Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz DigitXT #3861 üzenetére

    Ezt mondta nekem is Olez a Metro 2033 kapcsán, amikor a tesszellálásról faggattam. Egy bizonyos szint fölött nem éri meg alkalmazni, mert viszi a teljesítményt, de látható változást nem okoz.
    A Stalker: CoP az 1.6.0.2-es patchben visszaveszi a tesszellálási faktor mértékét, és bevezeti a visszaskálázást. Egy +10%-ot jelent sebességben látható különbség nélkül.

    Az AVP kapcsán is eltűnt végül a medium és a high szint a tesszellálásnál, mert a wireframe módon kívül nem lehetett észrevenni a különbséget. Ebben a videóban lehet látni a végleges tesszellálási faktort, míg ez egy előzetes videó az optimalizálás nélküli állapotról. Egészen sok a különbség a wireframe módban látható különbség, de amint normál a kép ebből nem lehet észrevenni semmit.

    A tesszellálás még ott is problémás, hogy azokat a kis háromszögeket egyenként fel kell textúrázni, ami gigantikus címzőkapacitást igényel. Ettől függetlenül örömteli látni, hogy a fejlesztők használják a technikát. Később továbbfejlődhet a dolog.

    DigitXT (#3864): A karaktertesszelláció szintjén ennél több csak detail szinten hozható ki. Itt van pár példakép, ahol ez megfigyelhető. Igen a csöcsös csaj az. :D Egyelőre a Genghis Khan alkalmazza így a tesszellátort. Az AVP-ben persze van pár felület, ami szintén tesszellátort használ, de karakterszinten még nincs detail alakítás. Ez egyébként jó lépcső lehet.
    A csúszkát használhatnak, de jelenleg inkább beállítják azt a minimális szintet, ami még látható változást hoz. Ez egyelőre egyszerűbb a tesztelés szempontjából. Sőt szerintem csúszka sosem lesz tesszellálásra. Maximum lépcsőzetes változás valószínű.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák