Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz ->Raizen<- #31838 üzenetére

    Lassan 5 éve használok fullHD TV-t, egy 42"-os Panasonic plazmán kezdtem, most 50"-osom van, így én is tudom miről beszélek. Sajnos akámilyen messze megyek is a paneltől, látom azt az ordító különbséget, ami ugyanazon játék PS3-as és PC-verziója között van. Az a baj, hogy nem csak a felbontásban van különbség, hanem - ahogy írtuk korábban r3dsnake kollégával - textúrákban, frame rate-ben, Vsync-ben, de sajnos részletezettségben is: csomó tereptárgyat eleve kihagynak a PS3-as verzióból, a textúrák nem töltődnek be idejében, stb., ahogy azt sok esetben láthattuk.
    Persze, az vitathatalan, hogy vannak szép címek, de ezek szinte minden esetben az exkluzívok és azért azoknál is vannak problémák, csak ugye a játékélmény vagy az egyediség palástolja a dolgot. Ilyenekből meg jó, ha évente kettő megjelenik. A fullHD 3D futtatásról meg ne is álmodjunk, ahhoz végképp rettenetesen kevés a GPU, ha még 2D-ben is csak 720p-t (vagy annyit se) tud.
    Azért vannak az Uncharted 3 grafikai szintjét is bőven lelépő játékok PC-re is, nézd csak meg pl. a Mass Effect 3-at fullHD-ben. Hát, én az államat erősen a földön keresgéltem. A PS3 sajnos sehol nem tud olyan tesszelációt, ami ma elvárható lenne.

    A visszamenőleges kompatibilitást sajnos kénytelen lesz feláldozni, ez majdnem teljesen biztos, a Sony is többször megerősítette, hogy mellőzik a Cell-megoldást, mert nagy mellényúlás lett a nehéz programozhatósága miatt. Az architektúra-váltás viszont azt hozza, hogy a Cell-re írt és optimalizált játékok nem fognak menni más procin/oprendszeren. Ez olyan, mintha PC-s szoftvert akarnál MAC-re telepíteni.

    Nem arról van szó, hogy lebecsülöm a játékélményt - manapság is nagyon jól eljátszom az MK2-vel is, pedig itt van a tavaly megjelent MK is a polcon - de ez nem változtat azon, hogy bizony a kor elvárásainak meg kell felelni egy konzolgyártónak. Én ezért mondtam korábban is, hogy eleve rövidebb élettartamot szánnék egy konzolnak a gyátók helyében, a mai felgyorsult fejlődés miatt ezt igazán beláthatnák. Minden valamire való gyártó évről évre jön az olyan hardverekkel (lásd telefonok, tabletek), amelyek kétszer olyan gyorsak/kétszer olyan felbontásúak, mint az egy évvel ezelőtti modell. Ha figyelnek a visszafelé kompatibilitásra, akkor ez konzoloknál is megoldható lenne.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák