fergeteges...
Inkább lett volna 640x480, de jobb minőségben! -
foxymaci
senior tag
hmm ez nekem tetszik formára is és vállalható a belső is
+1 az Alcatelnek -
Törnek fel, mint a talajvíz. Egyre jobb modellek látnak napvilágot a kínai gyártó műhelyéből. Még tetszik is, bár egy szétcsúsztatható, QWERTZ-es modell talán még jobb lenne, de biztos nem ennyiért vesztegetnék.
-
attilav2
őstag
Ha már 3.5" akkor 800x480 jobban jött volna, ha ekkora felbontása lenne best buy lehetne, különösen azért mert nem kell mókolni hogy látsszon mind az 512 mb ram(blade), ez itt alap, és 2.3-at is kap.
-
Brown ügynök
senior tag
Második Alcatel telefon ami tetszik. Ezt most jól megcsinálták.
Az ára mondjuk picit magas.
-
nekem nagyon bejön ez a teló,lehet,hogy megveszem.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
johny dragon #95 üzenetére
teljesen kizárt, h 3 hetet akár úgy is elmenjen
-
pista59
őstag
Olvasgatom a telefonról szóló lapokat. Megint, szokás szerint a memóriával hadilábon állnak. A legtöbb szerint: built-in: 200 MB.
Korrektebb leírni a teljes ROM, és RAM méretét.
Aztán jön, hogy mi van a ROM-ban, mekkora helyet foglal, stb.
(Micsoda mizéria volt tavaly év végén a bléddel, hogy 256, vagy 512 a ram? Mindenhol mást írtak) -
B1T3
addikt
válasz
scyllarus #92 üzenetére
Szubjektív, és különböző álláspontokból minden nevezhető fosnak, természetesen a mérték is változó. Gondolom, itt a az érintőképernyős okostelefonokra gondoltál. Azért még mindig vannak páran, akiknek a Nokia a legmegfelelőbb választás. Persze folyamatosan csökken a számuk, illetve a Nokia sem véletlenül igyekszik leváltani a Symbiant Windows Phone 7-re. Összességében a Nokia nem rossz telefongyártó, azonban mint cég, nem működik kellőképpen jól. A telefonok külső formájában is képesek egyedit alkotni, elsősorban a burkolat alatti vas és a Symbian más platformhoz képesti megítélése miatt tartanak itt véleményem szerint.
-
pista59
őstag
512 MB RAM / 150 MB ROM
Ha ez így igaz, a rom elég soványnak tűnik. -
^Clown
addikt
45K-ért függetlenül? A ZTE Blade-nek végre akadt egy kihívója
-
scyllarus
veterán
Mert a Nokia valóban fos is.
Nekem az első pát telefonom Nokia volt, és nagyon jók is voltak. Csak röhögtem az Alcateleseken...
Most meg nem tudna senki olyan Nokiát mondani, amit szívesebben választanék, mint ezt az egykor lesajnált gyártótól származó kütyüt. Nekem tökéletesen megfelelne, várom már nagyon a szolgáltatói megjelenést. -
ssppiikkee
tag
Szerintem az Alcateltől szép teljesítmény, mostmár azért használható telefont is gyártanak
Külön + a Led-es lámpa alkalmazásnak -
cefre00
tag
Ha jól értelmeztem nem az Alcatel telefonok ellen emeltél hangot, hanem a beidegződést hoztad fel, ami manapság jellemző. Bármennyire is rossz ezt olvasni, hallani, mert nekem kedves emlékeim vannak Alcatel készülékekkel, manapság az átlag magyarnak legyen Nokia, mert minden más fos...
Ennek van alapja.
-
beefjeez
senior tag
hm, tetszik, lehet lesz ebből valami
-
O_L_I
őstag
Én nem vagyok biztos, hogy máshol is meglenne ez a beidegződés.
Sztem tőlünk nyugatabbra tudják az emberek a helyükön kezelni a dolgokat és most is mint mindig nem a magyar a piac a mérvadó.
Konkrétan bennem sincs ilyen beidegződés. Már rég beláttam hogy nincsenek csodák minden annyiba kerül mint amennyit ér.
Persze a márkának van felára az nem vitatom de azt nem várom el hogy 30-ért adjanak egy olyan telefont amit a Samsung 60-ért ad.
Amúgy nekem voltak Alcatel telefonjaim régen. 312, 535, 715 stb és pl az 535 meg 715 nagyon korrekt telefonok voltak a maguk idejében nem csak az áruk miatt. -
tjb007
nagyúr
válasz
callmeakos #80 üzenetére
Az a 995 lesz.
-
callmeakos
veterán
Hát itt van. Sajnáltam hogy a Mobile Meetingre csak egy bemutató telefont hoztak, mert nagyon sok jót meséltek akkor. Többek között HDMI csatlakozót is ígértek, de látom hogy ebből nem sok minden jött létre. Sebaj. Ez az ár/érték arány és ez a tudás szerintem bőven elegendő.
-
rep3at
őstag
Egy kis egyediség az Androidos készülékek egyre szürkülő mezőnyében. Részemről egyetértek az ajánlottal.
-
B1T3
addikt
„[…] tűző napfényben nem nagyon látható a kép; igaz, ez szinte minden telefonra igaz, a kivételt az LG Optimus Black és a Samsung GalaxyS II megjelenítői képzik.”
A Nokia-féle CBD-vel felszerelt telefonok nem jelentenek kivételt?
-
dokee78
félisten
Szerintem sok embernek tetszik és talán lehet olyan siker,mint a Blade,bár én a 2 közöl ezt választanám.Bár az Alcatel logót letakarnám valami matricával.
-
-
kolosanyi
veterán
Most kipróbáltam, de nem igazán látom, hogy lenne, eddig se úgy tudtam, hogy van ilyen... Na mindegy, az Optimusom hardvere nem a flashre lett tervezve...
A teszthez: Szerintem elég frankó kis telefon lett. Ha egy 7230 lenne benne, akkor azonnali vétel. Így se rossz, de erre nem cserélem le az Optimusom.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Na, egy vállalható cucc az Alcateltől.
-
Még a végén újra odakell figyelni az alcatelre?Alsó kategóriában nyerő cucc.Nekem tetszik jó kis gép ez.Köszöntem a tesztet.
-
janes74
senior tag
Jó ez,de otthonra nem kéne.
-
O_L_I
őstag
Hmm a Wildfire S-ben kb ugyan ez a felhozatal kicsit több ROM-mal dupla pénzért.
(Persze nem azt mondom hogy a HTC nem jobb minőségű de valsz nem dupla olyan jó)
-
cefre00
tag
Alcatel + Android...Azonnal kérek egyet a zsebembe!!!
-
maláj
addikt
ez inkább 1 tetszik plecsnit érdemelt volna szerintem - az ára miatt eleve + a betegségei ...
30-35k-nál egy halvány ajánlott pecsét esetleg ... -
scyllarus
veterán
Az összegzésben a Vodafone 858 Smart név van a táblázat fölött. Jó is lenne, ha ez a teló lenne a Voda sajátmárkás cucca, és nem a Huawei vacka.
Szerintem teljesen korrekt telefon ezen az áron, ha megjelenik szolgáltatónál, erősen el fogok gondolkozni a beszerzésén. -
mexicanraven
senior tag
válasz
Armagedown #56 üzenetére
Fentebb linkelték a fekete verziót.
-
caizzz
senior tag
" A FroYo már 2010 május 20. óta elérhető, így egy több, mint egy éves verzióról van szó"
igen mer' csak foverziok leteznek, jajj draga szuzanyam borogass
-
zsirfecske
addikt
korrekt kis telefon, úgy né ki tényleg nem baltáztak el benne semmit. első telefonom nekem alcatel volt, szerettem, most is azt vennék pl. samsung gio helyett
-
CHIPman
nagyúr
A hátlapon a kötelező Alcatel és with Google feliratok mellett két egyéb elemet találunk.
OneTouch lesz az.
A 3. oldalon lévő "kissebb" szó meg remélem, hogy elírás.
5. oldal: AMNRB helyett ARMNB. -
JR.CSé
senior tag
Egész kelemes példány.De a világot nem fogja megváltani ez se
-
nuke7
veterán
"alap videólejázsót" - ez gondolom videolejátszó akart lenni...
amúgy ennyire szereted a twitter-t..? kétszer is írod a kliens meglétét... -
osztraksajt
őstag
A telefon hangszórója (nem a külső, azt olvastam, hanem a beszélgetésre szolgáló) milyen?
A Pulse-tól amiatt vettem búcsút, mert gyakorlatilag nem lehetett hallani semmit kicsit zajosabb helyen, pedig nem rossz a fülem.
-
nuke7
veterán
nem lenne érdemes kikapcsolni a gps-t a videó erejéig..?
úgy tudom, az nagyon sok erőforrást eszik, és hétköznapi használatban nincs is mindig bekapcsolva.
-
nem rossz, igaz alcatel nem a szívem csücske
-
zsoltyyy
senior tag
válasz
Armagedown #38 üzenetére
Te azt honnan veszed, hogy nincs feketeben ?
-
Napfénysüti
nagyúr
Elég korrekt telefon lett az Alcateltől, le a kalappal előttük.
Ennek ellenére én még mindig inkább a ZTE Blade-re voksolnék.
-
Armagedown
őstag
Két dolog nem teszik benne , az hogy nincs feketében , és az hogy rajta van az Alcatel felirat , azon kívül nem rossz
-
BalanceR
addikt
Van a böngészőben flash támogatás ?
(szerintem érdemes lenne minden belépő-androidos telótesztbe beleírni, mert nem álltalános, de fontos funkció...) -
blackydan
senior tag
Nafene ez az alcatel telefon jóra sikerült
Jó ilyen dolgokat is látni, egy kicsit jobb akkuval maga lenne a csoda
-
energy_
senior tag
én ezt azért nem érzem olyan best buynak,jóval alatta lehet kapni bladet és x8-at is szóval szerintem ez felejtős,majd ha olyan 30 körül lesz az ára
-
zsoltyyy
senior tag
Feketében egész jó, már csak azt az alcatel feliratot kéne róla leszedni.
-
Telomanikus
senior tag
nemrossz nem rossz...csak alcatel
-
manoarc
senior tag
-10k és best buy
-
JanFe
aktív tag
Nem is rossz keszulek, nekem tetszik
-
mkRoland
senior tag
Nekem meg mindkettő kell!
Tök jók ezek a kínai cuccok! Most vodás kártyám egy Huawei-ben van, ha lenne a 20-as kártyámhoz Blade-em (még 1-2 hét és lesz) meg egy Alcatel-em a cégeshez, kiegészítve valami Made in China cipővel, meg szereznék egy kínai barátnőt, akkor aztán minden kínai lenne rajtam!
Bár lehet, hogy az egyiket egy Tablet-re kellene cserélnem! -
zsoltyyy
senior tag
Kinézetre azt hittem, megint egy 2,8" 1,3mp.
Egyértelműen a Blade ellenfele, csak szerintem ezzel már kicsit elkéstek.
Ha jóval olcsóbb lesz akkor oké, de egyébként meg már akkor a Blade. (de inkább egyik se)
-
EczkE
veterán
Korrekt cucc!
-
daninet
veterán
Véééégre valami színes.. hol volt ez a telefon, amikor a csajomnak válogattunk???
-
Saccco
nagyúr
Kicsit sajnálom a felbontást. WVGA kijelzővel bestbuy lenne.
Ettől eltekintve jó.
-
legiaap
félisten
És hol a videó???
-
tjb007
nagyúr
Itt van a videó, szerintem csak véletlen maradt ki.
-
tjb007
nagyúr
Az összeállítás pont jó így ahogy van.
Ez a felbontás pont elég ahhoz, hogy (annyira) ne akadjon. A kamera az sosem volt az Alcatel erőssége, az összeszereléssel sem szokott (általában) gond lenni (az már egy másik dolog, hogy az "első fecskéknél" odateszik magukat a többinél meg mintha valaki más csinálta volna).
Cserélni én sem cserélnék rá, nem látom értelmét, majd talán a 995 -re vagy a 910 -re, persze csak ha meg is jelennek. -
Gál István
senior tag
Nagyon izgalmas telefon.
-
ben11
őstag
Nagyon korrekt készülék lett,de az Optimus One-om nem adnám érte..
-
mkRoland
senior tag
Szerintem 2.2 és azutániakba nem muszáj Galaxy S-méretű ROM-okat nyomorgatni (na nem mintha a gyártónak nem csak párszáz forinttal többe kerülne nagytételben), lehetne (ésszel) használni erre a memóriakártyát is! Ennél az Alcatelnél pedig nincs is hot-swap funkció, a mai wifi-s időkben pedig nincs is olyan sokat használva az USB-kábele adatátvitelre, hogy emiatt kényelmetlenné váljon pont egy SD-ről futó alkalmazást kilőni a gyors adatátvitel miatt. Ami még jópofa köztes megoldás lenne, az az, ha minimális mennyiségű ROM-mal érkezne a telefon, és 2 microSD kártyával lehetne bővíteni, amik közül az egyik nem leválasztható lenne (kvázi ROM-bővítés). Ennek nagyobb értelmét látnám, mint a sok-sok gigás ROM-oknak (nem azt akarom mondani, hogy az rossz)!
-
hemaka
nagyúr
Az a lockscreen tök jó, tetszik.
-
Nem a fotók minőségével vagyok elégedetlen, hanem a kiválasztott témák és helyszínek, lehettek volna jobbak. Ez érvényes, szinte minden tesztre.
-
Maxentius
addikt
Már csak egy jobb akku kellene és nagyjából best buy lehet akkor a kategóriájában.
-
RepeatSector
senior tag
Szép,
+ a kameráért dicséret
-
csigacska
tag
Szép kis teló, a kezdő ára pedig igen kellemes, ZTE Blade kihívója szerintem is. Ha most vennék telefont, akkor szerintem ez lenne a választott, a 600-as proci pedig elég lenne pl.: nekem, nincsenek túlzott igényeim (a mostani Galaxy 3-mam se tud sokkal többet).
-
fattyu
veterán
Teljesen vállalható. Középkatra elmegy a 7227 ha tesznek alá elég ramot.
-
ThorsHUN
őstag
Haaat nagyon vegyes a kep bennem.
Amit en mashogy csinaltam volna:
ROMbol tobbet!!!!!
Procibol ma mar a 600as nem el meg, tessek 800ast belerakni legalabb!!!
Amin sporolni lehetett volna a proci huzasanak es a ROM bovitesenek ellensulyozasakent az a kepernyo. Mehetett volna bele egy 3"os kepernyo, az olcsobb (?).Tudom orok elegedetlen vagyok, de ugy nezek a telefonra, hogy ezt vajon ajanlanam e?
Amit alacsony arkategoriaban szuksegesnek tartok:
a 320x240es felbontast instant elfelejteni. Ez a 320x480as jo. Kapacitiv, de multitouch nem feltetlenul kell.
Jo a regi proci is, de legyen minimum 800ra felhuzva, ugy sokkal kevesbe akad.
Memoriaban ki lehet egyezni a 256-tal (bar az 512 mar sokkal jobban hangzik), de ROMbol mindenkeppen szukseg lenne sokkal tobbre (512, amibol megeszik a rendszer is vagy 100at)
A tobbi az a 3,5es csatlakozo, esetleg hardveres gombok. Fenykepezogep nem kell nagy, ledes vaku jo ha van. FM radio is need.
Ennyi. Plusz a kulsoben a kulonbozo szinu boritasok.Ezt ossze lehet hozni 40 korul szerintem. Csak senki nem csinalja meg.
-
AS
félisten
Ez jo
Nagyon jó hogy nem csak rádobta a 2.2-öt hanem szépen raktak programokat is rá
-
mkRoland
senior tag
Nekem tetszik, az van benne, ami nekem kell: 2.2 (adja az ég, hogy az Alcatel igazat mond, és 2.3 is hamarosan lesz), 512 RAM-mal, LED-del, kapacitív, multi-touchcsal, viszonylag nagyméretű kijelzővel, jó videófelvételi felbontással (bár a teszvideó minősége annyira nem okés... talán szoftveresen javítható még) és jó áron. Engem az ekkora kijelző-mérettől elvárt felbontásbeli elmaradás nem tántorít el.
Csak én voltam figyelmetlen, hogy nem találtam említést egy esetleges proximity-szenzor meglétéről?
Szerintem én vagyok a célcsoport, mint nem márkahű, és olcsó de nem gagyi okoskát keres. Számomra ez a ZTE Blade kihívója. -
tommjee
senior tag
Nem rossz ! Amikor megláttam a képet azt hittem hogy 2,8-as kijelzője van
A kamera jó benne ! Csajos telefon szerintem
-
r4z
nagyúr
Kihívóra talált a Galaxy Gio?
IMHO kissé Wildfire-kopp elölről, de tény, hogy jól néz ki -
kcsa
veterán
Telenor One Touch / Alcatel One Touch 990
A telefon teljes specifikációját itt találjátok meg:
http://www.gsmarena.com/alcatel_ot_990-3799.phpA telefonhoz tartozó PC szoftver és drivereket itt találjátok meg:
http://www.alcatelonetouch.com/support/download/ot-990.htmlDriverek /_csak_Windowshoz_/:
A fent említett oldalról letötitek az Alcatel One Touch Upgrader programot, ezután fel kell telepíteni egy Windows rendszerrel rendelkező számítógépre, majd rákötni a telefont a PC-re egy USB kábellel. Ezek után a rendszer felismeri az eddig ismeretlen komponenseket.Röviden összefoglalva:
600 Mhz-es Qualcomm MSM7227 processzor (Többek között ez található az SE x10 miniben, LG Optimusban, HTC Legendben SE X8ban, ZTE Bladeben stb.)
512 MB RAM / 512 MB ROM
3.5"-os kapacitív a kijelző, mely 320*480-as felbontású TFT.
5.0 MP-es AF-es kamerával és vakuval bír.
Wifi, GPS, Bluetooth 3.0, Gyorsulásmérő, 3 tengelyű mágneses szenzor, fényérzékelő, közelségérzékelő és előlapi kamera.Fontos!
Aki életében most vett először androidos telefont, tegyen meg annyit a fórumozók és a saját lelki nyugodtságáért, hogy végignyomkodja a beállítások menüpontot a telefonban! Sok kérdésre magától is megtalálja az ember a választ. Természetesen, ha nem megy, azért van a fórum, szívesen segítünk (azt hiszem, nem csak a magam nevében mondhatom ezt).
Miért van az, hogy 1 napja használom a telefont és már nincs pénz a kártyámon?
Az android rendszer lételeme az internet elérés. Emiatt alapbeállításon kérdés nélkül barangol az interneten.
Könnyen kikapcsolható: Beállítások -> Vezeték nélküli kapcsolatok (felül) -> Mobil hálózatok (alul) -> Adat engedélyezve -> Pipát vegyük ki, ha be van pipálva.
Kapcsolgatni is lehet, ha erre van szükség, ugyanis a telefon alapból rendelkezik ilyen szoftverrel/widgettel (Adatforgalom be/ki), illetve APN Switch widget használata érdemes még!Widget elhelyezése a képernyőn:
Hosszan lenyomjuk az ujjunkat a főképernyőn, felugró ablakból rányomunk a Widget nevű lehetőséget, és onnan válogathatunk a lehetőségekből, majd elhelyezhetjük tetszőlegesen valamelyik főképernyőn.Hogyan tudok saját csengőhangot/SMS hangot betenni?
Az SD kártyán egy ilyen stuktúrát kell létrehozni:
/media/audio/alarms
/media/audio/ringtones
/media/audio/notifications
Vagy Marketből is leszedhető egy erre képes app, pl RingDroid.Task Killer, kell ez nekünk?
TaskKiller, kell ez nekünk?Nem szeretném, hogy minden kép megjelenjen a Galleryben, mit tegyek?
Amelyik könyvtár tartalmát nem szeretnéd viszontlátni a Galleryben, oda hozz létre egy filet .nomedia névvel.
Ez egy olyan fájl, aminek csak kiterjesztése van. Létrehozása: Pl. total commanderrel Shift+F4 az ablakba beírod .nomedia. A tartalma nem számít. Elmented és készen is vagy.Fájlokat szeretnék másolni a telefonom és a PC-m között, megoldható ez kábelek nélkül is?
kelzsoca leírásaTudtok-e ajánlani xyz programot?
Van saját topicja: Android AppzGoogle Play asztali gépen:
- https://play.google.com/store/<- Hivatalos Market
- http://www.androidzoom.com/
- http://www.appbrain.com/ <- AjánlottNéhány ajánlott app:
SMS kliens – Handcent SMS, GO SMS Pro
Böngésző – Dolphin Browser HD, Miren Browser, Opera Mini, Opera Mobile,Skyfire
Hívás költség követésre – Call Meter NG
Videó lejátszásra – MoboPlayer, yxplayer, mvideoplayer, Rockplayer
File kezelő – ES File Explorer, Astro, Root Explorer
Rendszerfigyelő – Quick System Info
Sebességtesztelésre – NeoCore, Quadrant, LinpackHogyan tudnék átrakni programokat könnyedén a telefonmemóriájából az SD kártyára?
App2SD program a marketről, automatikusan felajánlja, ha átrakhat egy programot az SD-re!
Link2SD használata. Leírás itt: Link2SD - érdemes az SD-n egy ext2 partíciót létrehozni.
Move2SD Enabler (root kell hozzá)Kamerahang eltávolítása:
/custpack/JRD_custres/audio/ui/camera_click.ogg eltávolítása megszünteti a kamerahangot!Pár tesztfotó pnauser kollégától!
teszt fotó
Hasznos programok:
hasznos programokAlapok:
Mi az a wipe?
Wipe az amikor mindent törölsz a telefonból. A recoveryből elérhető a wipe/factory reset menüpont alatt.
Mi az a recovery?
A recovery az utolsó mentsvár ha baj van. Ez a telefon vészvisszaállító helye. A gyári recoveryvel nem lehet sok mindent kezdeni. Ezért szokás a ClockworkModot feltenni. Amivel lehet biztonsági mentést csinálni/visszaállítani, flashelni.
Mi az a flashelés?
A recoveryből felteszünk egy ROMot, vagy egy bármilyen modosítást/update-t amit csak így flashelve lehet feltenni.
Mi az a bootloop?
Ha valami probléma történik flasheléskor vagy valamit felflashelünk amit nem kéne vagy nem úgy kéne akkor jön elő ez a jelenség. A telefon nem tud talpra állni, betöltéskor megáll a betöltő képernyőn, villan majd újra. Nem tud elindulni ezért újraindul, újra és újra.A következő üzemmódok helyes működésének előfeltételei, hogy a készülék driverei rendesen fel legyenek telepítve a számítógépre!
Recovery:
Akksi ki-be, kikapcsolt állapotban a telefon bekapcsoló gombját + hangerő FEL-t kell egyszerre nyomni, bejön egy zöld droid majd megkell nyomni kicsit a bekapcsoló gombot hogy behozza a recoveryt.Figyelem ha droid-doboz alatt végigmegy a töltőcsík akkor a rendszerünk HR-t azaz Hard Resetet kapott, gyári beállítások lesznek ismét, minden program,sms, eltűnik a telefonból és friss,gyári rendszer lesz.
Alcatel HS-USB Diagnostics:
A kikapcsolt készüléken a Home gombot lenyomva tartva és a számítógépre kötve USB-n hozzuk be.Fastboot:
Telefon kikapcsolt állapotban, bekapcsoló gomb + hangerő LE nyomásával tudjuk behozni. Ha bejött a zöld droid utána még egy 4-5-6 sec-ig nyomva kell tartani a hangerő LE gombot. Akkor sikerült ha csak a kapacitív gombok és a képernyő feketén világít.ClockworkMod/CWM:
http://androidportal.hu/2011-06-01/clockworkmod-recovery-hasznalata
A ClockworkMod, vagy más néven Clockwork (röviden: CWM) - egy custom recovery az Android telefonokra és tabletekre, amely lehetővé teszi, hogy mentési, helyreállítási, javítási és karbantartási műveleteket végezhessünk el a készüléken.CWM futtatása telepítés nélkül:
http://mobilarena.hu/tema/zte_blade_olvasd_el_az_elso_hsz_t_fuggetlenites_ti/hsz_4278-4278.htmlKöszönet érte: rum-cajsz, tlac kollégáknak és az androidportal.hu-nak
Csak Windows rendszeren!
ROOT:
Ha úgy érzed nem vagy biztos a dolgodban NE állj neki! Csak saját felelősségre alkalmazd!
Ez a megoldás csak a 2.2.2-es rendszeren működött!Garanciavesztéssel járhat a dolog! (Természetesen van visszaút is – Unroot)
1. Telepíteni kell a Java SDK-t és az Android SDK-:
http://logout.hu/bejegyzes/qltsar/az_android_sdk_telepitese_hasznalata/hsz_1-50.html
Alaposan olvassátok át!
2. Letöltöd a SuperOneClick 1.9.5-et:
Leírás, angol tudás szükségeltetik hozzá:
[link]
3. Meg kell nyitni a SuperOneClick-et (rendszergazdaként futassuk), a telefont az USB kábellel-géppel összekötni, nem kell kapcsolódni SD-vel! Alkalmazások -> fejlesztés -> USB hibakeresésnél pipa BENN legyen!
4. ROOT gomb megnyomása
5. Pár perc alatt végig fut a program, kiír minden infót, hogy épp mit csinál stb. Majd kiírja ha végzett.
6. Leveszed a telót ha elkészült, és újraindítod! Hosszú lesz az első boot! Légy türelemmel!
7. Ha rootolás során "step 4, ..karakter lánc hosszabb, mint a startindex.." hibaüzenettel leáll a művelet, akkor a "SuperOneClick v1.9.5" programot használva hiba nélkül lefut a művelet (ez a verzió is megtalálható a fenti linkekben.)
Rootolás után a sikert a RootChecker nevű programmal ellenőrizni érdemes!HIVATALOS Gingerbread elérhető a Telenor One Touch 990-re!
Frissíteni érdemes a legújabb OTU-al.
http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/ot-990.htmlUsb hibakeresés-nél a pipát vegyük ki!
GB Telenor ROM rootolása:
qltsar kollégának köszönhető:1. USB Debugging / USB Hibakeresés : BE!
2. A készülék driverei legyenek feltelepítve!
3. A telepítő az install.bat file-al indítható az előző két feltétel megléte után parancssorból.
LetöltésTelenor One Touch Minimal Edition v1.0
Jellemzők:
- root
- conservative CPU skálázás (ondeamand továbbfejlesztettje)
- dalvik-cache a custpack particióra helyezve --> 151MB szabad hely a felhasználói terület indulástól számítva
- Stock Gingerbread Launcher
- Stock Android Music Player
- RealCalc
- YaffsExplorer (Root filekezelő, segítségével tudtok készíteni mentést a custpack particióról)
##A fent említett alkalmazások _eltávolíthatóak_ mindenféle trükközés nélkül, helyük a /cusptack/app/removable##
- Dalvik-HEAP 64MB
- gpu renderelés a menüben, és a videólejátszáskor
- gapps frissítve
- számos build.prop tweak
________________________________A csengő és üzenetjelző hangok nagy része eltávolítva, mindegyikből 1db maradt. Alapértelmezetten _nincs_ beállítva csengőhang, figyelembe véve a felhasználók ízlésvilágát, így az első indítás után _szükséges_ beállítani mindegyiket!
A felhasználó védelmében a mobilinternet profil-t csak a Beállítások -> Vezeték nélküli kapcsolatok -> Mobilhálózatok -> Hozzáférési pontok nevei menüpont kiválasztása után elérhető.
A ROM magyar nyelvű, alapja a legfrissebb Telenor által publikált firmware.Telepítés:
- letöltöd a zip file-t
- kicsomagolod egy tetszőleges helyre.
- megbizonyosodsz, hogy a telefonod driverei megfelelően felvannak telepítve az általad használt operációs rendszerre.
- engedélyezed az USB Hibakeresést
- install.bat-tal indítod a telepítőt
- sikeres telepítés után a készülék automatikusan újraindul, és elindul a kész rendszer
MINDEN FELHASZNÁLÓI ADAT TÖRLŐDIK A KÉSZÜLÉKRŐL!
Letöltés
Patch 1.1A készülékben okozott károkért felelősséget nem vállalok! qltsar
Sok sikert és jó munkát!
zedok, qltsar
Köszönöm mkRoland, milangfx, szezso15 kollégáknak és még sok embernek /ZTE Blade topik lakóinak/ akik segítettek összehozni ezt a leírást.
---------------
Az eredeti hozzászólás:úgy látom a "masszív" szó Bog után megfertőzte a szerzőt is
Viszont a gyárilag telepitett ledes zseblámpa app nyerő[ Módosította: #65675776 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest