Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeniL

    tag

    válasz ddudas #10382 üzenetére

    Igazából keresem a helyem a rPi-vel kapcsolatban. Már nagyon régóta megvan, de nem éltem ki vele a kreativitásom és érzem több lehetőség lenne benne, mint amire eddig egyáltalán gondolni véltem.
    Bár tényleg nem drága amit Te írtál, de ha már ennyire szeretnék egy Nas-t, akkor vagy egy OpenWRT-s routerre költenék, vagy pedig kukáznék valami Intel Atomos lapot és ott nincsenek "sebességbeli korlátai" (legalább is számomra).

    Érdekel, tanulni szeretnék, ezért is választottam ezt az utat és ha már "megvan", akkor használnám ilyen célra is, annak ellenére, hogy nem a legmegfelelőbb. A legbutább célját ellátja, torrent fut, bár a sebesség gyér, de este elindítom, reggelre lejön (a fogyasztás miatt nem zavar, mennyi ideig tart neki), és dlna-n megosztom a TV-nek. Tehát nem nagyüzemű backup vagy bármi tárolásra tervezném, viszont ha már lehetne, akkor SMB-n szépen a több gépről is másolgatnék, mentegetnék. Na most az általad linkelt NAS sem egy "erőmű" , ahogy olvasom SMB-n 7-8MB/s az írás, olvasásra pedig 14 körül írnak. Na most majdnem ilyen sebessségekről olvasgattam korábban fórumokon, ahol volt aki már rPI-vel elérte a 8-10 MB/s-es írási sebességet.

    Tehát igazából egy picivel jobbért, nem adnék ki 10 ezret sem, bár ugye az "idő is pénz" amit a szenvedéssel eltölt az ember, de ezt nem számolom, mivel érdekel, tanulok, fejlődök általa.

    Tehát egyenlőre maradnék az eredeti felállásban, ha bárkinek lenne ötlete, beállítási segédlete, miként tudok többet kicsikarni belőle, ne tartsa magában :)

Új hozzászólás Aktív témák