Hirdetés

Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz tildy #18433 üzenetére

    Hát, szerintem jobb ha hozzászoksz. Így könnyebben tanulsz :)
    Tájszólás van mindenhol. Más kifejezések, más emberek, zsömle, zsemle, zsemje... Szal ez nálunk is megtalálható. Emberfüggő az is h ki mennyire tudja szépen kiejteni a szavakat, meg egyáltalán ki figyel oda erre egy 7köznapi beszélgetés során. Mondjuk - Moggyuk stb... Ráadásul telefonon keresztül (szerintem) sokkal nehezebb megérteni egy külföldit, mint élőben.
    Amúgy nálunk is megfigyelhető változás a beszéd stílus és szóhasználat között. Ott van az Alföld, Debrecen környéke, Pest megint más, Dunántúl megint más. És az É-i közép Hg.-ben is vannak spec tájszólások. Szögedről meg ne is beszéljünk :) Pedig ez csak egy ötöd akkora ország, mint Anglia.
    Én speciel nem vagyok a híve, hogy egy szót 6 féle képpen mondjuk ki, dehát ez így alakult az idők alatt.

    Amúgy meg igazad van. Szard le, majd ja nem tetszik a cégnek, akkor talán majd azt a munkát adják, amire jelentkeztél! Nincs értelme lelkizni rajta. (bár ezzel próbálkoztam én is itthon, és majdnem kirúgás lett a vége :D )

    "Akkor elmehet kekszet kapalni, mert nem fog informaciot kapni."
    na igen, ez egy ideig megy, de sz.tem ő is levágta, hogy nem vagy ekte angol, ergo egy idő után elérik a főnöködet és gond lesz. Akkor lesz az h vagy rájön, hogy neked nem is ezt a melót kéne csinálni és átrak a megbeszéltek szerint, vagy viszlátot mond...

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák