Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz knorbi77 #20872 üzenetére

    Ne is haragudj, de látszik, hogy gőzöd nincs a konzolok hardveres felépítésének működéséről és csak innen-onnen beollózott dolgokkal, feltevésekkel dobálózol. Komolyan azt gondolod, hogy a PS3 a 256 MB-os videó-műveleti memóriájával sokkal nagyobb dolgokra képes, mint az Xbox 10 MB-ossal? Teljesen más architektúra a kettő, össze nem vethető a memóriaméretek alapján. Teljesen mások a pipeline-ok mindkét rendszerben, a pufferezésről és a multi-thread-es process-ekről már nem is beszélve. Kb. olyan, mintha almát hasonlítanál a körtével.
    A legtöbb benchmark-ban az Xbox sokkal jobban teljesít - már ami a grafikus képességeket illeti, CPU-erőforrásban meg egyértelműen a PS3 az erősebb, csak ugyebár köztudott, hogy a mai cutting-edge játékiparban sokkal nagyobb jelentősége van a grafikus számítási teljesítménynek, mint a CPU által nyújtott teljesítménynek. Ma már a bonyolult számítási műveleteket nem is elsősorban CPU-val, hanem GPU-val számoltatják, akármilyen hihetetlen is - ezért állítanak VGA-kat csatasorba bonyolult algoritmusok számításához.

    Az meg a másik hülyeség, hogy Xbox-ról portolnak PS3-ra. Két külön világ, teljesen más csapat felelős az egyik portért és a másikért, egyébként többnyire PC-ről portolnak mindent.

    Tetszett a Mafia 2? Hát, mint játék, hangulatra nekem is, de a PS3 verziót tűrhető grafikájúnak nevezni minden, csak nem normális dolog. Ott nem csak a 20 FPS alatti sebességgel volt gond, hanem a texturák minőségével, az iszonyatosan alacsony felbontású és elnagyolt modellekkel, illetve a hiányzó effektekkel is. Egy kalap szar, optimalizálatlan bughalmaz, egy félig befejezett port. Az eleve PS3-ra fejlesztett, annak számítási képességeit maximálisan kihasználó, végletekig kiélezett és tökéletesített Uncharted 2-vel egy lapon említeni meg teljesen nonszensz is, kb. mintha egy Doom 2-őt hasonlítanál egy Quake 4-hez.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák