Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz csdm #16439 üzenetére

    "Tudom hogy hardveresen rendesen odabasz a PC-nek és az xboxnak is."

    Ezt azért így nem lehet kijelenteni. Sok cím pl. Xbox-on jobban néz ki, ezen túlmenően a BD-meghajtót leszámítva egy mai középszintű PC simán állva hagyja a PS3-at: nagyobb felbontásban szebb grafikára képes, mint a PS3.

    "Új PS3-ra helyből nincs elég pénzem, viszont a nekem a FAT is bejön. A régebbi FAT-ok nem melegednek, és válnak használhatatlanná mint az xboxoknál a régi alaplaposok?"

    Ezt sem lehet így kijelenteni. A régebbi és az új PS3-aknál is előfordulhat YLoD hiba, vagyis amikor a processzorláb elválik a nyáklaptól a hibás forrasztások miatt. Amúgy a FAT-ek közül inkább a 2. és 3. generációs, tehát a vége felé készült modellekre jellemző, hogy kevésbé melegszenek, mivel ott már kisebb csíkszélességű CPU-t és GPU-t használtak. A legelső FAT-ek még eléggé melegedtek és többet is fogyasztottak, zajosabbak is picit. A Slim-ek csíkszélessége (pláne a legújabbé) még kisebb, még kevésbé melegszik, igaz, a hűtése is kisebb, mint a FAT-eké volt, így picit zajosabbak is, mint a FAT-ek.

    "A konzolos játékoknál valahol érezhető, hogy a PS3 sokkal folyamatosabb képet tud adni( ha egyáltalán több fps-t ér el a játékoknál mint a microsofos társa? Az például nem érné meg nekem, hogy az xbxo 60 fps-sel futattja a játékot, a Ps3 meg 120fps-sel mert az úgyse szúrom ki a szememmel"

    Nincsenek ilyen különbségek a két konzol között, sőt, inkább olyanra tudnék több példát hozni, amikor Xbox-on néz ki jobban valami (de ez a különbség sem igazán számottevő). A multiplatform címeknél egyértelműen megfigyelhető, hogy grafikában, sebességben és felbontásban egyértelműen a PC a nyerő, aztán kb. egy szinten mozog a két konzol. Szignifikáns különbség nincs.

    Ami a PS3 mellett szólhat: BD-meghajtó (ezáltal Blu-ray-ek lejátszása), alapból meglévő WiFi (ez már az új Xbox-ban is benne van), szabadon cserélhető vinyó, rávehető az mkv-k lejátszására is, használható médiaközpontként, böngészője van (igaz, elég rossz és instabil), csendesebb működés, talán megbízhatóbb és tartósabb hardver.

    Itt nincs olyan, hogy Live, PSN-nek (PlayStation Network) hívják és ingyenes, bár most létrejött egy fizetős része is, de ettől függetlenül demókat/trailer-eket/témákat/háttereket tudsz ingyen letölteni, a multi játék ingyenes, ezen túlmenően tudsz rajta vásárolni teljes játékokat és kiegészítőket, PS1-re készült klasszikusokat, mini-game-ket, stb.

    A használt lemezekkel nincs gond a BD-k kevésbé karcolódnak, mint a DVD-k és ha karcosak is, akkor sincs nagy baj, ezen meghajtó hibajavítása a DVD-énél jobb. Nemigen tudnak becsapni semmivel, a használt játéknak mennie kell minden körülmények között, maximum ha volt egyszer használatos kód (pl. limitált szériás játékokhoz kiegészítés letöltéséhez felhasználható kód), akkor azt már nem tudod használni, de ettől a játék még teljesértékű.

    szerk.: jookomak kolléga megelőzött. :U

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák