Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz modflow #46784 üzenetére

    Bocs, muszáj belevauznom. :B Egy fázison 6 kW (teljesítmény) nem tud elfogyni, mert az bő 26 A, ezek pedig 10 A-es kismegszakítók. Ha 6 kWh-ra (energiára) gondoltál, az meg nem mond semmit, mert 6 kWh elfogyhat 10 A-rel is 2,6 óra alatt (230×10×2,6 = 5980), de elfogyhat 2 A-rel is 13 óra alatt (230×2×13 = 5980).

    A sütős kérdésedre visszatérve: ahogy a többiek azt már elmondták, szaldó esetén nincs jelentősége, melyik fázisból fogyasztasz és melyikbe táplálsz vissza. Ha a szaldót idővel kivezetik, Te pedig átdugnád a nagyfogyasztóidat az inverter fázisára, akkor is arra kell majd figyelned, hogy az össz. pillanatnyi teljesítményfelvételed ne legyen nagyobb annál, mint amit a kismegszakítóid az adott fázison átengednek. Ha tehát a sütőt átdugod egy másik fázisba, akkor figyelj arra, hogy azon ne üzemeljen más.

    A 2000 W-os napelem inverterednek ilyen szempontból nincs ráhatása a kismegszakító terheltségére. Az azzal, hogy termel, csak a hálózatnak segít be, így ha a fogyasztásod állandó is, a hálózati betáp. vezeték terhelése fog csak csökkenni, a lakás vezetékei nem fognak jobban izzani.

Új hozzászólás Aktív témák