Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Soma77_

    tag

    köszönöm mindenkinek az ilyen-olyan észrevételét, jó látni, hogy az emberek nem közönbösek a téma iránt, de összességében hitvitáról van itt szó (ki mit gondol erről-arról, ki mit tart helyesnek és mit nem) és mint minden ilyenben sosem lesz egyetértés, mert mindenki másképpen látja a világot...(és csak szét-off-oljuk a szakmai topic-ot mellesleg ;] )

    sokat dolgozunk azon, hogy a saját életünket komfortosabbá tegyük (én legalábbis) A gyerekeim imádják a gépet. Az elsőt 30k-ért vettem (családi ajándék Karácsonyra), nem bántam meg, mert szerintem nagyon jó vétel. Már akkor is zavart a 2GB, de gondoltam, majdcsak megoldják. Nem született megoldás, ezért úgy gondoltam, megoldom én, hiszen nincs olyan, hogy lehetetlen technikai feladat, főleg hogy a net tele van rengeteg infóval, csak tudni kell jól keresgélni. Amikor leárazták a gépet 15k-ra, azt mondtam, ez már a hülyének is megéri, és vettem is gyorsan egyett, hogy tudjak warez-oln. Remek csapatmunkával, meg is oldottuk a tárhely problémát.(A gyerekeim most nagyon boldogok, meg én is, hogy megcsináltuk. Mert meg lehet. Ennyi. És biztos sokan vannak ezzel még így - na őértük egyértelműen megérte.) Aki belevágott, tudta mit vállal (garancia) - erre fel is hívtuk mindenkinek a figyelmét. A saját gépével mindenki azt csinál, amit akar, mert az övé, senkinek semmi köze hozzá.

    Szóval a módszer ismert, nincs benne semmi titkos, a gyártók tisztában vannak azzal, hogy bizonyos szintig minden reverse-engineer-elhető - a kernel forrás meg nem publikus úgysem.

    A tartalmakat leszedtem, mert nem tudom pontosan, kinek a tulajdona. Akinek van otthon tab-ja, arról minden file-t le lehet szedni magatoknak, ha mókolni akartok.

    Szeritem a Tesco korrekt volt minden tekintetben, mert simán el tudom képzelni, hogy ők is belefutottak olyan dolgokba, ami számukra sem volt ismert. Új termék esetében gyakran előfordul. De mégha valaki úgy is érzi, nem volt korrekt, szvsz az sem megoldás, hogy akkor én sem leszek az. (legalábbis tőlem nagyon távol áll ez a fajta - szemet szemért, fogat fogért - mentalitás)

    A garancia érvényesítés módosítás után alapvetően erkölcsi kérdés, erre senkinek nincs ráhatása, csak annak, aki úgy dönt. Mivel végig kommunikáltuk, hogy mi a módosítás eőfeltétele (gari vesztés) ezért nekem bántja az erkölcsi érzékemet, hogy ennek ellenére ez egyesekben mégis felmerül. (nem vagyunk egyformák, ugye) Én ehhez semmilyen forrással (a tudáson kívül) hozzájárulni nem szeretnék. A többi a ti dolgotok.

    Már így is több időt foglakoztam ezzel a témával, mint amennyit szerettem volna.

    Valszeg még egy ideig folytatom a buherálást, mert nagyon birizgája a fantáziámat, hogy vajon 4.2.2-es Jelly-t lehet-e rá csinálni.... :D

Új hozzászólás Aktív témák