Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior11

    veterán

    Sziasztok, van nekem egy régebbi asztali számítógépem (kb. 2008 áprilisa óta), amivel már régóta problémák vannak, a rendszer a következő:
    Socket LGA 775:
    - Asus P5N-E-SLI
    - Intel Core 2 Duo E6550 2,33Ghz
    - 2x2GB DDR2 RAM 667Mhz
    - WD 320 GB SATA II
    - grafika Nvidia Geforce 9500GT 1GB
    - DVDRW LG ATA
    - Modafone táp 400W
    - Win10 Home (az említett hiba W7 és W8.1-gyel is megvolt) 64bit
    - monitor Samsung T220 1680x1050 DVI csatlakozással

    Bekapcsolás után nagyon gyakran nem bootol a rendszer, fekete képernyő fogad, nem ad ki hangot, újraindításkor sem bootol gyakran, néha viszont beugrik, a boot néha csak a windows logóig jut el aztán megáll és semmi. Van, hogy boot failure hibát ír ki és F1-re továbbenged, vagy sem. Ha viszont bebootol rendesen, akkor a rendszer normálisan használható, semmi gond vele. Ritkán megesik, hogy szépen, gond nélkül elindul, semmi hiba. Nyáron az alaplapon elemcsere volt, mert egyszercsak nem mutatta rendesen az időt és a dátumot, a csere után már rendben, de a hiba nem szűnt meg.

    A gép még régebben volt az egyik haveromnál, aki próbálgatta, hogy mi lehet a hiba, cserélgette a dolgokat, és szerinte az alaplap lehet a ludas.

    Ma találtam még a socket 775-hez egy új alaplapot DDR2-es támogatással, és érdeklődni szeretnék, hogy érdemes lenne megvenni és kicserélni az Asus lapot rá? Ezt találtam: [link] - az infó szerint támogatja a Core2 duo procit és a DDR2 ramot is.

    Szerintetek jó ez a lap? Ha igen, a többi cuccot rá lehet gond nélkül kötni? Mert akkor megpróbálnám, nem kellene új gépet összeraknom... Ami fontos még, hogy hozzá lehet majd kötni ismét DVI-n a monitoromat? Vagy az úgyis a grafikus kártya (geforce 9500GT) kimeneteléhez csatlakozik - akkor ott lenne a DVI? Bocs, ha sok hülyeséget írok, de nem nagyon vagyok képben a dolgokkal, azért is kérek tanácsot.

    Mit gondoltok? Vmi tanács? Fontos lenne. Köszi.

    The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

Új hozzászólás Aktív témák