Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • die Destic

    csendes tag

    Sziasztok!

    Mindenek előtt a problémás konfigurációt alkotó alkatrészek listáját írom le:

    Alaplap: ASUS P4P800 SE
    Processzor: Intel Pentium 4 (Prescott) 3 GHz HT
    Memória: 2 db 512 MB-os 333 MHz-es és 1 db 1 GB-os 400 MHz-es modul
    Videókártya: Club3D GeForce 6800 128 MB VRAM-mal
    Winchester: Maxtor 160 GB egy 110 és egy ~ 50 GB-s partícióra osztva
    Tápegység: Mercury 400 W
    Egyebek: Realtek 10/100-as hálózati kártya, Pioneer 112 D DVD író

    A topiknyitó hozzászólásban közölt gondéhoz kísértetiesen hasonlítanak az én jelenlegi problémám tünetei, melyekkel már több mint egy éve találkoztam, és azóta (főleg mostanában) egyre leküzdhetetlenebbként szembesülök:

    Az egyik elég gyakori jelenség, hogy bekapcsoláskor a monitoron a "No video input." szövegű ünezet olvasható, miközben a számítógép működik, s ez eltart bármeddig. Mostanra ezernyi lehetőségnek köszönhetően megfigyeltem, hogy a billentyűzet három zöld LED-je csak akkor villan fel másodszorra, ha néhány másodperccel később a kijelzőn megjelenik a kép. Az, hogy a monitor hányadik bekapcsolás alkalmával kap jelet, teljes mértékben kiszámíthatatlan. A hosszas kikapcsolt állapotot követő első indítás általában kivétel nélkül szembesít az előbb leírt hibajelenséggel.

    Amennyiben az információk eljutnak a képernyőig, abszolút változó időintervallumot alkot a sikeres indítás és az előbb vagy utóbb biztosan bekövetkező fagyás. Megesett már, hogy sokadik próbálkozásomra sem folytak az események az operációs rendszer betöltődéséig, ugyanis az alaplap logójánál vagy néhány másodperccel később lefagyott (a BIOS-ban is) lefagyott a gép, viszont nem ritka, hogy órák telnek el az első fagyásig és közvetlenül utána is.

    Az esetek többségében egy szétszedés - összerakás programú ceremónia után van kép.
    Egyéb változtatásokat mellőzve kipróbáltam a PC-t egy 350 W-os tápegységgel (a DVD írót nem kötöttem rá, csak a vinyót és a VGA-t), de semmi sem változott, majd az akkori RAm-ok helyébe egy 1 GB-os modult tettem, de hosszútávon szintén semmi nem változott. Ezek előtt vettem egy ASUS GeForce 6200-as VGA kártyát, azonban az első jelek ellenére (végre volt kép) nem oldodótt meg a gond.

    Szerintetek melyik alkatrész okozza az fent leírtakat?
    Tudom, hogy egyetlen alkatrész cseréje a régimódivá vált interfészek miatt több hardverét vonzza, de a gépfejlesztés a konfiguráció kora miatt csak egy kis mértékben kényszerszerű. :-)

Új hozzászólás Aktív témák