Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz liszi70 #21690 üzenetére

    Akkor én tételesen végig is megyek az általad leírtakon.

    Nálam igen sokat megy a Popcorn hanganyag-, illetve fotó- és családi videó lejátszás üzemmódban és eddig mindössze egy kamera által készített videó-formátummal volt gondja, amivel nem tudott mit kezdeni, de ott még PC-vel sem egyszerű a történet.

    "Hálózatról játszom le, de a belső vinyó akár órákon keresztül is pörög tök fölöslegesen és nem lehet lelőni."

    Az A-210 10 perc tétlenség után (mert mondjuk NAS-ról játszol le) leállítja a HDD-t és újra sem indítja addig, amíg be nem fejezed a NAS-ról/hálózatról való lejátszást.

    "A ventillátora készenléti állapotban is folyamatosan pörög, akkor is, ha már deresre fagyott a HDD."

    Az A-210-ben pl. nincs is ventillátor, teljesen passzív a gép, az egyetlen mozgó alkatrész a HDD (már ha teszel bele egyáltalán, mert nem szükséges).

    "A menü sebességéről ne is beszéljünk, ami persze jóval gyorsabb a popcornétól, de hol van ez egy HTPC-hez?"

    Nekem a Popcorn-éval sincs semmi bajom, nyomom a távirányítót, lépked a kurzor.

    "Torrent kliens? Vicc."

    Sosem volt rá szükségem, sosem használtam, de állítólag a Transmission megfelelően működik.

    "Netes tartalmak? Ugyan már! Fájlkezelés? Röhej."

    Youtube videókat piszok gyorsan és HD-ban kezel, teljesen jó saját szoftverrel. A Picasa-albumok kezelése is pofonegyszerű, az időjárás app is dekoratív. Netes rádiók tárházát kínálja még a tengeren túlról is.

    "Zenelejátszás? Fényévekkel van a popbox felett, de nem tud egy koncert esetén 2 másodperc szünet nélkül track-et ugrani, szánalmas."

    Az A-210-en tökéletesen működik a gapless playback. Nagy Pink Floyd-rajongó vagyok, nekik sajátosságuk a concept-lemez, ahol nem határolódnak el a zeneszámok élesen, hanem átfolynak egymásba. Sosem észlelem a track-ek közötti váltást, ahogy a koncertalbumoknál sem. Nem kell társítgatni programokat, natívan tudja.

    Mint láthatod, mindössze annyi történt, hogy nem a megfelelő gépet választottad és/vagy nem állítottál be mindent megfelelően. A Popcorn 2x0-es szériája - megfelelően konfigurálva - gyakorlatilag minden igényt képes kielégíteni, amit az ember egy médialejátszótól elvárhat. A HTPC egyszerűen nem alternatíva mellette: arányaiban nem jön ki olcsóbbra, sőt, telepíteni kell, bonyolultabb a konfigurációja, amit adott esetben újra és újra meg is kell ismételni, többet fogyaszt, adott esetben zajosabb is, képminőségben sem feltétlenül produkál olyan minőséget, mint a dedikált médialejátszó.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák