Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Szétszedtem a PS4 Pro-t, pasztáztam, hűtőtappancsokat cseréltem és gondoltam megosztok egy-két hasznos tanácsot, hogy ha valaki esetleg szintén elakad egy-két helyen.

    Amiket használtam:
    - Xiaomi Mi Wiha 24-in-1 csavarhúzó készlet (PH0 és T8H fejek kellenek, mindkettő benne van)
    - Kerámia csipesz (szalagkábelekhez, de jobb a gumival bevont hozzá)
    - Thermal Grizzly Kryonaut (1 grammos kiszerelés)
    - Thermal Grizzly Minus Pad 8 (1 db - 120 x 20 x 1 mm)

    Nekem is 7216b van, ezt a videót követtem a szétszedéshez és összerakáshoz, de ez sem mutat meg egy pár fontos dolgot.

    1.) Tápcsatlakozó: Egy igazi kis geciláda, itt is sokan mondják, hogy óvatosnak kell lenni vele, mert kitéped az alaplapból. Én 20 perc után feladtam és inkább a tápból húztam ki, eleve így kellett volna kezdeni, mert így 10 másodperc volt. Ezek a szemétláda csatlakozók sajnos nagyon sérülékenyek. A foglalatukba két oldalról nagyon pici műszerész csavarhúzóval be tudsz nyúlni és két oldalról kisegíted a kábel fejét. Ne siesd el, egyik oldalról-másik oldalról csak piciket mozdíts rajta és 2-3 pöccintésből kiadja. Az alaplapra csatlakozó végén hely hiányában ezt nem tudod eljátszani. Összerakásnál figyelj, hogy átdugd a helyére ezt a kábelt a takaróelemen, különben szedheted szét újra.

    2.) A videóban látszik, de nem mondja külön, hogy a szalagkábeleknél a lemezmeghajtó (legszélesebb kábel) egy ráhajtóval rögzül, ezt hajtsd fel, mielőtt kihúzod a kábelt, különben buktál egy lemezmeghajtót.

    3.) Aki csinált már ilyet, annak egyértelmű, de a hűtőtappancsoknál mindkét oldalról húzd le a műanyag fóliát.

    4.) Kendek már leírta a darabszámot és méreteket a Minus Pad 8 feldarabolásához. Egy 120x20x1mm-es elsőre kicsinek tűnik, de untig elég, de ha szar voltál geometriából, akkor vegyél kettőt (ez az ára annak, hogy nem figyeltél oda az iskolában). De amúgy tényleg nem bonyolult, csak jelöld be előre vonalzóval, hogy hol kell bevagdosnod.

    5.) Nekimehetsz a csavaroknak sima T8 Torx csavarfejjel is, ha elég erőszakos vagy szét fog jönni, de ezek biztonsági csavarok, biztonsági fejet illik hozzájuk használni. Ne barbárkodjunk!

    6.) Silány minőségűek a csavarok, nagyon könnyű őket elnyírni, mindig használj olyan fejet hozzá, ami stabilan belefekszik!

    Tapasztalatok:

    Egyelőre csak egy 20 perces játékra volt időm. Halkabb, mint az operáció előtt, de azért kifejezetten halk gépnek így sem mondanám (tudom ebből már volt vita a topikban, akinek van Xbox tapasztalata, tudja milyen egy tényleg halk konzol). Horizon Zero Dawn-t adtam be neki, térképet megnyitva érezhetően emelkedik most is a fordulatszám (bezárva meg egyből lecsökken), de már nem süvít úgy, mint egy hajszárító. Összességében amiért szétkaptam, azt teljesítette, beesett a zajszint az ingerküszöb alá (de tartósan durva terhelésen még megnéznem újra).

    A gépemet az egyik korábbi tulaj (használtan vettem) már próbálta gatyába tenni. A hűtőtappancsok vegyesen voltak kék Arctic és Thermal Grizzly-ből (előbbi a RAM-on volt, utóbbi pedig a VRM-re ment), mindent lekaptam és ment fel amit vettem. A pasztát nem tudtam megállapítani, de szerintem alulpasztázták, alig volt magán az APU-n, de oldalra sem fosta ki magát. Kiszáradva egyáltalán nem volt, de nem is a kiszáradás a gond, hanem a hőtágulás miatt kinyomja oldalra (ez egy notebook APU és tipikus notebook jelenség ez is). Legközelebb talán valami sűrűbb pasztát kap tőlem (vagy hűtőlapot, de ennyit már nem ér anyagilag a dolog).

    Nem tudom mennyire aggasztó, de a RAM csipek közül van kettő (amik pont ketten állnak párban a rövidebb oldalon), amikre kicsit mintha ráégett volna az Arctic hűtőtappancs. Alkohollal sem nagyon tudtam teljesen letörölni a nyomát. Remélem az új, minőségibb hőközlő anyagtól megnyugszanak.

Új hozzászólás Aktív témák