Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ttoth

    tag

    válasz Peetry #9737 üzenetére

    Csinálni szeretnék egy kis kimutatást a képeimről, hogy lássam a trendet, hogy milyen beállításokat milyen gyakran használok, pl. milyen gyújtótávolságokat szoktam választani. Ebből talán tudnék következtetni.

    Nehéz kérdés ezt eldönteni, igazából azért hangsúlyozom, hogy egyszerűbb gép és nem túl tapasztalt fotós, mert leginkább a családot fotózom, kirándulásokat, vagy ha van időm és kedvem kísérletezgetek különböző témákkal.

    Emberek fotózásához lakáson belül jó lenne a nagy fényerejű 50mm, de félek, hogy egy nagyobb csoportkép már nem férne bele. Viszont az utcán is tudnám használni, meg ugye sötétben is jobb, és élesebb a képe is.

    Ehhez képest az 55-200 makróknál, virágoknál, állatkertben és mondjuk játszótéren jöhet jól, zárt térben kevésbé (kivéve mondjuk egy világos templomot).

    A legegyszerűbb az lenne, ha lehetne valahol a közelben objektíveket kölcsönözni egy-két órára, és akkor ki tudnám próbálni, hogy melyik felel meg jobban. Meg mivel mindkettőhöz írtam, hogy hol tudnám felhasználni, valószínűleg meg kellene vennem mindkettőt, muhaha! :D

    Űűű, de szép eketárcsa!

Új hozzászólás Aktív témák