Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TommyGun

    őstag

    FIFA 15 ULTIMATE TEAM GY.I.K. (FUT)

    Az online Fifa legjobb és legérdekesebb játékmódjáról próbálok útmutatást adni a lenti sorokban.
    Ha hiányos lenne vagy valami nem stimmel kérlek privátban jelezzétek, megpróbálom időről időre frissíteni a témát.

    Nos, miről is szól. Ez egy online offline játékkal összekötött játékmód, megspékelve egy kis kártyajátékkal, ahol mindenki összerakhatja a saját maga kedvenceit egy csapatba, kártyalapok személyében, amiket lehet vásárolni, eladni, szerződéseket venni, módosítókat, edzőket.

    Minden lejátszott és befejezett meccsért pontoz minket, és úgynevezett Coinokat, zsetonokat ad jutalmul.
    Tornákért, szezonokért plussz zseton jutalom, vagy ajándék kártyapakk. Ebből tudunk vásárolni, fejleszteni a klubbunkon. Ha most kezded akkor a játék ad egy teljes keretre való alap kártyát, sajnos teljesen random, nem a legjobbak és sokszor hiányposztok is vannak benne, de hát vhol el kell kezdeni.

    A Kezelőfelületen keresztül mutatnám be, mennék bele a részletekbe.

    FUT CENTRAL

    Itt, ami érdemleges, hogy lehet playereket kölcsönözni. Ez egy új funkció. A játékost csak a kék cetlin jelzett időre kapjuk meg, természetesen meccszámot jelöl. Remélhetőleg néha néha frissíti az EA.

    PLAY

    Itt alapjában véve 4+2 játékmód közül választhatunk.

    Single Player Season >>
    Offline liga a gép ellen. 10 szint van, alapból a 10es divizióban kezdesz, innen kell feltornászni magad. Teljesen véletlenszerű csapatokat sorsol össze, minden szezonban 10 csapat lesz 10 meccset kell játszani, (kivéve ha elöbb meg nem nyered vagy matematikailag már nem tudsz bent maradni vagy feljebb jutni) de meghatározott erejű csapatok ellen, tehát kevert liga, mindenféle országból, de nagyjából egyforma erősségűek. A trükk az benne, hogy minden divízió elején felajánl pár kártyát, nehézségi szintet az adott divíziót milyen szinten szeretnéd lejátszani >>

    Választatsz, hogy gyengébb vagy erősebb divíziót indítasz e több jutalomért. Csillagok jelképezik a liga várható erősségét, és ha belelépsz az egyikbe részletesen láthatod az ellenfeleket is, meg tudod nézni csapatonként milyen erősségű csapatokat sorsolt, nyílván minél erősebb a liga annál több coin annál nagyobb erősségi fokozat, és nevesebb csapatok. Ha sikerült választani és van aktív szezonod láthatod hány pontod van. Minél jobban haladsz felfelé a Divíziókban annál több pont kell, hogy elkerüld a kiesést vagy, hogy bajnokságot nyerj. Itt még lehet nézni statot meg a szezon előzményeit illetve az ellenfelek listáját tudod megnézni a lejátszott meccsek eredményeivel és a várható csapatokkal.

    Single Player Tournament >>
    Nos ez ugyanaz mint az előző, offline, csak kupa, annak is a kieséses része. Itt rengeteg kupa közül választhatunk szintén kártyák képében dobja fel, szintén a csillagok utalnak a csapatok erősségére itt viszont nem tudsz belenézni milyen csapatok lesznek, de adott nehézségi fokozata van amit ki is ír. Értelemszerűen minél nehezebb annál több coin. Ha megnyersz egy kupát az feloldhat egy vagy több újat. Vannak olyan kupák, amikhez csak bizonyos feltételekkel lehet csatlakozni, ezt írja is oldalt. (pl csak egy nemzetiségűek lehetnek, vagy csak ligából, vagy meghatároz pár csapatot és csak annak játékosai vehetnek részt a meccseken)
    Extra jutalmat szoktak adni, csomag szerződés pakkok etcetc…
    Szokott frissülni, mármint folyamatosan ad hozzá az EA mindenféle új ligát IRL események alapján, van amelyik csak pár hétig elérhető, érdemes csekkolni.

    Online Season + Online Tournemant >>
    Ugyanaz mint a single player season és tournemant, csak online, hús vér emberekkel. Szintén 10 divízió 10 meccs lehetőség, a kupában pedig szintén a kieséses szakasz. Jóval több coint ad mint az offline rész. Nem hiszem, hogy túl sok magyarázatra szorul, nem sok állítási lehetőség van. Gyakorlatilag a pont táblázaton kívül vagy a kieséses táblázaton kívül a lefutott meccsek eredményeit lehet megnézni.

    De van egy fontos dolog, ha kilépsz egy meccsből, vagy ragequit akkor van egy DNF módosító, Ez a módosító a be nem fejezett meccseket szimbolizálja, tehát ha kilépsz büntetésből néhány meccsig kevesebb pontot fogsz kapni egy meccsért, ha sokszor lépsz ki egymást követően akkor nagyon lerontja ezt a szorzót és jópár meccs kell mire visszatornázod magad.

    A plussz két játékmód >> a haverokkal játék, vagy kihívod a hét csapatát egy meccsre, ütős csapat durva playerekkel, választhatsz nehézséget, értelemszerűen nehéz=sok coin HA megvered őket.
    Minden héten kiad az EA egy új csapatot, érdemes ezt is csekkolni néha.

    SQUADS

    My Squad >>
    Mivel több csapatot is össze lehet rakni itt lehet újat létrehozni, illetve váltatni közöttük.

    Concept Squad >>
    Itt lehet összerakni egy képzeletbeli csapatot, megnézni hogy passzolnak egymáshoz a játékosok, milyen posztra kik érhetőek el stb stb
    Játszani nem tudsz velük, ez csak arra jó hogy elmentsd magadnak milyen csapat a cél amit össze akarsz rakni, és innen könnyen az adott játékosra azonnal rá is tudunk keresni a kereskedős piacon.

    Active Squad >>
    ***Itt kapásból felhívnám a figyelmet egy hasznos játékon belüli HELP menüről, a csapat menübe belépve Jobb gombra (RB) kidob egy infó panelt ahol sok hasznos infót képekkel elmagyaráz a játékos kártyákról és sokminden másról is ***

    Nos kiválasztod a neked megfelelő felállást (bal felső sarok) és szépen a megfelelő posztba berakod a kártyákat, hogy hogyan? írja alul melyik gomb micsoda, ha üres kártyahelyen vagy "add player" és feljön egy ablak, különböző szűrőkkel lehet operálni finomítani a keresést, és aztán berakni játékost, vagy kapásból a Trasnfer Marketból. Ha a klubbot választod alulra kiköpi a playereket, szűrővel nem 2434 sor lesz ha ügyes vagy, majd rájössz :) Érdemes minden posztra odavaló játékost rakni és a cserepadot se felejtsd el, minden posztra két játékosod legyen tehát a kezdő 11en kívül szintén 11 csere ajánlott.

    Másik nagyon fontos dolog a Kémia (chemistry) ami egy 100 pontos mutatószám ha csapatszinten nézzük oldalt jelenik meg az edzőnél. Ha játékosonként nézzük 10-et lehet elérni, a játékoslapon mutatja adott poszton adott társakkal mennyi a kémia. Ezt minél jobban feltornászva egyre ügyesebbek lesznek a játékosaid a meccsek alatt. Igen 11 játékossal 110 pontot lehet elérni, így van egy pici mozgásterünk ha úgy jön ki, 1-2 játékossal nem kell minden feltételnek megfelelni akkor is lehet 100 a kémia.
    Hogy tudjuk ezt növelni?
    +adott posztra odavaló játékost teszünk
    +egy ligában játszanak
    +egy nemzetiségűek
    +a manager (1pont) is egy ligából való velük (játékoslapon nyakkendő ikon zöld lesz)
    +10 meccs után kap 1 pontot automatikusan (játékoslapon pajzs ikon zöld lesz)

    A játékosokat összekötő nyilacskák mutatják két játékos között milyen a kémia, értelemszerű, de azért bemásolom Nazara írását >>
    *********************************
    Halott: (piros)
    Különböző nemzetiség, különböző klub és liga pl. Ronaldo és Hulk
    Gyenge: (narancs)
    Vagy ugyanolyan nemzetiségű labdarúgók különböző ligákból (Agüero és Garay) vagy ugyanabból a ligából más csapatból (Vidics és Terry)
    Erős: (zöld)
    Egy ligán belül ugyanolyan nemzetiségű, de más klubbú, (Piqué és Ramos) vagy csapattársak (Thiago Silva és Sirigu)
    Ultra: (zöld)
    Egyazon nemzetiségű klubtársak (Mata és Torres)
    *******************************

    Egy player kártyán 4db infórmációs lapot lehet váltogatni, jobb analóggal lehet tekerni az infókat rajta.
    Első oldalon a játékosok tulajdonságai között 6 csoportot tüntet fel EA a kártyákon balról lefele +PAC-mozgékonyság, futás, gyorsulás
    +SHO-mindenféle kapura lövés
    +PAS-mindenféle passzolás
    +DRI- labdavezetés
    +DEF-védekezés szerelés
    +PHY-fizikai erő fejelés

    Kövi oldalon a kémia bonust látjuk, (4 felfelé mutató nyilacska) nemcsak ügyesebb a csapat a 100 pontos kémiától hanem egyénenként is bonust kapnak minden tulajdonságra alapból 1-et ez a BASIC stílus (stílus lappal ezt is lehet váltogatni de erről majd késöbb) itt láthatók a nyilacskák minden tulajdonságnál, ha zöld akkor aktív a bonus pont.

    Kövi oldal Fitness és contract. A játékosok meghatározott meccsre szerződnek veled, ha lejár nem játszhatnak. Szerintem egyértelmű, vegyél szerződés kártyát meg pihentesd a játékosodat akkor nem lesz baj. (X gombbal tudsz egy játékoson használni módosító lapot, szerződést adni hozzá, stílus lapot, vagy posztot váltani, igen ilyet is lehet korlátozottan, csatárból nem lehet védőt csinálni de támadó középpályást igen)

    Az uccsó fül pedig mutatja hol milyen ligában játszik, melyik csapatban, és mi a nemzetisége.
    Illetve van két ikon is, a pajzs amit már említettem, ha zöld akkor 10 meccse megvolt a playernek a csapatodban kapsz egy plussz kémia pontot, illetve a manager plussz pontja amit akkor kapsz ha egy ligából van a manager és a player, vagy egy nemzetiségűek.
    X gombot nyomva sokminden lehet csinálni a játékossal, klubba rakni, egyből eladni, transfer marketba küldeni etc etc. mindent ír alul melyik gomb mi, tanulmányozzuk.

    Játékosokon használható lap rengeteg féle van.
    Lehet posztot váltani, stílus lapot választani, alapból a BASIC stílust kapják ami minden tulajdonságra rak 1 pontot, de lehet venni különböző stílus kártyákat amik módosítják hova kerüljön és mennyi bonus pont. Sokféle van kifejezetten védőknek középpályásoknak és csatároknak kapusoknak, értelemszerűen a posztnak megfelelő bonusokra próbálnak több pontot adni úgy hogy máshonnan elvesz, válaszd ki ami neked megfelelő.
    Lehet venni még stat módosító lapokat, amik a következő meccsre X pontot adnak 1-1 stathoz.

    Külön említést tennék a Managerekről és a segédedzőkről (staff) a fentieken kívül van egy nagyon fontos tulajdonságuk, méghozza X%-al növelik a szerződés lapok pontjait.
    Tehát egy rare gold edző 3%-ot ad a szerződésekre, de ha van 10 edződ az már 30%, egy tizes szerződés már 13-at fog adni, és ehhez elég ha csak a klubban rostokolnak. 50%ig lehet feltornászni ami a rare szerződéseknél komoly plusszt ad. Sokkal ritkábban kell szerződést venni. Azt is figyelembe kell venni hogy egy manager csak 1x lehet meg, tehát klinsmann vagy murinnyód is csak 1 lehet, ne vegyél 2 egyforma edzőt, a ligák hogy hol edző itt teljesen mellékes az csak akkor számít ha hozzá van rendelve egy kerethez, akkor ad bonust, de ezt fentebb már taglaltam.

    Bronz 0% rare 1%
    Ezüst 0% rare 2%
    Arany 1% rare 3%

    A staff tagok vagy segédedzők pedig a tréning módosító lapokra adnak X%al bonust, tehát ha elhasználsz egy lövést adó módosító lapot egy játékoson és van erre segédedződ akkor X%al több pontot ad a tulajdonságra.

    STORE

    Paklikat lehet vásárolni, minden színből 2 féle van, egy gyengébb kvalitású és egy erősebb, az erősebben garantált a 3 csillogós ritka (rare) lapok száma. Ezt itt tisztáznám is mi a különbség a sima és a rare játékos lapok között. SEMMI, tehát mondjuk egy Messiből nincs sima arany és csillogós rare arany lap. Messiből csak rare van, így emel ki az EA néhány játékost, KB 80 overall felett alig alig van már nem rare lap.

    TRASNFERS

    Gondolom egyértelmű hogy itt lehet vásárolni mindent ami szem szájnak ingere, van egy szuper kis szűrő is. Itt tudod megnézni a saját lapjaid eladását is (transfer list) illetve itt lehet megnézni azokat a cuccokat amikre licitáltál. Ha egy lapot megnyertél akkor be lehet dobni a klubba vagy egyből aktív keretbe rakni, vagy újra eladni. Lehet olyan lapokat is ide rakni amikre nem licitálsz csak szeretnéd követni hogy megy az ára, ha esetleg később becsatlakoznál. Természetesen jelzi a program melyiket licitálták túl, melyik járt le mit nyertél meg, triviális.
    A stadionoknak és a mezeknek/lasztiknak tudtommal semmi plussz értéke nincs, szimplán optikai.

    MY CLUB

    Itt lehet megnézni milyen lapok vannak a klubbodban, mindent, vannak szűrők (Y) hogy ne 50 oldalt keljen áttekerni, de lehet a „kártyalapokkal” is lépkedni, itt lehet stadiont mezt és lasztit cserélni, itt lehet megnézni azon playereket akik egyik csapatban sincsenek benne.

    Ha kihagytam valami NEM totál triviálist szóljatok PLS, berakatom majd vmikor elő hozzászólásba és próbálom folyamatosan javítgatni, helyesírási hibákért sorry, majd javítva lesz,

    "Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Új hozzászólás Aktív témák