Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VS461

    tag

    Sziasztok!

    Pár hete kérdeztem itt, hogy működne-e a Pi2-re telepített OSMC távvezérlése olyan módon, hogy a Pi wifi-adapterrel csatlakozik az iPhone által létrehozott hotspotra, majd az iPhone-ról, Kodi Remote app-pal távirányítom a lejátszást. Autóba akarok Pi-t telepíteni zenélésre, és így nem kellene külön tapiképernyőt beépíteni, valamint az iPhone is online marad. Kaptam is javaslatokat, köszi szépen!

    Végre ki tudtam próbálni. Voltak problémák, nem csatlakozott semmilyen wifi-hálózatra a Pi, de most volt időm olvasgatni. Frissítettem az OSMC-t, most a 2015.06-1 változat van fenn, és ezzel simán működik a dolog, a kis adapter (Edimax EW-7811UnR2, 150 Mbps) látja az ad hoc hálót, csatlakozik is simán. A Kodi Remote-ban beállítottam a telefon által kiosztott IP-t, és kész.

    Úgyhogy most örülök. Újraindításkor, ha be van jelölve a "Wait for network" a vezeték nélküli beállításoknál, akkor újra felcsatlakozik, valamint ezt mindig ismétli, ahányszor indítom a hotspotot a telefonon. Eddig mindig ugyanazt az IP-t kapta, úgyhogy a Kodi Remote is működik.

    A továbbiakban autóba szerelve fogom tesztelni a koncepciót :) . Lehet, lesz belőle majd egy rövid cikk.

    Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота

Új hozzászólás Aktív témák