Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BusinessGuy

    őstag

    válasz Violka2016 #48971 üzenetére

    Végigjártam a qled vonalat alsótól felső szintig. A +50% felár maximum alsókategóriába illő qledek ellenében érvényes, középkategória azonos árban mozog, felső kategória meg pont a sima ledeseknél van közel 50% felárért. Azonos méretet nézve persze, 70 col fölött viszont elszabadul az oled ár...
    Messze nem csak a feketéről van szó hanem az ezzel járó kontrasztról, színekről. Én nem mondom hogy aki qledet vesz az szart vesz. Csak azt hogy azonos árban azonos méretben egy másodpercig sem választanám a sima ledes tévéket soha többé még ha az full felsőkategóriás qled lenne se.

    Ízlések és pofonok. Ha valakinek megfelel hogy elméletileg oled árban 10 collal nagyobb tévét vesz ami kategóriákkal gyengébb képet ad az ő döntése. Egy középkategóriás q80t 75 colban 600k. 65-ös BX 530k..És a bx képminőségétől durván messze esik a q80t. Tény hogy ahhoz hogy kicsit is közel kerülj legalább filmnézés tekintetében az oledhez az durván feláras és zsebbe nyúlós a sima ledeseknél, a q9(0)széria azonos méreteben - na nem a q90t ami egy butított q90-es és inkább a q80r szintje - másfélszerese alsóhangon egy azonos méretű olednek árban és akkor továbbra is csak filmnézésről van szó. Az oled 77 coltól kezd komolyan zsebbe nyúló lenni durva felárral amire lehet azt mondani hogy nem éri meg.

    Szóval szép és jó ez az oledhuszározás, de okkal huszárkodik bárki aki azt állítja hogy azonos áron inkább oled. Az egyetlen ami azt a képminőséget megközelítőleg tudja hozni sima ledeseknél az a szarrá localdimmingezett durván drágább felső kategória, és az is csak filmnézésnél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák