Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csasaKKP

    senior tag

    Pokémon Go témaösszefoglaló

    A Pokémon Go egy multiplayer jellegű, kiterjesztett valóság (AR = Augmented Reality) játék, amelyet a The Pokémon Corporation (Nintendo a többségi tulajdonosa) és a Niantic fejlesztett, Androidra és iOS-re egyaránt elérhető (lesz) világszerte. Utóbbi cég fejlesztette még a Google berkein belül az Ingress nevű játékot, így a csapatnak már jó tapasztalata van AR téren.
    A Pékémon Go játékban a célod, hogy te legyél a legnagyobb Pokémester. :K Tehát gyűjtögetned és fejlesztened kell a Pokémonokat, melyekkel később harcba szállhatsz más Pokémesterekkel az arénákban. A játékmenet hasonló az Ingress-éhez: Miután elkészítetted a karaktered, a való világot, a környékedet bejárva kell kutatnod a virtuális lényeket. Ugyanígy tudod felkeresni az úgynevezett PokéStop-okat, ahol Itemeket (pl. üres pokélabdákat, gyógyszereket, tojásokat, stb.) tudsz begyűjteni, továbbá az Arénákat, ahol más játékosok Pokémonjával lehet megküzdeni. A játékban található térkép a Google Mapsra, a PokéStop-ok és az Arénák az Ingress adatbázisára épülnek.

    Alapfogalmak:
    PokéStop: Valós helyek, rendszerint emlékművek, szobrok, egyéb köztéri díszelemek közelében találhatók. A PokéStop-okat meglátogatva különböző Item-eket lehet begyűjteni (pokélabdák, gyógyzserek, tojások stb.). PokéStop meglátogatásával 50 XP-t kapsz. Item-ek szintlépésnél is szerezhetők.
    Gym vagy Aréna: Szintén valós emlékművek közelében találhatóak, ahol más Pokémesterekkel, pontosabban Pokémonokkal lehet megmérkőzni. Győzelem esetén az arénát „befoglalhatod” Pokémonoddal. Harcolni LVL5 szint elérése után tudsz.
    XP: Experience Points, vagyis tapasztalati pontok, melyek a szintlépéshez szükségesek.
    Catching a Pokémon: Pokémonok elfogása. Környéked bejárva különböző helyeket Pokémonok bukkanhatnak fel, ezeket Pokélabdákkal tudod elkapni, mellé Itemeket és XP-t kapsz. Elkapásuk különböző nehézségű lehet, ezt egy kör színe mutatja:
    -Zöld: Egyszerűen elkapható
    -Narancs: Közepesen nehezen elkapható, Pokélabdából megszökhet
    -Piros: Nehezen elkapható, Pokélabbából megszökhet
    Csapatok: Háromféle csapat található a játékban, csapatot választani LVL5 szint elérésénél tudsz választani egy Arena-t meglátogatva. Győzelem esetén a választott csapatod hírnevét (statisztikáit) javítod. A választható csapatok:
    -„Sárga” csapat, vagy másnéven Team Instinct
    - „Piros” csapat, vagy Team Valor
    -„Kék” csapat, azaz Team Mystic
    Pokémon Go Plus: Egy opcionális külső hardver, vagyis egy karkötő, mely állandó Bluetooth kapcsolatban áll a telefonnal. LED-jével és vibramotorjával jelzi a játékosnak, ha egy esemény történik a játékban.

    Figyelem: A játékhoz aktív internetkapcsolat (tehát mobilinternet) és GPS szükséges. Maradj éber és ügyelj valós környezetedre! A játék telefonod szinte minden hardverelemét használja (GPS, 3G/4G/WiFi, kamera, giroszkóp, egyéb szenzorok, stb.) ezért az rendkívül gyorsan merülhet. Érdemes lehet egy Powerbank-ot, azaz külső akkumulátort beszerezni.
    Ajánlott hardverminimum: Android 4.4/iOS 7, 1280x720 kijelzőfelbontás, 2 GiB RAM. Intel Atom alapú eszközökkel nem kompatibilis. Telefonokra optimalizálva.

    [ Szerkesztve ]

    "Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

Új hozzászólás Aktív témák