Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ProEvo

    csendes tag

    Sziasztok!

    Megkérdeztem a hivatalos szervizbe személyesen, most adtam le a gépet!
    16.500 Ft a méltányossági javítás, akkor is, ha csak egy alkatrészt cserélnek és akkor is ha kicserélik az alaplapot, meg az olvasót is, akár mindkettőt, akkor is 16.500 Ft.
    Miután kijavítva visszaküldik, adnak rá fél év teljeskörű (!) garanciát, direkt két helyen is rákérdeztem, mind a két helyen alátámasztották, hogy teljeskörű! Tehát, ha pl. most lecserélik (YLOD) miatt az alaplapot és 3 hónap múlva besz*rik az olvasófejed, akkor visszaküldik és ingyen garanciálisan kijavítják, mert benne van a fél év garanciában!
    Tehát, ha pl. Április 20-án megérkezne, akkor október 20-ig teljesen garanciás, bármi romlana el vele kapcsolatba!
    A 3 év méltányossági viszont ápr. 20-tól nem kezdődik újra, az a vásárlás dátumától számítodik, tehát nálam 2007. októbertől, marad 2010. októberig!
    Viszont a fél év az totális gari :)
    Rendesek voltak, mert a YLOD mellé még beírták, hogy nehezen olvassa be a lemezeket (Igazából még nem volt olvasással bajom, de hátha cserélnek olvasófejet is egy kalap alatt (gondoltam magamban))
    Megkérdeztem kb. mennyi idő alatt jön vissza, azt mondta az alak épp most jött vissza egy küldemény az pont 17-18 nap alatt fordult!
    Ezek után én mindenkinek, azt javasolnám, aki érvényesíteni tudja a méltányoságit, az ne magyar konzolboltokba vigye, főleg ne YLOD-tel, ugyanis ezek a kis szervizek, főleg vidéken, nem valószínű, hogy rendelkeznek ennek a hibának az orvoslásához rendelkező berendezéssel, ami nem két fillérbe kerül és mikorra hozna vissza az árát nekik....hát valószínűleg sose, ezért be se ruháznak rá!
    Arról meg van fent a youtube-on is számtalan videó, hogy hogy csinálják ezt házilag hőlégfúvóval, meg szilikonzsírral!

    [link]

    [link]

    [link]

    [link]

    [link]

    [link]

    Videók alapján bárki megtudja csinálni!
    Ezek alapján a videók alapján csinálta egyik ismerősöm is, jó is volt neki úgy 4 hónapig... (de legalább nem fizetett érte szerviz díjat) Meg még, ha jól meg is csinálod a videók alapján, attól a hűtésrendszered még sz*r marad, mert általában, ezért alakul ki a YLOD .
    Nem véletlen, hogy ezek a kis szervizek 1, max. jó esetben 3 hónap garanciát vállalnak rá!
    Az ilyen hőlégfúvók, nem éppen arra készültek, hogy a GPU-kat ezzel melegítsék, főleg ha egy kis ideig tovább nyomatják a kelleténél vagy nem épp a megfelelő helyen, már hajíthatod is ki működésképtelenül az egészet!
    A megfelelő berendezéseket meg nem hiszem, hogy beruháznák, mert sose hozná vissza az árát vidéki kisboltban! Bp-en is csak 1-2 szerviz rendelkezik a megfelelő technológiájú berendezéssel, honlapjuk hirdetése szerint! Mert ugye úgyse fognak bemutatót csinálni róla Neked, hogy milyen berendezéssel végzik is a munkát!
    Egyik ilyen helyen 1 hónap a javítás és csak 1 hó(!!!) garanciát adtak volna rá, a másik helyen 2 hetet mondtak javításnak 3 hónappal garanciával, ja és csak a YLOD-re, ha hivatalos szervizzel csináltatod, akkor meg 6 hónap teljeskörű garanciát vállalnak bármilyen meghibásodásra! Plusz, ha kiküldeted velük hivatalosan Fro.-ba, akkor mindenképpen működőképesen küldik vissza Neked fél év garanciával, ha nem javítható az alaplap, akkor akár az egész komplett alaplapot kicserélik egy újra és nem fogják, azt mondani esetleg, mint egy kis bp-i szerviz, hogy bocs ez már nem javítható (közbe meg lehet, hogy csak meg hőlégfúvózta a nem megfelelő helyen), de úgyse tudsz vele mit csinálni, mert nem értesz hozzá és mivel a garanciamatricát is elmozdították, buktad az egész gépet 3 év méltányosságival együtt!
    Ja és pont emiatt nem érdemes olvasófej cserével se magyar szervizbe vinni, mert bukod a 3 év méltányosságid, hiába lesz jó az olvasófejed esetleg (fizetsz érte 20 ezret mondjuk), de pl. kb. fél év múlva meg besz*rik YLOD-tel, akkor megint fizethetsz érte egy jó 20-ast, aztán még lehet nem is lett jó!
    De, ha már valaki mindenképpen magyar szervizbe akarja vinni, mert nem bírja ki azt a 2-3 hetet, amíg visszaér, akkor mindenképp olyan helyre vigye, ahol fél max. 1 óra alatt megcsinálják, ugyanis ennyi idő alatt meg lehet csinálni! Meg nyugodtan lehet mondani a szervizesnek, hogy mutassa, azt a fejet amiért kifizeted a 20 ezer forintot, hogy mit rak bele. Ahol már, azt mondják, hogy ez csak 3 nap múlva lesz kész, meg egy hét múlva gyere vissza érte, az már qrvára gyanús, mert visszamész érte, azt lehet csak valami 10ezer forint értékű kínai f*st rakott bele Neked, ami persze kibírja a pár hónap garanciát amit vállal rá, de nem is sokkal tovább tudod majd használni!

    Persze mindenki oda viszi szervizbe, ahova akarja én hivatalosba vittem, de ez mindenkinek magánügye!

    Ja és még valami, olyan helyen vegyen mindenki PS3-at, ahol hivatalos Sony garanciát adnak neki a gép mellé, így 3 évig ki vagy védve jelenleg max. 16.500 Ft-os (gép meg nem bontása és rendes használat esetén), bármire vonatkozó méltányossági javításra!

    Az egy h*lyeség, hogy 1 év garanciát adnak pl. egy 70.000 Ft gépre, ha meg ráfizetsz még 20%-lékot (ami plussz 14 ezer rögtön helyszínen), akkor kapsz még plussz 1 évet és így bolt garanciával van 2 éved, sony garancia nélkül!

    Akkor inkább vedd meg 75.000 Ft-ért egy olyan boltba, ahol 1 év a garancia és utána még 2 évig, vásárlástól számított 3 évig van rá méltányosságid, mert lehet nem lesz semmi baja, minek fizetnél még plussz 20%-lékot 1 év garanciáért, mikor rálérsz kifizetni a 16.500 Ft-ot akkor is, ha beüt a menkő...., szóval inkább legyen 5ezer forinttal drágább egy gép, de Sony hivatalos garanciáét adjanak hozzá, mert akkor 3 évig nyugodt lehetsz, hogy egész korrekt áron megjavítanak bármit!

    De ez is csak egy jó tanács, mindenki ott veszi a gépét, ahol akarja!

    Na nem p*fázok tovább!

    Üdv Mindenkinek!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák