Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VaZso

    senior tag

    válasz cinemazealot #38512 üzenetére

    Valóban - ha ezeket a zónaidőket vezetnék be, akkor pl. mosógépet, esetleg mosogató gépet talán lehet úgy időzíteni, hogy 6:00-kor induljanak és még a család elindulása előtt ki lehessen pakolni (ha nem hajnalban megy mindenki), vagy 17:00-ig végezzen és hazaérkezés után lehessen ezt megcsinálni.
    Gyakorlatilag ez a két időpont eléggé kritikus ebből a szempontból, ezért várhatóan sokan okoznának egy időben nagy terhelésváltozást.

    ...más kérdés, hogy ezt a rendszer idővel megtanulja és elkezd ezzel is tervezni / menetrendezni...

    Távolabbról nézve valóban a csúcsidőszakban van igazán problémája a hálózatnak (amikor kb. mindenki hazaér és elkezd fogyasztókat használni), innen kellene minél több terhelést más időszakra csoportosítani... de leginkább elosztva, úgy, hogy az éjszakai völgyidőszak "közepére" is kerüljön belőle, ne csak a 6:00 és 17:00 legyen erősen terhelt.

    ...bár kitelik a rendszerből az is, hogy akkor legyen mondjuk 7-16 óra a limit, ami után meglepődve tapasztalják, hogy ez a két időpont lett terheltebb, ami miatt 8-15 órára módosítják, ami már majdnem "jónak tűnik", de megint problémák lépnek fel a 15 órai időponttal...
    Néha kicsit át kellene gondolni a döntéseket.

Új hozzászólás Aktív témák