Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DR|FTK|NG

    veterán


    Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
    1.: Mennyit szánnál rá?
    2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
    +1: Extra igényed van a táppal kapcsolatban?
    Pl moduláris csatlakozók, félpasszív működés, 24/7-es üzemelés, stb...

    Tápegység gyártók/fejlesztők:

    Bevett gyakrolat, hogy a piacra dobó cégek(pl Be Quiet!, Cooler Master, XFX) a tápegységeket megveszik az erre szakodosodott vállalatoktól(pl CWT, Enhance, FSP, Seasonic, Sirtec, Super Flower), és csak apró technikai módosításokat(pl DC-DC modul az 5V és 3,3V előállításához) hajtanak végre - ha egyáltalán eszközölnek ilyen módosításokat. Ez jelenthet jót, de rosszat is, hiszen így a gyártók költséghatékonyíthatják a tápjaikat, de akár jobbá is tehetik, mint az eredeti modell. Az 'átcímkézők' jellemzően a saját tápegység-házaikba rakják a terméket.

    Elismert tápegység fejlesztők:
    -CWT > Tudnak ők nagyon jót is gyártani, ha a vevő erre kéri őket(jó példa erre a Corsair RMi széria), de ekkor már árban ugyanott(vagy magasabban) vannak, mint a a többiek, de "letolják a gatyát", ha a vevő úgy óhajtja
    -Enermax > Régen egyet jelentett a neve a kiváló minőségű PC-tápegységgel, de néhány éve az olcsóbb tápjaikba CWT belsőt raktak. Innentől kezdve az ember megfontolja, hogy biztos, hogy tőlük vegyen-e tápegységet.
    -Enhance
    -FSP >
    -HEC > Hasonló a CWT-hez.
    -Seasonic > Napjainkban az egyik legelismertebb tápegység gyártó.
    -Sirtec
    -Super Flower > Ők is jó tápegységeket gyártanak, az (el)ismertség fele tart.

    dqdb dqdb tollából

    Ajánlott tápegységek:
    Itt van egy ~50db táppal rendelkező meglehetősen részletes lista(de nem teljes - a gyakoribb, Magyarországon előforduló tápokat tartalmazza): [link], de az összefoglaló aljában is megtalálható egy részük felsorolás szerűen.

    Veszélyes tápegységek:
    A nem ajánlott/veszélyes tápegységek nem azért nem ajánlottak, mert hangosak, vagy mert nem elegendő a (valós) teljesítményük, hanem mert gyenge minőségű alkatrészekkel rendelkeznek, nincsen bennük megfelelő védelem, illetve a ráírt adatok sokszor mesébe illőek(pl hatásfok, "high-quality", teljesítmény). A magasabb meghibásodási valószínűség és a megfelelő védelem hiánya miatt hamarabb tehet - végzetes - kárt a számítógépben, mint egy minőségi darab. Plusz 5-10k-t kiadni egy jó minőségű tápra olcsóbb, mint egy új gépet venni több tíz- illetve százezer forintokért.

    A silány minőségű tápok miatt ajánlanak kis fogyasztású gépekhez is 400-500w-os tápegységet minimum.

    A nem ajánlott tápegységeknek a másik részébe a túlárazott tápegységek tartoznak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák