Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kelzsoca

    félisten

    Pár hasznosnak vélt információt szeretnék megosztani, amire rájöttem a Playstation Network (store) használatával kapcsolatban (és amivel esetleg ki lehetne egészíteni az 1. hsz-t is)

    1. Az USA store-on elfogadják a sima OTP-s Visa electron kártyát.
    A vásárláshoz előbb fel kell tölteni a psn egyenleget, bizonyos címletek kiválasztására van lehetőség pl: 5usd, 10 usd, 15 usd, stb.. (5 usd a minimum)
    Majd ha kiválasztottuk a számunkra megfelelő címletet, mehet tovább a vásárlás.
    Amennyiben a vásárolt tartalom nem éri el még a minimális 5 dollárt sem, természetesen a fennmaradó egyenleg nem veszik el, az később bármikor felhasználható.
    Államtól/régiótól függően elképzelhető hogy adózni is kell (tax) az adott tartalom után, de ez látható a vásárlás előtti összegző oldalon is.

    2. Mivel sehol nincs pontos információ a megvásárolt tartalom megosztásáról, ezért ennek is a végére szerettem volna járni, de úgy alakult hogy pont bele is futottam a dologba, mivel baráti körben 5db PS3 gép is található, és egymás között már megosztották a letöltött tartalmakat, de én sem szerettem volna kimaradni, így egy új profilt készítve, a kapott felhasználónév és jelszó párossal nekikezdtem volna letölteni a számomra is érdekes tartalmakat, ám a gép egy figyelmeztetéssel indított, miszerint 5 rendszeren már felhasználták (aktiválták) az adott profilt és nem engedi a letöltést, és valami deaktivációt ír.
    Ekkor ugrott be nekem, hogy láttam valahol PS3 system aktivációt és deaktivációt is a menüben.
    Ezt gyorsan megkerestem, majd szóltam az egyik gép tulajdonosának, hogy próbálja meg az adott profillal deaktiválni a gépét, mert lehetséges hogy akkor nekem meg fogja engedni a letöltést, ha egy gép úgymond felszabadul.
    Az elgondolásom be is jött és azonnal tudtam én is tölteni le a játékokat, ezzel megdöntve a maximum 5 gép elgondolást.

    Tehát a lényeg:

    Az 1.hsz-ben ez olvasható:

    Egy megvásárolt tartalmat maximum 5 különböző gépen, de korlátlan számú alkalommal lehet letölteni.

    És szerintem erre lehetne cserélni:

    Egy megvásárolt tartalmat maximum 5 különböző gépen, de korlátlan számú alkalommal lehet letölteni, úgy hogy minden gép aktív is marad, tehát aktiválva van az adott fiókhoz.
    A letöltött tartalmat korlátozás nélkül le lehet tölteni bármennyi gépre, amennyiben a letöltés után az adott fiókot deaktiváljuk a rendszerben.

    Az aktiváció automatikusan történik amint a letöltésre kattintunk, viszont a deaktivációt manuálisan lehet elvégezni.
    Ezt egyébként is érdemes megcsinálni, mivel ha valami olyan probléma lenne a géppel időközben, amit csak cserével lehetne orvosolni, akkor az adott gépen úgymond "bentragad" 1 lehetőség, ha az a gép nem deaktivált.
    Ezáltal valóban csak 4 lehetőség marad, és visszaállíthatatlanul.
    Ha 2 gépen marad aktívan az adott profil, és romlik el, akkor már csak 3 lehetőség van hátra, és így tovább.

    Remélem valamennyire érthető volt amit leírtam. :)

    (#13075) whited

    Pendrive-létrehozol egy PS3 mappát, abban meg egy THEME mappát, ebbe a mappába beteszed a kiválasztott témát, ps3=>pendrive be, témák, kitallózod, és install
    Arra figyelj hogy az elnevezések nagybetűvel legyenek írva.

    [ Szerkesztve ]

    https://vertigostore.eu

Új hozzászólás Aktív témák