Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • devilzero

    tag

    válasz devilzero #14560 üzenetére

    Sziasztok. Több mint 1 hete van meg az óra (Amazfit BIP U Pro). Korábban ígértem, hogy írok róla pár sort (lehet egy kicsit hosszúra engedtem, de pár napnál azért naplóztam a dolgokat, remélem nem probléma). Nem review-er vagy influence-er vagyok, csak egy átlagos user, kérlek Titeket ezért úgy kezeljétek. Köszi! :)

    Előjáróban: Amazfit Bip-ről váltottam, csak az óra/dátum/időjárás/kalória megjelenítésére használtam + futáskor GPS vagy telefonnal vagy nélküle. Aliexpress-ről vettem 70 dodóért (~20800Ft) az Amazfit BIP U Pro.
    2020-02-01 (hétfő): Megjött az óra 12:00-kor, kibontottam, töltő mágneses ez tetszik, szíj a BIP-hez képest egy kicsit "élesebb", keményebb, de nem probléma... tetszik. ZEPP-pel azonnal párosodik, és egyből egy firmware frissítés. Kész, végignyomkodtam a menüket, kipróbáltam mindent, tetszik, ment az 5csillag az Aliexpress eladónak. Első nap végét kb. -15%-kal zártam, sokat nyomkodtam, nem zavart feltöltöttem teljesen.
    2020-02-02 (kedd):A reggelt egy 3km-es bicózással kezdtem, sajnos nem kapcsoltam ki a BT-t telón, úgy mentem dolgozni, így ezt a mérést nem tartom validnak. De szépen tette a dolgát eltárolta az adatot. Elsőre OK. Hazafele szintén béna voltam, így ott sem kapcsoltam ki BT-t, de az is ok volt. Este páromnak és magamnak is megmértük a stress-HR-VO2-jét + nyomtunk egy 2 perces légzésgyakorlatot. Párom mostanában stresszes és alapból mindig magasabb a nyugalmi pulzusszáma mint nekem. Ezt a mérés is beigazolta.
    2020-02-03 (szerda): Nagyon sz*r éjszakám volt, de az óra ezt jelezte is, hogy kb 4 órát aludtam és 4x keltem fel az ágyból (ez igaz is). Nagyon fáradt voltam egész nap, így nem volt egy izgalmas napom, sok értesítés jött rá (fb & messenger), ezen kívül este egy ~2km-es séta kikapcsolt BT kapcsolattal, de a telefon a zsebben volt bekapcsolva egy progival 1.72km-t még az óra (ami a karomon) 1.82km-t jelzett. Este még 1 stressz, 1 HR, 1 VO2 mérés majd alvás. Kb. 76%-nál aludhattam el.
    2020-02-04 (csütörtök): 70%-ról kezdve Reggeli napot (alvásfigyelés volt éjszaka, az rendben ment) szintén egy BT-vel összekötve sportstracker - óra mérést indítottam külön külön a munkahelyre. Mivel BT kapcsolat volt így a távolság megegyezett. Viszont meghajtottam magam (legalábbis úgy érzem), de az óra 111-es HR-nál feljebb nem ment. Nem mértem meg manuálisan a pulzusom így nem tudok mélyebben nyilatkozni. Anno a Bip-nél is ez volt a bajom, hogy az óra max 130-140-es pulzust mutatott, viszont egy futópad már 180-nál járt (ezért nem hittem el egyiket sem és manuálisan megmértem és sajnos vagy nem sajnos, de a futópad felé igazodott a valódi érték). Azt is hozzá kell tennem, hogy a kezem szőrzete a neandervölgyihez hasonlítható, szóval megértem ha ilyenek miatt nem tud pontos lenni, csak annyira zavar, hogy lehet próbálok ezügyben valamit tenni. :) Munkahely során sok minden történt, pár tucat messenger és insta értesítés, majd haza. Délután egy 5km-es futást végeztem, tetszik hogy valamennyire testre lehet szabni az órát (hova mi kerüljön, mikor jelezzen stb.). Elindultam bal kéz óra, jobb kéz telefon (kikapcsolt BT). Start. Az óra folyamatosan jelzett, ha valami nem úgy van ahogy, viszont a sima BIP always on display hiányérzete itt számomra jelentkezett, kézfelemelés viszont futásnál elég lassan világítja fel a kijelzőt. Oldalt meg lehet nyomni a gombot, de a mérés miatt a jobb kézben a telefon volt, de valszeg úgy majd megszokom. Érdekes, hogy a reggeli szívverés ehez képes már magasabb számokat mutattot (max. 183 volt a pulzusom, átlag 172, nyilván más nem volt rajtam, de általában ilyenek szoktam produkálni... anno a sima Bip 150 felé sose jelezte, szóval ez kellemes csalódás volt, lehet a reggeli bicónál mégis valós volt a HR...). Az 5km-es távot a telóval néztem, mert az volt "lemaradva" így a végeredmény telón: 5.00Km, órán 5.08 km volt. Ez teljesen elfogadható részemről.
    2020-02-05
    64%-kal kezdtem a napot. Semmi sportra nem volt időm, se kedvem viszont 50-100közötti értesítést saccolnék ami az órára jött. Magamtól nem mértem semmit az órára hagytam. Heart rate monitoring 10percenként történik egyébként. A napom nagyon szegény volt nem tudok hosszabban nyilatkozni.
    2020-02-06
    52%-os indulás... a hétvégi pihenés&zabálás és a nagyon fos idő sajnos nem kedvezett a sportkedvemnek így 6-7-8-9-én semmit nem csináltam (napi kb 15% merülés mindig jelen volt, ráadásul ami fontos, hogy a DO NOT DISTURB mindig be volt kapcsolva). :W 9-én ~13:00 óra fele kapcsolt ki az óra. Munka után hazaérve este vissza 100%-ra és alvás.
    2020-02-10
    Reggel 95%-os órával keltem. DND ON, egész nap csak mért az óra, nem nyomkodom már annyira. Munka után egy 5km-es futást mértem csak az órával, telefon csak vész esetén volt a zsebben. Jelez mindent ez még mindig tetszik, az always on hiányzik, de ha nincs az ember jobb kezében telefon könnyedén meg tudja nyomni, vagy ha tud 2mp-et várni felvillan a kijelző. Egyébként sok adatot lehet élőben megtekinteni futás közben és le lehet lock-olni a kijelzőt, így nem tud a user elkalandozni futás közben. Az telóval kb. 20x futottam le ezt az 5km-es távot, az órával még csak 2x. Szerintem maximum 100m-t csalt az óra (ha ez csalásnak nevezhetjük és nem a teló mér rosszul). Részemről ez teljesen hibahatáron belül van. Ami fura, hogy 10percenként mér az óra, DND on, volt igaz egy 5-ös futást, de nincs 24órája hogy levettem a töltőről az órát és 81%-ot jelez.
    Végül úgy értékelem, hogy ~21k-ért bestbuy. Számomra nem 9 napos óra max 1 hét, de inkább 5napos. Ez teljesen vállalható, főleg úgy hogy egy tusolás alatt simán belemegy 1-2 napnyi energia. Ha a kezemet ráteszem az órára akkor "elalszik", tetszik továbbá a PAI, a tudásához képest a testreszabhatóság, ZEPP is okés hozzá, PAI és a sokfajta, ámde kezdő fázisban levő opciók is bejövősek (VO2, stress level, stb.). Ami nem tetszik talán az, hogy nincs always on display, illetve a szíj minősége talán lehetne egy picivel finomabb, de majd veszek valamit aliról, üzemidőt el tudom fogadni (az 1 napos órákat utálom csak).

    Ajánlom az Amazfit oldalán a hivatalos user manual-t, annak érdekében hogy mit is tud igazán ez az óra.

Új hozzászólás Aktív témák