Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    válasz Heffi #49336 üzenetére

    Én azt tapasztalom az utóbbi időben, elsősorban BD50-es tartalom esetén, hogy nem a jelátvitel a szűk keresztmetszet, hanem maga a CPU a routerben. Nálam néha még UTP kábellel is gondok vannak, de egyelőre nem tudtam diagnosztizálni a probléma forrását.

    Az bizonyos, hogy ha osztod a neted/filmeket a szomszéddal (mint ahogy én is), akkor a filmnézés néha rémálommá tud válni. Az leginkább akkor mutatkozik meg, amikor kicsit erőforrás igényesebb feladatot kell végrehajtani. Teszem azt ő éppen tölt le valami nagyobb fájlt, vagy csak zenét hallgat, filmet néz tőled, és te is valami hasonlót csinálnál. Ez hatványozottan érvényes akkor, ha mindezt mindenki wifin keresztül csinálja.

    Nézd meg a routerben a CPU leterheltségét kábeles és wifis lejátszás esetén, ez adhat némi támpontot hogy mivel van gond. Sokat tud segíteni, ha állítható a puffer mérete hálózati streamelésnél, nálam ez valamelyest dobott az élvezeti értéken.

    A lényeg, hogy elvileg tudnod kellene magas bitrátájú filmeket is lejátszani wifin keresztül, viszont amikor párhuzamosan több eszközt szolgál ki a router, akkor akadhatnak gondok. De ez elő tud jönni akkor is, ha kábellel csatlakoznak az eszközök, csak sokkal ritkábban.

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák