Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mister_X

    nagyúr

    válasz trufa12 #39244 üzenetére

    Minek

    kell

    ennyi

    entert

    leütni?

    ;]

    A műfaj és stílus behatárolása nem feltétlen a perspektivától függ:

    - FPS, First Person Shooter: első személyű lövölde, azaz a karakter szemével látsz, cselekszel - és lövöldözöl. First Person lehet a Skyrim és a Metroid is, mégsem FPS.
    //Killzone 3, Battlefield 3

    - RPG: Role Playing Game: szerepjáték. Vezeted, fejleszted a karaktered a sztori során, akár belső nézetből, akár "nézdahátam" vagy madártávlat alól. Lényeg (jobb esetben) a sztorin van. Ide tartoznak a jRPG-k is, amik japán kézből kerülnek ki. Szokás különválasztani, mert más szemléletben készültek és egyedi stílusjegyeket viselnek.
    // Oblivion, Final Fantasy XIII

    - Action: akció, általában TPS nézetű. Lényeg a játékmeneten és a sztorin van, a scriptelt, álleejtős, moziba illő jelenetek mondhatni alapkellékek.
    //Uncharted 3, GTA IV

    - Hack'n'Slash: üsd, vágd, nem apád! Kritikus pont a játékmenet, a karakterfejlesztés és a sztori hármasa. Nyílván számbeli túlerővel nézünk szembe kábé mindig, de a gombok helyes sorrendjének leütésére szebbnél szebb kombókat csalhatunk ki.
    //God of War III, DmC - Devil May Cry

    Élesen nem lehet elkülöníteni egyiket sem, mert minden játék "kölcsön vesz" más műfajoktól: például Fallout 3. Sok egyéb stílus, műfaj van, mint Tactical Shooter, First Person Action, Tactical Espionage Action, Shoot em up, stb.

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Új hozzászólás Aktív témák