Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #82860288

    törölt tag

    Sziasztok,

    Van egy Gainward GeForce® GTX 1060 6GB 1 ventis kártyám és kellene segítség pár beállításban, hűtésben.
    Mert amikor nézem a rengeteg YouTube játszós meg összehasonlító videót, akkor a srácok kártyái ha max fps-en is futnak akkor sem max hőmérsékleten.
    Pl. XCOM 2 és The Division 1 videók alatt kb. 66C°-on van a kártyájuk, nálam ez meg ugrál 62 és 82 között High beállításon (+AC Origins, Ghost Recon Breakpoint). Bár ezek többsége 3 éves videó.
    Amikor az fps hajhászok videóit nézem, akkor általában az ő kártyájuk 2 ventis, az enyém meg csak 1. A házam szellőzése / hűtése jó, ennyit jelentene a 2 venti jelenléte?
    Nemrég pasztáztam újra a kártyát, akkor ez segített, nyertem vele vagy 8-10 fokot hirtelen és eggyel nagyobb, akár Very High beállítást is a játékokban.

    Adaptive Vsync játékokban ki van kapcsolva, de a driverben be van kapcsolva, mert ha kikapcsolom, akkor még nagyobb a kártya terhelése és hamarabb melegszik.
    Max fps meg van határozva 60-ban, monitor / TV miatt nincs szükségem többre.
    Ha tiltom a Vsyncet és max fps-t is, akkor van sok fps-em, de baromi hamar melegszik a kártya maxra és kezdi el a rendszer korlátozni magát, csökkenteni a frekvenciát, stb.
    Viszont itt elakadt a tudományom, megnéztem jó pár "hogyan nyerjünk 300 fps-t" című videót, de a nagy részük kamu és nem jól vagy egyáltalán nem működik, legalábbis ezen a kártyán. bár ott is már a többségük RTX-en mutogatja ezt mindenféle bizonyíték nélkül.

    MSI Afterburnerben ha beállítok egy agresszív venti görbét, akkor ha maxon is pörög, de megáll 80-81C° környékén a hőmérséklet, bár olyankor felszálló repülőgép hang jön folyamatosan, ami még a géptől messzebb 2 méterre a kanapén is zavaró. Ezt próbáltam tesztelni a Heaven Benchmarkkal.
    Kicsit több kontrasztot állítok be játékokhoz driverben, így picivel sötétebb a kép, de nyerek vele kicsit.
    Illetve a shadow és egyéb reflection beállítások tiltása vagy csökkentése nem mindig hoz pozitív változást.

    Van valami bevált és használható (optimális?) beállítás driverben, játékokban, amivel az fps és a hőmérséklet is megállna egy bizonyos szinten? Mert sztem az nem nem jó dolog, hogy 5-6 éves játékokkal ilyen problémák vannak vagy hogy ennyire dolgozik a kártya.
    Kellene valami használható vagy már bevált módszer.

Új hozzászólás Aktív témák