Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bubu2012

    csendes tag

    Üdvözlök mindenki !

    Úgy látom nem csak nekem okoz(ott) problémát a borotválkozás, illetve a megfelelő borotva kiválasztása. Végigolvastam az általatok leírtakat és a külföldi oldalak tesztjeit, és döntöttem. A befutó a sokak által favorizált Braun Series 5-5040s Wet&Dry lett. Az Extreme Digital-tól vettem meg 49990 HUF-ért (szállítás ingyenes).

    A tesztre négy napos borostával készültem fel. 48 éves vagyok, tehát a borotva ellenfele nem egy tinédzser pihe-puha szakállkája volt. Az arcom egyik felén a száraz üzemmódot, a másikon a nedveset (vizes arc+borotvahab) próbáltam ki. Az első benyomások nagyon jók. Mindkét üzemmód kiválóan teljesített. Bár szerintem az igazán komfortos és kellemes a borotvahabos megoldás. Az eredmény egy tökéletesen borotvált arc, ami a pengével történő borotválkozással vetekszik. Irritációnak, kipattogzásnak nyoma sincs, pedig az arcom kifejezetten érzékeny. Kíváncsian várom, hogy az egy napos borostával mit művel majd ma este. Az egy napos szőrzet minden borotválkozási eszköznek igazi kihívást jelent, mivel a rendkívül rövid szőrszálon nem nagyon tud fogást találni a penge/kés.

    Érezhetően erős a motorja és anyag is van benne, remélem a tömítései is rendben vannak, nem úgy mint a Panasonic borotváknál (lásd később). Egy kicsit furcsa volt a motor ingadozó fordulat száma, ahogy a négy napos borostának nekiesett, mivel korábban egy lineáris motorral felszerelt Panasonic borotvát használtam. A lineáris motor nagy előnye, hogy amíg az akku bírja töltéssel, addig a rezgőkés percenkénti rezgésszáma (13000/perc) nem ingadozik a terhelés változásával, hanem állandó marad . Ha az akku lemerülő félben van, akkor nem kínlódik, csak egyszerűen megáll. De a Braun erős motorja kompenzálja ezt a hatást. Ha valakit érdekel, szívesen leírom az „egy napos borosta teszt” eredményét is.

    Látom, hogy többen is érdeklődnek a Panasonic borotvák iránt, de mivel nálunk kevés helyen kaphatók ezért nem nagyon terjedtek, így tapasztalatok sem nagyon állnak rendelkezésre.
    A Panasonic kiváló borotvákat gyárt, rendkívül nagy a típusválasztéka, mindenki megtalálhatja az igényeinek és a pénztárcájának megfelelőt.
    Két Panasonic borotvát használtam el kb. négy év alatt. Mindkét 100%-an vízállónak reklámozott készülék teljesen beázott ! Az első (a típusára nem emlékszem kb. 15000HUF-ba került, nem lineáris motorral szerelt, korlátozott flexibilitású fej, egyenes kés/szita, de egészen jól borotvált) garanciális időn belül ment tönkre -> csereutalvány -> egy drágább borotva (Panasonic ES8101 Pro-Curve Shaver, 32000 HUF, lineáris motor, ívelt kés/szita, flexibilis fej).
    Ez utóbbi kb. 3 évet bírt, míg be nem ázott, pedig vizet csak akkor látott, amikor a fejet lemostam. Mi történt volna akkor ha zuhany alatt is használom ? A Panasonic márka szervizben dolgozik egy ismerősöm, aki szétszedte és megmutatta a borotvát. Majdnem elsírtam magam….. Felhívta a szervizközpontot, de elhajtottak minket azzal, hogy a garancia már lejárt ! Összefoglalva: a Panasonic borotvák nagyon jók, de a tartósságuk eléggé megkérdőjelezhető, legalábbis a saját tapasztalataim alapján. Ezért választottam inkább a Braunt. Remélem jól döntöttem !

    Mindenki kellemes borotválkozást kívánok !

Új hozzászólás Aktív témák