Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz Robyka #45568 üzenetére

    A vásárlás eseté a PayPal a vevőt nem terheli díj, jutalékot az eladó köteles fizetni.
    Ha 250 €-ot akartál megkapni akkor 260-at kellet volna kérned. Az hogy figyelmen kívül hagytad a jutalékot az egy más dolog. Persze írhatsz neki hogy bocsi ezt kihagytam küldj még 10 €-ot, de esetleg nem fog neki tetszeni az ötlet és mivel van vásárlói védelme esetleg csinál valami "törlesztést", én lenyelném a békát és majd legközelebb már máshogy adnám meg az eladási árat. De ez a te döntésed, viszont kifoghatsz "rossz" vevőt is.
    Nem a vevő tehet arról hogy kevesebbet kaptál.

    Egyébként meg használhatsz alternatív lehetőséget, Wise vagy Revolut EUR számla arra utalva te 250-et kapsz, ha annyit kérsz a díjakat a a vevő fizeti a saját bankjának. Nem kell PP jutalékkal vesződni.
    Nem rég írtam. Ha vásárolsz akkor a bankkártyát arra a devizára állítsd amiben fizetni akarsz, mert akkor a PayPal nem vált semmit pl EUR-ban fizetsz akkor a terhelés bejön a PP-re de mivel a kártya EUR-os ezért azt asz összeget és devizát küldi tovább a kártyakibocsájtó felé és majd az vált ha nem EUR-os számla lennre a kártya mögött.
    Ha más devizában kell fizetni akkor viszont fizetéskor kell arra átállítanod a váltást, hogy ne a PayPal váltás történjen. Egyébként az alapot havonta úgy 5-6 alkalommal variálhatod is, lényeg az hogy amire állítva van abban történő fizetés esetén nem vált a PayPal.
    Nálam úgy van hogy 3 kártya van.
    Az Erste Visa az HUF-ra állítva és forintos tételeket fizetek. Egy Wise digitális kártya USD azzal USD-ben fizetek és a másik Wise meg EUR azt meg EUR fizetésre használom, így csak kártyát kell választanom és soha nincs PP váltás.
    Persze ha egy kártyád van arra állítsd amiben többet használod és a többi deviza esetén fizetéskor állítod át a kártyakibocsájtó váltásra. Persze nem célszerű ilyenkor a PP gyors fizetést ha van olyan a vásárlási helyen (pl. BG), mert az rögtön a kártya alap beállítással fog fizetni, akár elő sem kerül a váltás cserélési ablaka.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák