Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Khaosz55 #205616 üzenetére

    Évi 10-15k km vegyes használatnál nem térül meg, mert pályán ott fogyaszt, ahol a jól fogyasztó azonos üzemanyagot használók. Tehát egy benzin-elektromos hibrid és egy benzines kb ugyanannyit fogyaszt pályán. Városban a hibridé az előny, egy plug in hibrid akár 80%-kal kisebb üzemanyagköltséggel elvan, mert ugye a villanyáramnak is van ára. Na de egy plug-in hibrid felára egy családi autónál, mondjuk, 4 mFt, ezt 800 Ft/l benzinnel összespórolni 5 m3 benzin. Legyen a városi fogyasztása egy tisztán belsőégésű autónak 10 liter, aminek 80%-át spórolhatná meg a plug-in rendszer. Kb 62,5 tisztán városi km alatt hozza be a felárát. Ez nekem 12 év.

    Feltétlezem, hogy csak a kopó-fogyó dolgokat kell cserélni. Évi 10-12k km-t megyek, az évi 1 olajcsere, szűrők cseréje, mint egy plug-in esetében, a fék meg nálam nem kopik gyorsan. A fék felárát kompenzálja a plug-in esetében drágább műszaki, esetleg a nagyobb nyomaték és tömeg miatt gyorsabban kopó gumik.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák